mike20 je napisao/la:Tamo krajem 80-tih ili početkom 90-tih, više se ne sjećam, dečki iz Ivanića su napravili prvi hrvatski auto, zvao se KWADJI,
. Bas se vise ne sjecam ali
mislim da je bilo ovako : Sve je pocelo sredinom 80-ih. Auto je nosio
naziv "ĐI" a jedini pravi konstruktor je bio Djukec Ivica - svestran covjek koji je bio dobar strojarski
tehnicar i prakticar a dovoljno hrabar i "lud" da se upusti u takav pothvat. Pisalo se i
da je PORSHE zainteresiran za otkup sto je zasigurno bilo novinarska izmisljotina. Taj auto je bio slozen
iz dijelova vise automobila, prednji kraj mu je bio mislim od NSU-a , straga diferencijal od tristaca ili sl,
getriba od VW bube i ili tako nesto. Bilo je par stoseva kao elektromotorno podizanje zadnje (motorne)
haube i jos ponesto. No to sve je po mom misljenju bilo jaako amaterski slozeno i pitanje
je kako se to ponasalo na cesti. Ono "Đi" u nazivu auta je izvedeno od konstruktorovog prezimena
i imena. No moje je misljenje da je unatoc novinarskim dizanjem u nebo bio samo jedan amaterski uradak.
Interesantan dizajn (ne isproban u vjetrokanalu) i stvarno gladak i sjajan finish u Ferreri crvenoj
boji dizao je puno "prasine" na sajmovima. To je Ivici dalo dosta vjetra u jedra a lovu je navodno dodao
poduzetnik Vlado Kruh-Vuk (isto iz onog kraja). Tako se rodio auto pod nazivom KWADJI. Mislim da
je to bila slozenica inicijala
Kruh
Vuk
Auto
Djukec
Ivica. Duplo "W" je valjda doslo od motora uzetog iz
vozila poznatog proizvodjaca VW. No kao sto vecina ovakvih prica zavrsi - nista od svega. Cak i da su imali
milionske potpore za razvoj upotrebljivog prototipa i love za pocetak proizvodnje to ne bi zazivjelo.
Unistila bi ih mafija- veliki proizvodjaci automobila. Nama je pred odredjeno da spremamo sobe
i konobarimo, skupljamo golf loptice ... ?
Ipak nadam se da nece bit bas skroz tako
.