riba je napisao/la:To je sve u idealnim uvjetima, ali svaka od tih recikliranih ćelija može sutra riknuti ili izgubiti kapacitet, onda ti serijske grupe nemaju više isti kapacitet pa ih moraš opet grupirati, što je nezgodno ako si ih zavario itd. A da ne govorim koliko vremena ćeš izgubiti na to sve zajedno, da je bar nešto zanimljivo za raditi, ali nije nego je tlaka. Koliko vrijedi tvoj radni sat?
Hehe, ovo pitanje za radni sat je skroz validno i ovisi o tome da li to (inace slobodno) vrijeme uopce mozes/zelis provesti raditi nesto za lovu - ili nesto sto te veseli, pa ako usput ima i nekog financijskog smisla tim bolje. Vjeruj mi da bi mi se puno vise isplatilo da sam nekome platio da preradi Punta na struju nego sto sam potrosio skoro 9 mjeseci u garazi - ali tada ne bi imao to neprocjenjivo iskustvo.
U svakom slucaju cu se probati poigrati sa time i budem vodio evidenciju vremena, pa cu tocnije znati koliko sati ode na 10/20/50 celija. Posto radim sustav za paralelno punjenje i praznjenje (inicijalno 15 celija punjenj i 15 praznjenje, pa lako prosiri ako bude potrebe) brijem da ce uzeti jako malo vremena.
Sinoc raskopao prvi paket - trebalo mi je doslovno 3-4 minute: 30 sec za par odlucnih udaraca plastikom o pod, 2-3 min za odvojiti traku sa celija i doma 20 sekundi za staviti u punjac i upaliti test mode.
Prve 4 celije kazu: 2372, 2340, 2364 i 2323 mAh, zadovoljan sam.