Malo elektrièno vozilo za starijeg èovjeka

Ostala ekološki prihvatljiva vozila i tehnologije
Odgovori
Zex

Malo elektrièno vozilo za starijeg èovjeka

Post Postao/la Zex »

Otac mi je u godinama i jako teško hoda. Vozačka mu vrijedi do siječnja a onda više neće ni pokušavati produžiti je jer je svjestan da neće proći liječnički.
Pošto živi na selu sa malo prometa naumio sam mu nabaviti nekakvo električno vozilo. Za njegove potrebe dovoljan je domet max. 10 km. Selo je ravničarsko i asvaltirano no ipak trebaju malo robustniji kotači jer cesta ima oštećenja a i malo makadama. Potrebmo je da ima i nekakvu košaricu ili paktreger.
Ne dolazi u obzir samohodna invalidska stolica.
Molim linkove i konstruktivne prijedloge, imam 7 mjeseci za obaviti tu kupnju.
grrga

Post Postao/la grrga »

Možda bicikl ili tricikl sa motorićem? Ženska rama zbog lakšeg kretanja i stajanja.
Ja upravo za jednog didu radim ovo:

slika
žarulja

Post Postao/la žarulja »

ja sam složil punici nekaj slićno al ima problema sa zaustavljanjem, noge su joj koji centimetar prekratke pa kad stane mora skočit sa sica a to ne završi uvjek dobro
MP

Post Postao/la MP »

žarulja je napisao/la:ja sam složil punici nekaj slićno al ima problema sa zaustavljanjem, noge su joj koji centimetar prekratke pa kad stane mora skočit sa sica a to ne završi uvjek dobro
trebal si dugnut malo više sc kad je rječ o punici ;)
z.1

Post Postao/la z.1 »

Trokolica i mali prednji motoric :palac: . Ako bi ti tako nesto odgovaralo reci, pitat cu jednog, znam gdje stoji jedna s kotacima od 20 kao ponica, nije u sjajnom stanju, a ako je takva situacija ja cu ti je obojat nanovo, gratis naravno! Bicikla je normalna, znaci trebalo bi nadograditi letriku
Zex

Post Postao/la Zex »

E o tome bi mogli razovarati. Javljam ti se na pp.
mkarli17

Post Postao/la mkarli17 »

oprezno sa triciklom, neki ljudi a pagotovo stariji nemogu se prilagodit vožnji na triciklu jer se potpuno drukćije vozi nego bicikl. ja imam el.tricikl i večina koji ga probaju vozit ubrzo odustanu.
z.1

Post Postao/la z.1 »

A sve ovisi koliko je sposoban držati ravnotežu s običnim biciklom, ne govorim o triciklu koji će povući 50 km/h, nešto sporo, ne da se prevrće u zavoju, vjerujem da bi i s 24 V bilo dosta, ovaj što sam složio za kćerku povuče do 25 ili 30 km/h ako je blaga nizbrdica a još ima i sped limit, a u trokolicu stanu dvije baterije i većih kapaciteta nego 10 ili 12 Ah.
Zex

Post Postao/la Zex »

Bicikl ne dolazi u obzir, nije sposoban voziti ga. Znači trokolica isključivo, vidio sam u Medulinu jedna baka vozi nešto takvo kakvo mi je na pameti ali tada nisam obraćao pažnju na detalje. Sve je dosta nisko, ima male kotače i neznam kako opisati, recimo da najviše liči na dječji traktor samo malo uvećan. Ma kad dođem doma malo ću prosurfati, naći ću ja to.
BB

Post Postao/la BB »

Zex je napisao/la:Bicikl ne dolazi u obzir, nije sposoban voziti ga. Znači trokolica isključivo, vidio sam u Medulinu jedna baka vozi nešto takvo kakvo mi je na pameti ali tada nisam obraćao pažnju na detalje. Sve je dosta nisko, ima male kotače i neznam kako opisati, recimo da najviše liči na dječji traktor samo malo uvećan. Ma kad dođem doma malo ću prosurfati, naći ću ja to.
a da li bi bilo dobro upariti dva bicikla i napraviti quadracikl i na to struju. Za po selu mi se čini dobro. Nešto kao avatar od mkarli...
OldDog

Post Postao/la OldDog »

U Opatiji sam vidio jedan zgodan e-tricikl. Vozi reklamni pano za rentanje e-bicikala i tricikala za turiste. Kotači su veličine Poni bicikla ima 250W. Motor u prednjem kotaču.
Poslije mi je bilo žao što ga nisam slikao. Tip se sigurno ne bi bunio jer je i onako vozio reklamni pano.
Cose
Kontakt:

Re: Malo električno vozilo za starijeg čovjeka

Post Postao/la Cose »

Zex je napisao/la:Otac mi je u godinama i jako teško hoda. Vozačka mu vrijedi do siječnja a onda više neće ni pokušavati produžiti je jer je svjestan da neće proći liječnički.
Pošto živi na selu sa malo prometa naumio sam mu nabaviti nekakvo električno vozilo. Za njegove potrebe dovoljan je domet max. 10 km. Selo je ravničarsko i asvaltirano no ipak trebaju malo robustniji kotači jer cesta ima oštećenja a i malo makadama. Potrebmo je da ima i nekakvu košaricu ili paktreger.
Ne dolazi u obzir samohodna invalidska stolica.
Molim linkove i konstruktivne prijedloge, imam 7 mjeseci za obaviti tu kupnju.
Definitivno tricikl, i to obavezno sa pedelecom (bez brzina) tako da se ne mora privikavati na nove (i potencijalno zbunjujuce / opasne) komande. Oni koje sam vidio iza imaju nekakvu kosaru za stvari.
grrga

Re: Malo električno vozilo za starijeg čovjeka

Post Postao/la grrga »

Cose je napisao/la:
Definitivno tricikl, i to obavezno sa pedelecom (bez brzina) tako da se ne mora privikavati na nove (i potencijalno zbunjujuce / opasne) komande. Oni koje sam vidio iza imaju nekakvu kosaru za stvari.
Takvih novih ima kod nas u trgovini. Točkovi kao od ponija, otraga velika bijela košara, izgleda OK a cijenu mogu provjeriti ako nekog zanima.
Ako je teren ravan onda složiti mali motorić u prednji točlak, ako je brdoviti onda N48 i elektronski limit za brzinu.
Odgovori

Natrag na “Ostala e-vozila”