Ovako, zanima me par detalja o svemu tome. Poznanik se bavi ugradnjom panela pa je bilo nekakvih rasprava.
Elektrana bi bila podijeljena na krovu kuće i na krovu natkrivene terase. Poznanik tvrdi da se paneli moraju postaviti u omjeru 50:50 ili što bliže. Tipa, 12 na jedan i 12 na drugi krov. Na krov kuće, koji je viši i nije ni u kakvoj sjeni, bi fizički stalo 18 panela.
Išli bismo na 10kW elektranu, tu negdje.
Druga stvar koja me zanima je što bi bilo bolje, koristiti jednotarifno ili dvotarifno brojilo? Trenutno se pranje i sušenje rublja kao i pranje suđa odrađuje u nižoj tarifi pa to ponekad zna umarati.
Računi za struju su u prosjeku 80-90e mjesečno a na plin se godišnje potroši 500-600 tako da mislim da bi solarka definitivno bila isplativa.
S obzirom da smo "fulali" poticaje (rok je bio 01.09. ove godine), mišljenja sam da bi se svejedno trebalo isplatiti kroz 6-7 godina a najisplativije će biti onom tko to kasnije naslijedi.

Nego, postoji li bar i teoretska šansa da se dobiju nekakvi poticaju ukoliko se elektrana instalira kroz dva mjeseca, cca? Ako bi se to prijavilo sljedeće godine?
Unaprijed hvala na odgovorima.