Fiat Punto elettrico

Završene samogradnje i registracije
mike20

Post Postao/la mike20 »

E to knjigu bi i ja trebal :D

Znači pila je doma
tossa

punto...

Post Postao/la tossa »

tako je za 2-3000 e kupovine.. nema neke velike ustede osim sto u većini slučajeva za isti ili novac dobijes očuvan ili bolje opremljen.. a dobra strana je i kupovina od poznanika..kod nas.
Cose
Kontakt:

Re: punto...

Post Postao/la Cose »

tossa je napisao/la:tako je za 2-3000 e kupovine.. nema neke velike ustede osim sto u većini slučajeva za isti ili novac dobijes očuvan ili bolje opremljen.. a dobra strana je i kupovina od poznanika..kod nas.
Tako je i bilo - kupio na kraju od poznatog auto 2005. godina i manje od 50.000km. Nisam ni znao da prodaje, nego slucajno naletio dok sam vrtio oglase - biti cu s autom na poslu tu i tu, pa i ja tamo radim, pa tko/gdje...

A Njuskalo mi se pocelo gaditi, hvala mrmotu da je gotovo - od 10 oglasa koje zoves mozda su 1 ili 2 vlasnici koji prodaju auto, ostalo sve preprodavaci.
mike20

Post Postao/la mike20 »

Pa to bu šteta raskapati-motor se još nije razradio :D

To je 1.2 8V ili?

Aj malo poslikaj kad uloviš priliku, a cifra je za javnost ili :roll:

Mislim da znam kolko za svojeg budem tražio kad ga stavim u oglas :D
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

mike20 je napisao/la:Pa to bu šteta raskapati-motor se još nije razradio :D
To je 1.2 8V ili?
To je 1.2 60ks, a to vec 2 dana razmisljam sto da napravim - jedna od opcija je da ovog Punta dam dragoj a uzmem njezinog za raskopavanje (MK2A 2002. godina, slicna oprema, jedino sto ima 120k km).

Slike budu kada odlucim kojega raskopavam.
Gec
Kontakt:

Post Postao/la Gec »

Cose je napisao/la:
mike20 je napisao/la:Pa to bu šteta raskapati-motor se još nije razradio :D
To je 1.2 8V ili?
To je 1.2 60ks, a to vec 2 dana razmisljam sto da napravim - jedna od opcija je da ovog Punta dam dragoj a uzmem njezinog za raskopavanje (MK2A 2002. godina, slicna oprema, jedino sto ima 120k km).

Slike budu kada odlucim kojega raskopavam.
to je možda pametnija opcija, ovo je stvarno skoro novi autek po svemu.
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

Daklem tezina... Starijem Puntu u prometnoj pise 865kg, ovom novijem pise 950kg - odmah sam rekao da mi se cini prevelika razlika za skoro isti auto sa identicnom opremom. I bio u pravu. :?

Inicijalno vaganje ovog starijeg Punta sa punim tankom (40 i koja litra) - 980kg sve skupa, od toga 600kg na prednjoj osovini. Ovaj novi je vjerojatno nesto tezi - ako nista drugo radi 5 vrata.

Na onoj plocici pod haubom pise 1370kg max. tezine, te 750kg max. opterecenja na prednjoj i zadnjoj osovini - uz potencijalni gubitak jednog putnika, vjerojatno bi bilo dobro otici obaviti referentno vaganje u CVH da mi kao pocetnu tezinu ne uzmu ono sto pise u knjizici jer tu u startu pusim 100kg.
mike20

Post Postao/la mike20 »

Nekad kad se plinaš vozio na vaganje kod atesta i kad je radi veće mase postojala mogućnost da upišu jednog putnika manje, to se je na vagi korigiralo :D

Al ustalom 4 ili 5 putnika, nebitno, u Puntu voziti petoricu nije baš udobno :D
riba

Post Postao/la riba »

Mogao si uzeti Pandu koja stvarno ima 870kg, znao sam ja da ne može Punto imati isto kao i Panda...
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

riba je napisao/la:Mogao si uzeti Pandu koja stvarno ima 870kg, znao sam ja da ne može Punto imati isto kao i Panda...
Svuda po netu i u prometnoj pise 865kg, a odlazak na vagu je bio ponukan time sto 3 godine mladji Punto (samo facelift, ista oprema) ima u knjizici zapisano 950kg.
miko

Post Postao/la miko »

Mislim da će ti ta težina biti problem. Meni je auto težak 860kg i treba mu 20sec do 50km, Čubiju je sa peglom trebalo 9..... možda je sve u amperima ali mislim da ima puno toga u kilama, ali ti sa litijem nebi trebao ići preko tone kad se sve pozbraja.
riba

Post Postao/la riba »

Biti će to malo više od tone, ali uz dovoljno jak kontroler nema problema...
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

miko je napisao/la:Mislim da će ti ta težina biti problem. Meni je auto težak 860kg i treba mu 20sec do 50km, Čubiju je sa peglom trebalo 9..... možda je sve u amperima ali mislim da ima puno toga u kilama, ali ti sa litijem nebi trebao ići preko tone kad se sve pozbraja.
Kad se sve slozi, tezina gotovog auta sa Litijskim baterijama bi trebala biti ispod tone bez problema - u toj tezini od 980kg samo tekucine su 50kg (puni tank, rashladna i ulje u motoru), pa jos 100+kg kad izvadim motor, kiler, auspuh...
schumacher

Post Postao/la schumacher »

I još da ga Ogi vozi :)
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

schumacher je napisao/la:I još da ga Ogi vozi :)
Ne ocekujem bas da bude bio kao onaj stari Suzuki Swift 1.3 GTi koji je slabije isao kad si obukao debelu vestu... :smijeh2:
Odgovori

Natrag na “Električna vozila s tablicama”