Znači pila je doma
Fiat Punto elettrico
Re: punto...
Tako je i bilo - kupio na kraju od poznatog auto 2005. godina i manje od 50.000km. Nisam ni znao da prodaje, nego slucajno naletio dok sam vrtio oglase - biti cu s autom na poslu tu i tu, pa i ja tamo radim, pa tko/gdje...tossa je napisao/la:tako je za 2-3000 e kupovine.. nema neke velike ustede osim sto u većini slučajeva za isti ili novac dobijes očuvan ili bolje opremljen.. a dobra strana je i kupovina od poznanika..kod nas.
A Njuskalo mi se pocelo gaditi, hvala mrmotu da je gotovo - od 10 oglasa koje zoves mozda su 1 ili 2 vlasnici koji prodaju auto, ostalo sve preprodavaci.
To je 1.2 60ks, a to vec 2 dana razmisljam sto da napravim - jedna od opcija je da ovog Punta dam dragoj a uzmem njezinog za raskopavanje (MK2A 2002. godina, slicna oprema, jedino sto ima 120k km).mike20 je napisao/la:Pa to bu šteta raskapati-motor se još nije razradio![]()
To je 1.2 8V ili?
Aj malo poslikaj kad uloviš priliku, a cifra je za javnost ili
Slike budu kada odlucim kojega raskopavam.
to je možda pametnija opcija, ovo je stvarno skoro novi autek po svemu.Cose je napisao/la:To je 1.2 60ks, a to vec 2 dana razmisljam sto da napravim - jedna od opcija je da ovog Punta dam dragoj a uzmem njezinog za raskopavanje (MK2A 2002. godina, slicna oprema, jedino sto ima 120k km).mike20 je napisao/la:Pa to bu šteta raskapati-motor se još nije razradio![]()
To je 1.2 8V ili?
Aj malo poslikaj kad uloviš priliku, a cifra je za javnost ili
Slike budu kada odlucim kojega raskopavam.
Daklem tezina... Starijem Puntu u prometnoj pise 865kg, ovom novijem pise 950kg - odmah sam rekao da mi se cini prevelika razlika za skoro isti auto sa identicnom opremom. I bio u pravu. 
Inicijalno vaganje ovog starijeg Punta sa punim tankom (40 i koja litra) - 980kg sve skupa, od toga 600kg na prednjoj osovini. Ovaj novi je vjerojatno nesto tezi - ako nista drugo radi 5 vrata.
Na onoj plocici pod haubom pise 1370kg max. tezine, te 750kg max. opterecenja na prednjoj i zadnjoj osovini - uz potencijalni gubitak jednog putnika, vjerojatno bi bilo dobro otici obaviti referentno vaganje u CVH da mi kao pocetnu tezinu ne uzmu ono sto pise u knjizici jer tu u startu pusim 100kg.
Inicijalno vaganje ovog starijeg Punta sa punim tankom (40 i koja litra) - 980kg sve skupa, od toga 600kg na prednjoj osovini. Ovaj novi je vjerojatno nesto tezi - ako nista drugo radi 5 vrata.
Na onoj plocici pod haubom pise 1370kg max. tezine, te 750kg max. opterecenja na prednjoj i zadnjoj osovini - uz potencijalni gubitak jednog putnika, vjerojatno bi bilo dobro otici obaviti referentno vaganje u CVH da mi kao pocetnu tezinu ne uzmu ono sto pise u knjizici jer tu u startu pusim 100kg.
-
riba
Kad se sve slozi, tezina gotovog auta sa Litijskim baterijama bi trebala biti ispod tone bez problema - u toj tezini od 980kg samo tekucine su 50kg (puni tank, rashladna i ulje u motoru), pa jos 100+kg kad izvadim motor, kiler, auspuh...miko je napisao/la:Mislim da će ti ta težina biti problem. Meni je auto težak 860kg i treba mu 20sec do 50km, Čubiju je sa peglom trebalo 9..... možda je sve u amperima ali mislim da ima puno toga u kilama, ali ti sa litijem nebi trebao ići preko tone kad se sve pozbraja.
-
schumacher