Malo elektrièno vozilo za starijeg èovjeka
-
Zex
Malo elektrièno vozilo za starijeg èovjeka
Otac mi je u godinama i jako teško hoda. Vozačka mu vrijedi do siječnja a onda više neće ni pokušavati produžiti je jer je svjestan da neće proći liječnički.
Pošto živi na selu sa malo prometa naumio sam mu nabaviti nekakvo električno vozilo. Za njegove potrebe dovoljan je domet max. 10 km. Selo je ravničarsko i asvaltirano no ipak trebaju malo robustniji kotači jer cesta ima oštećenja a i malo makadama. Potrebmo je da ima i nekakvu košaricu ili paktreger.
Ne dolazi u obzir samohodna invalidska stolica.
Molim linkove i konstruktivne prijedloge, imam 7 mjeseci za obaviti tu kupnju.
Pošto živi na selu sa malo prometa naumio sam mu nabaviti nekakvo električno vozilo. Za njegove potrebe dovoljan je domet max. 10 km. Selo je ravničarsko i asvaltirano no ipak trebaju malo robustniji kotači jer cesta ima oštećenja a i malo makadama. Potrebmo je da ima i nekakvu košaricu ili paktreger.
A sve ovisi koliko je sposoban držati ravnotežu s običnim biciklom, ne govorim o triciklu koji će povući 50 km/h, nešto sporo, ne da se prevrće u zavoju, vjerujem da bi i s 24 V bilo dosta, ovaj što sam složio za kćerku povuče do 25 ili 30 km/h ako je blaga nizbrdica a još ima i sped limit, a u trokolicu stanu dvije baterije i većih kapaciteta nego 10 ili 12 Ah.
-
Zex
Bicikl ne dolazi u obzir, nije sposoban voziti ga. Znači trokolica isključivo, vidio sam u Medulinu jedna baka vozi nešto takvo kakvo mi je na pameti ali tada nisam obraćao pažnju na detalje. Sve je dosta nisko, ima male kotače i neznam kako opisati, recimo da najviše liči na dječji traktor samo malo uvećan. Ma kad dođem doma malo ću prosurfati, naći ću ja to.
a da li bi bilo dobro upariti dva bicikla i napraviti quadracikl i na to struju. Za po selu mi se čini dobro. Nešto kao avatar od mkarli...Zex je napisao/la:Bicikl ne dolazi u obzir, nije sposoban voziti ga. Znači trokolica isključivo, vidio sam u Medulinu jedna baka vozi nešto takvo kakvo mi je na pameti ali tada nisam obraćao pažnju na detalje. Sve je dosta nisko, ima male kotače i neznam kako opisati, recimo da najviše liči na dječji traktor samo malo uvećan. Ma kad dođem doma malo ću prosurfati, naći ću ja to.
Re: Malo električno vozilo za starijeg čovjeka
Definitivno tricikl, i to obavezno sa pedelecom (bez brzina) tako da se ne mora privikavati na nove (i potencijalno zbunjujuce / opasne) komande. Oni koje sam vidio iza imaju nekakvu kosaru za stvari.Zex je napisao/la:Otac mi je u godinama i jako teško hoda. Vozačka mu vrijedi do siječnja a onda više neće ni pokušavati produžiti je jer je svjestan da neće proći liječnički.
Re: Malo električno vozilo za starijeg čovjeka
Takvih novih ima kod nas u trgovini. Točkovi kao od ponija, otraga velika bijela košara, izgleda OK a cijenu mogu provjeriti ako nekog zanima.Cose je napisao/la:
Definitivno tricikl, i to obavezno sa pedelecom (bez brzina) tako da se ne mora privikavati na nove (i potencijalno zbunjujuce / opasne) komande. Oni koje sam vidio iza imaju nekakvu kosaru za stvari.
Ako je teren ravan onda složiti mali motorić u prednji točlak, ako je brdoviti onda N48 i elektronski limit za brzinu.