E-MONOCIKL

Ostala ekološki prihvatljiva vozila i tehnologije
Oldtimer

E-MONOCIKL

Post Postao/la Oldtimer »

MalaZelena
Kontakt:

Post Postao/la MalaZelena »

Ma, strašno. Osim što je evidentno nestabilan (ako prođeš prvih 200 m bez slomljenog dijela tijela, dobro je :roll: ), ne kužim mu svrhu :huh:
Bojim se da ljudi, pod navalom ovih današnjih "novotarija" (segway, ovo čudo ovdje i sl.) sve više zaboravljaju da imaju noge za hodanje :?
Prof. Baltazar

Post Postao/la Prof. Baltazar »

MalaZelena je napisao/la:Ma, strašno. Osim što je evidentno nestabilan (ako prođeš prvih 200 m bez slomljenog dijela tijela, dobro je :roll: ), ne kužim mu svrhu :huh:
Bojim se da ljudi, pod navalom ovih današnjih "novotarija" (segway, ovo čudo ovdje i sl.) sve više zaboravljaju da imaju noge za hodanje :?
Meni se cini da gledas pomalo kratkovidno: bogatstvo ideja i rjesenja je mozda bas najvazniji cimbenik za daljnju evoluciju nacina kako shvacamo prijevoz i nacina na koji se krecemo.
Normalno je da 90% rjesenja postane odbaceno i zaboravljeno, ali tih 90% su neizbjezan statisticki preduvjet da bi onih preostalih 10% promijenili svijet...ili barem neki njegov dio.
Ja mislim da ce revoluciju napraviti bas ultralagana vozila, kako u okvirima postojecih prijevoznih koncepata tako i stvarajuci nove.
U tom smislu, odlicno je da se ljudi bave ovakvim stvarima.
buletov

Re: elektr. MONOCIKL

Post Postao/la buletov »

Oldtimer je napisao/la:slika
Bože dragi kakav jadnik... 8) :lol:
MalaZelena
Kontakt:

Prof. Baltazar je napisao/la:
MalaZelena je napisao/la:Ma, strašno. Osim što je evidentno nestabilan (ako prođeš prvih 200 m bez slomljenog dijela tijela, dobro je :roll: ), ne kužim mu svrhu :huh:
Meni se cini da gledas pomalo kratkovidno: bogatstvo ideja i rjesenja je mozda bas najvazniji cimbenik za daljnju evoluciju nacina kako shvacamo prijevoz i nacina na koji se krecemo.
Normalno je da 90% rjesenja postane odbaceno i zaboravljeno, ali tih 90% su neizbjezan statisticki preduvjet da bi onih preostalih 10% promijenili svijet...ili barem neki njegov dio.
Ja mislim da ce revoluciju napraviti bas ultralagana vozila, kako u okvirima postojecih prijevoznih koncepata tako i stvarajuci nove.
U tom smislu, odlicno je da se ljudi bave ovakvim stvarima.
Da, slažem se da svaka pojedinačna ideja doprinosi napretku/ evoluciji vozila na generalnoj razini.
Međutim, pojedinačno gledano - ovaj mono nema nikakvu praktičnu vrijednost i izgleda smiješno. To me samo podsjetilo na činjenicu da ljudi danas, iz inercije ili prebrzog životnog tempa, sve više koriste prijevozna sredstva i onda kada im ona nisu potrebna - za smiješno male udaljenosti i sl.
inch

Post Postao/la inch »

ma slomit vrat ništa drugo - neznam samo kako se sjete takvih šaljivih ideja :roll:
Prof. Baltazar

MalaZelena je napisao/la:Međutim, pojedinačno gledano - ovaj mono nema nikakvu praktičnu vrijednost i izgleda smiješno.
Ja bih se kladio da su prvih 5-10 godina sve naprave za letenje prolazile sa slicnim komentarima...u kompletu s nezaobilaznim refleks-odgovorom "ali ne mozes usporedjivati monocikl i avion..."
MalaZelena
Kontakt:

Prof. Baltazar je napisao/la:
MalaZelena je napisao/la:Međutim, pojedinačno gledano - ovaj mono nema nikakvu praktičnu vrijednost i izgleda smiješno.
Ja bih se kladio da su prvih 5-10 godina sve naprave za letenje prolazile sa slicnim komentarima...u kompletu s nezaobilaznim refleks-odgovorom "ali ne mozes usporedjivati monocikl i avion..."
Naravno. (Konstruktivna) kritika preduvijet je svakog razvoja ;)
windman
Kontakt:

Post Postao/la windman »

po meni ovo je samo jos jedno vozilo kojime se moze usporit razvnoj i popularizacija e-vozila :roll:
MalaZelena
Kontakt:

Moramo nabaviti jedno takvo da malo provozamo Profu :) :D
Prof. Baltazar

MalaZelena je napisao/la:Moramo nabaviti jedno takvo da malo provozamo Profu :) :D
Da se odmah razumijemo: ja sam automatski dobrovoljac za isprobavanje svakog nekonvencionalnog cestovnog vozila. Vi sredite da ja isprobam, smijite se kako smijesno izgledam dok se na tome vozim, ponekom padu i ogrebanoj kozi, a ja cu gustat na svoj nacin...
inch

Post Postao/la inch »

vozilo mora imati barem dva kotača ko bicikl je inače nije upravljivo - barem kad se o kotaču radi, okrugao je jeli...a tijela d abi bila stabilna moraju barem tri točke se oslanjati inače se prevrnu...dok bicikl drži žiroskopski efekt i zato stoji..
Oldtimer

Post Postao/la Oldtimer »

inch je napisao/la:vozilo mora imati barem dva kotača ko bicikl je inače nije
upravljivo - barem kad se o kotaču radi, okrugao je jeli...
kotac ovog "monocikla" sastoji se ustvari od 3 ili 4 kotaca.
inch je napisao/la: ...dok bicikl drži žiroskopski efekt i zato stoji..
STA? :o :o :o

.
Prof. Baltazar

inch je napisao/la:vozilo mora imati barem dva kotača ko bicikl je inače nije upravljivo - barem kad se o kotaču radi, okrugao je jeli...a tijela d abi bila stabilna moraju barem tri točke se oslanjati inače se prevrnu...dok bicikl drži žiroskopski efekt i zato stoji..
"Sve sto moze biti izumljeno, vec je izumljeno." - upravitelj patentnog ureda SAD-a, 1901.g.
"Ljudi nikada nece letjeti" i sl.

Malo tko se danas usudi postaviti svoja (tako kategoricka) ogranicenja i stati iza njih kao ti. ;]

A sto se tice bicikle...ziroskopski efekt igra svoju ulogu, ali da je bas sve u tome, ne bi se ljudi toliko dugo trebali uciti voziti je i - na kraju krajeva - ne bi bilo moguce stajati uspravno na bicikli na mjestu. A moguce je, kao sto je i dobrom roleru moguce stajati na samo jednoj roli. Kljucni cimbenik nema veze s ziroskopijom: zove se ravnoteza. Koliko klaun ima dodirnih tocki s tlom kad se popne na visoke stake? Ali sve je to daleko iznad minimuma stabilnosti obzirom da ljudi bez ikakvih posebnih problema nauce voziti monocikl i voze ga vec dugo dugo...tehnicki, nije istina da imaju samo jednu dodirnu tocku s podlogom, ali nije bas ni daleko.
inch

Post Postao/la inch »

inch je napisao/la:8="Oldtimer kotac ovog "monocikla" sastoji se ustvari od 3 ili 4 kotaca.
inch je napisao/la: ...dok bicikl drži žiroskopski efekt i zato stoji..
STA? :o :o :o

.
može on bit širok i 200 ali ako je sic u osi, badava, ode ti na leđa.

ravnoteža da...i bicikl ima dva kotača...
Odgovori

Natrag na “Ostala e-vozila”