Servis električnih vozila
Servis električnih vozila
Nastojim pronaći neki privatni servis električnih vozila. Pokušao sam i ovdije preko tražilice no izgleda da ne postoji nešto takvo u Hrvatskoj. Ima li netko informaciju o tome ?
Uzeo bih rabljeni Mitsubishi i-Miev i vozio ga dok ide, a onda zamijenio baterije s novim baterijskim setom potencijalno veće snage ovisno o cijeni baterija u tom trenutku. U međuvremenu bi prilagodio punjenje iznutra preko pretvarača, tako da na poslu punim bateriju i donosim ju u auto. To mi je dovoljno za dnevne rute.
Jeftinije i jednostavnije ti je stati na punionicu pa za 1-2 minute nadopuniš toliko struje i platiš 5-6 kn i miran si i ništa nekemijaš.Neno1969 je napisao/la:Ne cijeli baterijski set, 1-2 kWh. (10-20kg) U toku radnog vremena napunim jednom ili 2 puta toliko. I preko invertera napunim auto.
ovak odok kupiš tu bateriju i inverter. pa šta ćeš staviti to u auto u 16 sati kad kreneš kući i kad misliš tu struju prebaciti u glavnu bateriju??
Neno1969 je napisao/la:No malo smo skrenuli s teme. Tražim servisera za polovno električno vozilo. To je problem i to je ono što tražim. Ove dorade su nebitne i ne moraju se napraviti.
Ako ga tražiš, onda prvo reci točan model vozila koje posjeduješ i što točno treba napraviti.
Ne postoji serviser koji popravlja sve kvarove na svim vozilima
Vidi sa lisicakm na forumu
https://www.youtube.com/c/bimerev/videos
https://www.youtube.com/c/bimerev/videos
Ima tu stvari koje može samo ovlašteni servis riješiti. Najbitnije je naći dobar primjerak sa odličnim baterijama, ukoliko baterija nije dobra zaboravi priču. Konkretno ovih autića koje tražiš imaš dobar izbor rabljenih u Sloveniji, za 7000 Eura se nađe dobar primjerak, sjedi i vozi.Neno1969 je napisao/la:Mitsubishi i-MieV, Citroen C-Zero, Peugeot iON, to su ista vozila koliko sam shvatio. Ima dosta o njima i popravcima po internetu pa mislim da ne bi trebao biti problem. Ako nađem nekog tko može održavati vozilo krećem u nabavku. Ciljam 2011.-2015. godište.