Dinamicko balansiranje rotora vjetrenjace

Mali vjetrogeneratori
Odgovori
solarnevo1

Dinamicko balansiranje rotora vjetrenjace

Post Postao/la solarnevo1 »

Imam jedan problem sa novim elisama. Nikako ih ne mogu balanisrati dal ima netko neku balanserku da mi to napravi? Promjer je 3 metra. Netko je tu na forumu bio spominjao nekog da to radi na staroj balanserki za gume. Ako netko zna tko je doticna osoba neka se javi... Unaprjed zahvaljujem....
istefani

balansiranje

Post Postao/la istefani »

Znam da je debelo prekasno, pogotovo za solarnevo1, ali eto kako sam ja jednom balansirao osovinu s 3,9kg+6.525kg zamasnjaka, mozda nekome bude nekad koristilo :)
Inace ti zamasnjaci su mi koristili upravo kao zamasnjaci na trenazeru i danas se veselo vrte na osovini 3f asinh motora 3x250W i proizvodim struju kada vrtim biciklu.. i gubim kile :)

Dakle ovo dolje je izvedivo ako se osovina s zamasnjakom ili elisama ili bilo cime gore moze izvaditi i staviti kako je i na slikama na kuglicne lezajeve iliti balinjere za one koji razumiju
S time da je ovo balansiranje samo po jednoj osi, za nesto vise bi se mozda stvarno trebalo poigrati na balanserki za auto ili kamionske gume.. Ja sam uspio s ovim izbalansirati da ne trese ni na vise od 1500 rpm

slika
i
slika
Odgovori

Natrag na “Vjetrenjače”