http://www.tlb.org/eunicycle.html

.
Meni se cini da gledas pomalo kratkovidno: bogatstvo ideja i rjesenja je mozda bas najvazniji cimbenik za daljnju evoluciju nacina kako shvacamo prijevoz i nacina na koji se krecemo.MalaZelena je napisao/la:Ma, strašno. Osim što je evidentno nestabilan (ako prođeš prvih 200 m bez slomljenog dijela tijela, dobro je), ne kužim mu svrhu
![]()
Bojim se da ljudi, pod navalom ovih današnjih "novotarija" (segway, ovo čudo ovdje i sl.) sve više zaboravljaju da imaju noge za hodanje
Bože dragi kakav jadnik...Oldtimer je napisao/la:
Da, slažem se da svaka pojedinačna ideja doprinosi napretku/ evoluciji vozila na generalnoj razini.Prof. Baltazar je napisao/la:Meni se cini da gledas pomalo kratkovidno: bogatstvo ideja i rjesenja je mozda bas najvazniji cimbenik za daljnju evoluciju nacina kako shvacamo prijevoz i nacina na koji se krecemo.MalaZelena je napisao/la:Ma, strašno. Osim što je evidentno nestabilan (ako prođeš prvih 200 m bez slomljenog dijela tijela, dobro je), ne kužim mu svrhu
![]()
Bojim se da ljudi, pod navalom ovih današnjih "novotarija" (segway, ovo čudo ovdje i sl.) sve više zaboravljaju da imaju noge za hodanje
Normalno je da 90% rjesenja postane odbaceno i zaboravljeno, ali tih 90% su neizbjezan statisticki preduvjet da bi onih preostalih 10% promijenili svijet...ili barem neki njegov dio.
Ja mislim da ce revoluciju napraviti bas ultralagana vozila, kako u okvirima postojecih prijevoznih koncepata tako i stvarajuci nove.
U tom smislu, odlicno je da se ljudi bave ovakvim stvarima.
Ja bih se kladio da su prvih 5-10 godina sve naprave za letenje prolazile sa slicnim komentarima...u kompletu s nezaobilaznim refleks-odgovorom "ali ne mozes usporedjivati monocikl i avion..."MalaZelena je napisao/la:Međutim, pojedinačno gledano - ovaj mono nema nikakvu praktičnu vrijednost i izgleda smiješno.
Naravno. (Konstruktivna) kritika preduvijet je svakog razvojaProf. Baltazar je napisao/la:Ja bih se kladio da su prvih 5-10 godina sve naprave za letenje prolazile sa slicnim komentarima...u kompletu s nezaobilaznim refleks-odgovorom "ali ne mozes usporedjivati monocikl i avion..."MalaZelena je napisao/la:Međutim, pojedinačno gledano - ovaj mono nema nikakvu praktičnu vrijednost i izgleda smiješno.
Da se odmah razumijemo: ja sam automatski dobrovoljac za isprobavanje svakog nekonvencionalnog cestovnog vozila. Vi sredite da ja isprobam, smijite se kako smijesno izgledam dok se na tome vozim, ponekom padu i ogrebanoj kozi, a ja cu gustat na svoj nacin...MalaZelena je napisao/la:Moramo nabaviti jedno takvo da malo provozamo Profu![]()
"Sve sto moze biti izumljeno, vec je izumljeno." - upravitelj patentnog ureda SAD-a, 1901.g.inch je napisao/la:vozilo mora imati barem dva kotača ko bicikl je inače nije upravljivo - barem kad se o kotaču radi, okrugao je jeli...a tijela d abi bila stabilna moraju barem tri točke se oslanjati inače se prevrnu...dok bicikl drži žiroskopski efekt i zato stoji..