Snaga motora, upis u prometnu

Rimac Automobili, razgovori i sve ostalo
Odgovori
testdriver

Snaga motora, upis u prometnu

Post Postao/la testdriver »

bok evo tražio sam teme ali nisam našao nigdje pa da otvorimo novo
dakle čitao sam na fejsu na tesla grupi da bi se u prometnu od auta trebala upisivati najveća snaga u 30 minuta, a ne ukupna snaga motora

npr kod mojih automobila snaga motora je 85 kw, a snaga u 30 minuta je 30 kw
kod kolege sa hyundai konom snaga je 150 kw, a snaga u 30 minuta je 28 kw

na fejsu sada je jedan gospodin koji ima hyundai konu tražio povrat naknada od centra za vozila, jer mu je snaga upisana 150 kw, a po snagi u 30 minuta ona iznosi 28 kw i po tome ispada da umjesto naknade 1500 kn, ona ispada samo 300 kn, a naravno razlika je i u osiguranju, jer 28 kw i 150 kw sigurno nije ista cijena police osiguranja

pa evo kako vi ostali vlasnici vozila imate upisanu snagu vozila?
Zadnja izmjena: testdriver, dana/u 07 pro 2020, 11:38, ukupno mijenjano 1 put.
debeli
Kontakt:

Post Postao/la debeli »

čim manju moguću
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

Gdje je tu logika u odnosu na klasične motore?
Zašto bi se kod klasike gledala maksimalna snaga a kod električnih maksimalna energija?
max

Post Postao/la max »

Ne brkati snagu i energiju. Pogotovo kod električne energije. Snaga je derivacija energije po vremenu ;) Pa tako opet upisuju snagu (a ne energiju) i to prosječnu kroz pola sata :)
testdriver

Post Postao/la testdriver »

pa kao da je tako po pravilniku cvha, ali da jako puno vozila ima krivo upisano, zato me zanima da naši forumaši provjere u svoje prometne kako im je napisano

ima fejs grupa tesla motor croatia, i ekipa je baš potegla to pitanje
a značajna je razlika u cijeni kod registracije vozila i osiguranja
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

max je napisao/la:Pa tako opet upisuju snagu (a ne energiju) i to prosječnu kroz pola sata :)
Zašto ne bi upisivali prosječnu snagu i za ostale vrste motora?
sarakuzza

Post Postao/la sarakuzza »

ICE razvija max snagu u jako uskom rasponu okretaja koju 90% vozača ne koristi 99% vremena

A opet se naplaćuje po najvećoj koju pogonski sklop razvija
max

Post Postao/la max »

ogi je napisao/la:
max je napisao/la:Pa tako opet upisuju snagu (a ne energiju) i to prosječnu kroz pola sata :)
Možda zato jer živimo u Uhljebistanu il Superhik državi ?
Dal' znaš koju maximalnu (karatkotrajno) snagu rimčev motor u Compcet Two može ostvariti ? Pa da se na tu snagu registrira :D

Zanimljivo je to sa snagama recimo impulsni laseri bez problema razviju snagu u TW no samo kratkotrajnu u picosekundama 8)
papicdu1

Post Postao/la papicdu1 »

ispravka, nije rimčev motor nego američke proizvodnje,a snagu smo vidjeli kad ga je Rosberg pričepil :D dim
fire

Post Postao/la fire »

max je napisao/la:
ogi je napisao/la:
Možda zato jer živimo u Uhljebistanu il Superhik državi ?
Dal' znaš koju maximalnu (karatkotrajno) snagu rimčev motor u Compcet Two može ostvariti ? Pa da se na tu snagu registrira :D

Zanimljivo je to sa snagama recimo impulsni laseri bez problema razviju snagu u TW no samo kratkotrajnu u picosekundama 8)
imho sve preko 250hp je kod nas isto, to je najveca klasa. Ali po top speedu se vidi kolko dugo to moze razvijati, a tu tesla ipak spada u klasu ispod 250hp.
miko

Post Postao/la miko »

Meni su isto govorili da pripazim prilikom upisa snage, naravno da nisam obraćao pažnju na to...stalno govorim sutra ću provjeriti pa nikako.
Jesi tražio da ti to isprave i da ti vrate pare??
Mislim da je Vanja rekao da su nekima vraćali pare, bilo mi je čudno da mi piše 105kw u MG, a Tesla mi je imala 69 kw
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

miko je napisao/la:Meni su isto govorili da pripazim prilikom upisa snage, naravno da nisam obraćao pažnju na to...stalno govorim sutra ću provjeriti pa nikako.
Jesi tražio da ti to isprave i da ti vrate pare??
Mislim da je Vanja rekao da su nekima vraćali pare, bilo mi je čudno da mi piše 105kw u MG, a Tesla mi je imala 69 kw
Moj Zoe ima upisano 43kW, a BMW i3 75kW (ili tu negdje).
Odgovori

Natrag na “Hrvatska”