Great Wall (GWM)

JAC, NIO, BYD, MG, XPeng, Geely, Li Auto, Xiaomi
Odgovori
testdriver

Great Wall (GWM)

Post Postao/la testdriver »

zdravo svima, dobio sam poziv sa foruma.hr od korisnika zega da se ovdje prijavim, nisam ni znao koliko ima ljubitelja ovdje ovakvih vozila, dakle krenimo redom

ja sam mićo, 24 godine, varaždin :palac: , već dugo godina surađujem sa kineskim firmama tako da se mogu bez problema nazvati expertom za kineska vozila
Zadnja izmjena: testdriver, dana/u 10 ožu 2021, 15:27, ukupno mijenjano 1 put.
testdriver

predstavit ću vam u par riječi elektro vozila od ovih kompanija, dakle prvo great wall, ja za sada vozim jedan auto na plin tako da mogu reći koliko toliko pazim na ekologiju, također večina vozila koje sam prodao imaju plin tako da :) to je moj doprinos očuvanju okoliša

Great Wall ili GWM u par riječi - radi se kineskoj kompaniji u privatnom vlasništvu, jedna od največih u kini, proizvode ukupno oko 30 modela vozila, također imaju i specijalnu tvornicu gdje se rade i razna specijalna vozila poput vojnih vozila, kampera, buseva, elektro vozila itd, kompanija se prostire na nekih 2 milijona m2 a u njoj radi trenutno više od 15000 ljudi
testdriver

moj suv
Zadnja izmjena: testdriver, dana/u 19 ruj 2012, 20:39, ukupno mijenjano 1 put.
testdriver

ali dosta o mom autu...idemo o električnim autima :) , dakle kao prvo tu je taj isti terenac koji se zove HOVER sa ugrađenim elektro motorom i običnim benzinskim motorom, još uvijek nije u serijskoj proizvodnji ali ove godine će valjda biti

od ostale gamme tu su stariji modeli:
slika
gw kulla

slika
gw peri, inače oko ovog automobila se vodila neka hajka da je kopija fiat pande ali auto nema veze sa fiat pandom
još uvijek nijedan od ovih auta nije u serijskoj proizvodnji te ih je great wall predstavio krajem 2007 godine, vozio sam oba modela i milina kako se ti auti voze
testdriver

slika

na sajmu u šangaju gdje sam bio ove godine predstavljena je nova kulla, ovaj put za 4 ljudi, dimenzije vozila su 3468x1647x1480, motor DC snage 50 kw, maksimalna brzina vozila 130, doseg 160 km, baterije se mogu puniti 2000 puta i treba im 5-6 sati da su pune
testdriver

šta se tiće hrvatske...dovezeno je kakvih 15 hovera, dakle ovih terenaca ali sa klasičnim benzinskim motorom, u italijis se još prodaju sa pogonom na plin i metan, novi modeli će valjda doći do kraja godine, ali za sada još uvijek nemaju u planu da u europu dolaze sa elektro modelima, evetualno 2010 godine imaju nekakve najave o tome
testdriver

e sada drugi, DONGFENG motor je jedna od največih državnih kompanija, proizvode doslovno sve u kompanija se dijeli na nekoliko pod grupa ,prije svega u kini proizvode hondu, kiu, nissan, peugeot i citroen, specijalisti su za kamione koji rade u partnerstvu sa renaultom itd, u cijeloj grupi radi oko 121.000 ljudi

ove godine u sajmu su prikazali jedan hibridni kamion od 7,5 tona:
slika
slika

imao sam prilike voziti ovaj kamion, međutim nisam uzeo nijedan katalog da imam malo više podataka :? , uglavnom znam da je autonomija oko 1000 km, a sa elektropogonom se bez problema može voziti brzinom od 60 km/h kada se pali dieselski motor , najfascinirajuće su mi ove ogromne baterije za njega :shock:
testdriver

u sklopu grupe radi i mala dongfeng mini auto grupa koji su specijalizirani za proizvodnju mini vozila, dakle onih malih mini furgona, mini buseva itd, uglavnom su to automobili koji su bazirani za suzuki carry modelu od kojeg su kinezi kupili licencu i dalje rade po svome, 3 modela su već dostupna u hrvatskoj po cijenama od 59.000 kn do 64.900 kn, naravno sa "full opremom"
slika
evo prvih modela na carinskom skladištu u varaždinu, dakle trenutno se nude mini furgon, mini kamion i mini kamion sa duplom kabinom, u planu je i dolazak elektro modela koji se već prodaju u njemačkoj po cijenu od 12000 eura

slika
dakle to je taj mini kamion na elektro pogon
slika
evo i baterija,
kamiončić je nosivosti 800 kg, a ima 2 baterije i motor DC snage 6,9 kw(opcija AC motor od 9,2 kw) koji se nalazi ispod vozačevog sjedala i veličine je poput neke manje kartonske kutije, maksimalna brzina je oko 65, a baterije imaju autonomiju kakvih 120 km, uz kupljeni kamion dobivaš 6 paketa baterija,a rok punjenja baterija je 6 sati, baterije se mogu napuniti 2500 puta kada treba kupiti nove, vjerovatno će ista cijena biti i u hrvatskoj, ima tu i minibuseva, furgona, otvorenih kamiona itd

napomenuo bi da su ovo prvi modeli made in china tipski homologirani u hrvatskoj 8) , i već tokom 9 ili 10 mjeseca bi prvi model sa elektro pogonom mogao biti u hrvatskoj
testdriver

e sada...šta se tiče kineza, najviše sam razočaran odnosom hrvatskih medija prema njima, prije svega nedavno je bio sajam u šangaju i ono šta se tamo moglo vidjeti je bilo fascinirajuće, svaki veći kineski proizvođač automobila je imao izloženo bar jedno elektro ili hibridno vozilo ali naravno da u HR novinama nije bilo nijedne slike tih vozila, e zato ću vam ih dati ja :D

slika
evo i jedan auto privatne kompanije detaljno rastavljen

slika
brilliance motor, znam da ima motor od 47 kw

slika
sjećate se rovera 75...radi se i dalje, ali pod vlasništvom kineza i zove se roewe 750, naravno hybrid

slika
changfeng suv, inače ova kompanija je partner mitusbishiu u kini

slika
gelly panda, mali gradski automobil
testdriver

slika
dongfeng s 30 hybrid, ovo vozila ima platformu peugeota 307 i mix benzinskog i elektro motora

slika
još jedan mali dfm, i car

slika
gelly city car
testdriver

slika
evo i jedan mali primjer kako radi ovaj mini kamion
slika
dakle ovdje je jedan detaljan nacrt toga...vjerovatno se ovdje netko malo bolje od mene razumije u ovo da shvati kako ovo funckionira, a tko zna...možda i ova šema pomogne nekome da napravi svoj auto :)
testdriver

evo za danas mislim da sam vam dao prilično puno novih informacija, ako tko treba nekakvu pomoć ili me želi pitati bilo šta u vezi ovoga ja sam ovdje, može preko privatnih poruka, a može i ovdje na ovom topicu :palac:
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

Dobrodosao Testdriver! :)

Hvala za odlicne vijesti iz Kine! :respekt:
pedjamil

Post Postao/la pedjamil »

Dobrodosao!
Super je post :palac: Nisam znao da prave toliko razlicitih e-vozila (BTW mnogo mi se svidja geely).
CroDriver

Post Postao/la CroDriver »

Bok Mićo!

Zahvaljujem se na iscrpnom postu i cijenim to šta ti radiš ali prezirem ove kineske proizovde. Pogotovo ove na struju.

Treba samo pogledati ovaj mali dostavnjak.

Oni na takvom vozilu kopiraju dizajn BMW-a :roll:

slika

Danas je image sve. Kakav image jeftine kineske kopije smiješnog izgleda promoviraju?! Podsmijeh.

Mislim, svaka čast što odrađuju pionirski posao, na dobrom su tragu ali moraju pono toga promijeniti.

Prvo moraju napraviti atraktivan, kvalitetan i siguran proizvod pa onda izaći na tržište. Ovake mogu konkurirati jednino cijenom.

No do tada ruše ugled električnog vozila kao takvog i to me užasno iritira
Odgovori

Natrag na “Kineski”