Fiat Punto elettrico

Završene samogradnje i registracije
riba

Post Postao/la riba »

A kada baterija rokne? Govorim o LiFePO4.
MP

Post Postao/la MP »

fire je napisao/la:
riba je napisao/la:Zašto ne, ugodnije nego znati da sjediš na 40l benzina. (a sjediš)
Benzin bez zraka ne gori, tj. one gluposti u filmovima od eksplodiranju tankova su takve gluposti da je to nevjerovatno.
A dok baterija rokne, e to se vec osjeti.
AK ostane ispod trećine goriva u rezervoaru hoće da grune .
bmwcabrio

Post Postao/la bmwcabrio »

o tome nema smisla raspravljati , sve je u određenoj situaciji potencijalna opasnost ,bilo koja naprava u kojoj je koncentrirano toliko energije nije od pekmeza.
fire

Post Postao/la fire »

Kod benzina je energija koncentrirana samo ako ima kisika. Znaci da imas litru benzina i 10kg kisika oko njega, e to je bomba. Ista stvar kod plina i svega sto gori. Jos budete drvo proglasili bombom :)
bmwcabrio

Post Postao/la bmwcabrio »

na kraju je benzin ispao potpuno bezopasan :D
tossa

punto

Post Postao/la tossa »

gdije je stalo... nista se ne desava... hladno snijeg....
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

Zadnja 2 tjedna sam se malo vise posvetio prihodovnoj strani proracuna - treba zaraditi za igracke. ;)

Nesto malo sam slagao po garazi, preventivno otvorio ZAPI (oko kontaktora na par mjesta sam vidio tragove iskrenja - ZAPI je iznutra apoteka), pa kad je vec otvoren idu unutra i novi kondenzatori za 96V, pribavljeni punjaci za LiFePo4 baterije (nazivno daju oko 4kW - moram isprobati alternativni spoj u kojem bi davali samo oko 2kW, pa onda grebenastom sklopkom da mogu ukljuciti jacu snagu kad zatreba).

Prekjucer sam bio gledati jednog Punta - auto ima opremu kakvu nisam vidio niti na jednom autu u oglasima: automatsku digitalnu klimu (!), ABS/EBD, grijane retrovizore, elektricne prozore, centralno zakljucavanje s daljinskim, 1.4 motor (sto bi super bilo radi vece nazivne tezine u knjizici)... Cak je i cijena vrlo zanimljiva - jedini zez je da je auto u katastrofalno losem stanju: iznutra sve pohabano, oguljeno, prljavo, poderane navlake na par mjesta, izvana oguljen ili trknut sa svih strana... Sve u svemu katastrofa, kao da su svinje prevozili u njemu.

Veli mi frend sto ima auto salon da se nesto pokrenulo zadnjih dana (valjda proljece!), tako da se nadam skorom ulovu. :palac:
tossa

fiat punto

Post Postao/la tossa »

imas vrhunskih fiata ne rebas zuriti.. neka ti bude zadnje sto trazis.. jesi li kupio zapija od 72v pa ga sređujes na 96.. cijena,,,, napiši i ja sam u fazi nabave.. mozda ga moje drustvo napravi..imamo većinu glavnih dijelova.. usput ako imas šemu za neki controller-uradi sam pošalji mi..
Cose
Kontakt:

Re: fiat punto

Post Postao/la Cose »

tossa je napisao/la:imas vrhunskih fiata ne rebas zuriti.. neka ti bude zadnje sto trazis.. jesi li kupio zapija od 72v pa ga sređujes na 96.. cijena,,,, napiši i ja sam u fazi nabave.. mozda ga moje drustvo napravi..imamo većinu glavnih dijelova.. usput ako imas šemu za neki controller-uradi sam pošalji mi..
Auto mi i je zadnje sto trazim - samo sat vec otkucava tika taka jer je sve drugo pribavljeno. Problem je u tome sto trazim Punta MK2B - onoga sa sirim svjetlima 2004-2007, dosta vise je u ponudi onih starijih MK2A do 2003. Taj novi je ljepsi, nema losa svjetla kao MK2A i racunam da je auto par godina mladji i trebao bi biti u boljem stanju.

Da, ZAPI je H2 80/600 i dizem ga na 96V - a samogradnja kontrolera mi uopce nije u nikakvom planu, nemam ni blizu dovoljno znanja niti previse vremena u zivotu. ;)
tossa

fiat punto

Post Postao/la tossa »

.... lova.. lova... nije problem u autima.. ljudi previse traze.. ako si u mogućnosti.. fiati punto kakve trazis su dosta jeftini u njemačkoj ali moras imati nekoga u dojčland i vremena...koje nemas.... koliko se sijećam od prošlog ljeta u štutgartu sam proveo tijedan dana i vidio fiate i citroene .. računica je bila takva da su bili 1500E u prosijeku jeftiniji sa svim davanjima nego kod nas .. a da ne pričam o očuvanosti koja se ne moze usporediti.. jos kad prodas motor i dijelove kji ti ne trebaju usteda je i 2000 E i imas savršen auto -.... vijeruj mi ovo nije patka.. ja sam upravo prodao neki dan fiata uno benzin za toliko da mogu u njemačkoj kupiti dva takva.. a moja je računica.. donor ...dizel fiat punto ili saxo...pezo 106... sto prije naleti kupiti u njemačkoj.. ovo ljeto.. do tada imam nabaviti kontroller .. pa u kupovinu... a do tada već ni carine neće biti...
:skace:
Cose
Kontakt:

Re: fiat punto

Post Postao/la Cose »

tossa je napisao/la:.... lova.. lova... nije problem u autima.. ljudi previse traze.. ako si u mogućnosti.. fiati punto kakve trazis su dosta jeftini u njemačkoj ali moras imati nekoga u dojčland i vremena...koje nemas.... koliko se sijećam od prošlog ljeta u štutgartu sam proveo tijedan dana i vidio fiate i citroene .. računica je bila takva da su bili 1500E u prosijeku jeftiniji sa svim davanjima nego kod nas .. a da ne pričam o očuvanosti koja se ne moze usporediti.. jos kad prodas motor i dijelove kji ti ne trebaju usteda je i 2000 E i imas savršen auto -.... vijeruj mi ovo nije patka.. ja sam upravo prodao neki dan fiata uno benzin za toliko da mogu u njemačkoj kupiti dva takva.. a moja je računica.. donor ...dizel fiat punto ili saxo...pezo 106... sto prije naleti kupiti u njemačkoj.. ovo ljeto.. do tada imam nabaviti kontroller .. pa u kupovinu... a do tada već ni carine neće biti...
:skace:
Nisi razumio, nije problem love jer kupujem vrijeme - problem je sto jos nisam nasao Punto koji zadovoljava sve moje zelje: da ima solidnu opremu, nije razbijan, da je u jako dobrom stanju i sa uscuvanom unutrasnjosti.

Takav auto bih rado platio malo vise, ali ga jos nisam nasao - sve neki prekupci koji su prvo originalnom vlasniku napricali cudesa oko toga kako auto ne valja a onda meni prodaju price kako je savrsen.
tossa

Post Postao/la tossa »

pa o tome ti i govorim.. dobar ..kao nov klima servo abs.. i druga oprema.. usteda 2000E a ako ti nije do love avionom odes ujutro izaberes auto i navečer se vratis... naravno prije pogledas na netu par auta... auto stigne vlakom..za par dana.. špediter rijesi ostatak preuzmes auto... i imas auto koje zelis.. i ako je low cost avio karta opet si na dobitku i novčano.. a da nepričamo da si kupio i dobio ono sto trazis.. a imam ti i foru za suzuki u mađarsku.... gdije sa putem i svim troskovima ..za novi auto usparas 1500-2000E.. vijeruj mi pogledaj na netu izaberi grad gdije imas low cost letove zg.......njemačka.. provijeri na netu model koji trazis uzmi jedan dan slobodno i rijesio si svoj problem..
tossa

Post Postao/la tossa »

moj problem je sto sam laik u elektro struci.. sto nadoknađujem snalažljivošću i velika sreća sto imam ne poznanike nego prijatelje koji imaju nesto znanja u ovome. meni jos kontroler.. nije da trazim najjeftinij ali ne zurim..nadam se naći bolji a polovni od ovoga koji je u pričuvi KDZ72401,24V-72V,400A,PM with Regen .... jos samo tri dijela mi fale..4...u stvari-- kontroler- donor-baterije.. i zaboravio sam vakum pumpica za kočnice..a nadam se da ću kopirati tvoje riješenje za servo volan a mozda i klimu... tko zna.. dobar sam poput kineza u kopiranju
:plazi: vijeruj uzmi dan dva slobodno.. i imas fiata da ga nema na daleko u hrvatskoj..ja sam nekolicini omogućio odlična auta iz njemačke po istim cijenama kao kod nas a nekima i jeftinije.. sa svim troskovima puta.. jedino je zezancija oko špeditera...platis pa si miran
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

tossa je napisao/la:pa o tome ti i govorim.. dobar ..kao nov klima servo abs.. i druga oprema.. usteda 2000E a ako ti nije do love avionom odes ujutro izaberes auto i navečer se vratis... naravno prije pogledas na netu par auta... auto stigne vlakom..za par dana.. špediter rijesi ostatak preuzmes auto... i imas auto koje zelis.. i ako je low cost avio karta opet si na dobitku i novčano.. a da nepričamo da si kupio i dobio ono sto trazis.. a imam ti i foru za suzuki u mađarsku.... gdije sa putem i svim troskovima ..za novi auto usparas 1500-2000E.. vijeruj mi pogledaj na netu izaberi grad gdije imas low cost letove zg.......njemačka.. provijeri na netu model koji trazis uzmi jedan dan slobodno i rijesio si svoj problem..
Gledao sam cijene vani i takav auto se moze naci oko 2-2.5k EUR - dok se doveze ovdje je to tu negdje kao cijene kod nas. Cak i da je neka usteda, veliki je rizik da bi samo potrosio vrijeme i lovu a nista obavio.

Za novije i skuplje aute se sigurno vise isplati, ali ima ekipa koja se time bavi pa je bolje njima platiti da to naprave.

Danas sam vidio jednog odlicnog kandidata sa jako malo kilometara - 2005. godiste, sva oprema, jako dobro stanje, a prodaje poznati koji je 2. vlasnik (kod njega je auto par godina). Moram prespavati, ali to bi moglo biti to.
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

Jeiiiii! :skace:
(uskoro vise slika)

slika
Odgovori

Natrag na “Električna vozila s tablicama”