Citroen Berlingo Electric - 2015

Završene samogradnje i registracije
Miroslav2

Citroen Berlingo Electric - 2015

Post Postao/la Miroslav2 »

Molio bih , ako netko ovdje na forumu ima podatke o el.grijaču kabine za novi model Berlinga (elektro) . Treba mi podatak o snazi grijača i radnom naponu.
Miroslav2

Baš nitko ne zna ? :huh:
miko

Post Postao/la miko »

Pa mislim da su novi grijači ustvari inverteri. Malo proguglaj šta ima Renault Zor to je vjerovatno isto. Iako čitam de su se i vlasnici Zoe-a smrzli preko zime :)
creatin

Post Postao/la creatin »

Ili nazoves u servis i pitas :)
Miroslav2

Mislim da Berlingo nema toplotnu pumpu kao Zoe , nego baš grijač.Neki dan sam se vozio na minus 15 i grije kao lud , čak sam se bojao da se nešto ne rastopi na izlazima za zrak , koliko puše vruče , a navinio sam ga malo preko polovice snage grijanja , ali onda smanjuje domet od 25 km , koji je ionako manji zbog zime. Zanima me mogučnost odpajanja grijača sa pogonske baterije i ugradnja zasebnih baterija samo za grijač i klimu , pošto se radi o teretnom Berlingu koji ima prostora za baterije koliko poželiš u prostoru za teret, koji mi je ionako uvijek pola neiskorišten .
Miroslav2

creatin je napisao/la:Ili nazoves u servis i pitas :)
Nisam zvao , bio osobno pitati u ZG-u - najjači. Pitaju me : Zar takvo šta postoji
(mislim na el.Berlingo). Vidio sam odmah da sam došao na krivo mjesto , i tu je bio kraj priče. :placko:
miko

Post Postao/la miko »

Pa valjda bi trebalo pisati u prirucniku. Sigurno se moze odvojiti ali treba vidjeti koja baterija ga napaja 400v ili 12 v. A kako ces se grijat kad njega iskljucis?
creatin

Post Postao/la creatin »

Miroslav2 je napisao/la:
creatin je napisao/la:Ili nazoves u servis i pitas :)
Nisam zvao , bio osobno pitati u ZG-u - najjači. Pitaju me : Zar takvo šta postoji
(mislim na el.Berlingo). Vidio sam odmah da sam došao na krivo mjesto , i tu je bio kraj priče. :placko:
Ne susrecu se cesto s elektricnim vozilima pa im nemoj zamjeriti, ali pitaj na par mjesta, kazi da ti treba taj dio i da li bi ti mogli naruciti, da provjere koji model imaju i koje su specifikacije jer im ima vise pa ces dobiti barem neku informaciju ;)
dc74

Post Postao/la dc74 »

Da bi grijač spojio na zasebne baterije baterije moraš doći do žica koje napajaju grijač, pošto je tvoj grijač ispravan možeš izmjeriti napon i struju na njemu kad ga pojačaš na maxsimum,
Pokušaj u knjižici vozila pronaći popis osigurača, mislim da je od tuda najlakše početi, a možda kad nađeš osigurač budeš imao i kompletan odgovor na postavljeno pitanje u prvom postu.
bmwcabrio

Post Postao/la bmwcabrio »

Miroslav2 je napisao/la: Zanima me mogučnost odpajanja grijača sa pogonske baterije i ugradnja zasebnih baterija samo za grijač i klimu
nebi valjda to radio :oci:
nije to renault 5 :D
Miroslav2

miko je napisao/la:Pa valjda bi trebalo pisati u prirucniku. Sigurno se moze odvojiti ali treba vidjeti koja baterija ga napaja 400v ili 12 v. A kako ces se grijat kad njega iskljucis?

U priručniku baš ništa ne piše , osim da je grijanje električno.Grijač se napaja iz pogonske baterije 300V , a gore sam već napisao da mi je želja ugraditi odvojene baterije (ukoliko je izvedivo) samo za grijanje i hlađenje , kako bi mi po zimi autonomija ostala na 100 - 120 km , koliko ima bez uključivanja grijanja.
Inače dnevno radim između 100 - 150 km (dostava) pa nemam baš vremena nadopunjavati baterije , a svaki kilometar mi je bitan :zvjezdice:
Miroslav2

bmwcabrio je napisao/la:
Miroslav2 je napisao/la: Zanima me mogučnost odpajanja grijača sa pogonske baterije i ugradnja zasebnih baterija samo za grijač i klimu
nebi valjda to radio :oci:
nije to renault 5 :D
Nevidim drugo riješenje , osim prerade :busi:
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

Miroslav2 je napisao/la:
miko je napisao/la:Pa valjda bi trebalo pisati u prirucniku. Sigurno se moze odvojiti ali treba vidjeti koja baterija ga napaja 400v ili 12 v. A kako ces se grijat kad njega iskljucis?

U priručniku baš ništa ne piše , osim da je grijanje električno.Grijač se napaja iz pogonske baterije 300V , a gore sam već napisao da mi je želja ugraditi odvojene baterije (ukoliko je izvedivo) samo za grijanje i hlađenje , kako bi mi po zimi autonomija ostala na 100 - 120 km , koliko ima bez uključivanja grijanja.
Inače dnevno radim između 100 - 150 km (dostava) pa nemam baš vremena nadopunjavati baterije , a svaki kilometar mi je bitan :zvjezdice:
A zracni Webasto da upuhuje u kabinu vruci zrak? Ili mala plinska grijalica (i obavezno provjetravanje)? Tako imas toplinu bez potrosnje baterija.

Prije Webasta sam ovakvu malu grijalicu preradio da umjesto na kartusu (20kn za 190g plina) radi na malu plinsku bocu (2kg plina za manje od 15kn i traje 15-20 sati):

http://venatio.hr/priprava-hrane/3094-g ... rtusu.html

slika
Tomy

Post Postao/la Tomy »

Pa ako već imaš mjesta u autu ugradi zračni webasto tipa:

http://www.njuskalo.hr/gospodarska-dije ... s-14856924

puno ti jeftinije izađe nego odvajati kompletan sistem...jedino što trošiš gorivo umjesto struje, ali ugradnja još 300V baterija za grijanje...ne znam baš. Ovo s plinom je isto zanimljivo rješeenje.
jbozur
Kontakt:

Post Postao/la jbozur »

Jel imas koga u Vt da ti provjeri sa strujnim kljestima koliko A ti povuce iz 12V baterije kad upalis grijac ako je na 12V sistemu.
Odgovori

Natrag na “Električna vozila s tablicama”