Fiat Punto elettrico

Završene samogradnje i registracije
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

Danas je bio produktivan dan - napravili smo mjesta za Radu i prijatelje:

slika
Čubi
Kontakt:

Post Postao/la Čubi »

Jedino nisi rekao na kojem Puntu :shock:
riba

Post Postao/la riba »

Niti stavio sluku auta :)

Moraš dati više detalja. Si našao već gdje ćeš uhvatiti baterije?
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

Čubi je napisao/la:Jedino nisi rekao na kojem Puntu :shock:
Daklem, na kraju je odluceno da dragoj ostane ovaj noviji Punto (2005.g.) sa malo km (47k) i 5 vrata (zgodno za vozikati klince radi ukrcaja), a njezin stari ide u preradu.

Rijec je o Puntu MK2A (onaj sa uskim svjetlima), 2002. godina, 125k km, 3 vrata, rucna klima, elektricni servo i podizaci prozora, centralno zakljucavanje, boja tamno siva. Jedino sto taj stari Punto nema u odnosu na novijega je daljinsko zakljucavanje i ABS.

Kad je danas bio na dizalici vidio sam da je autic odozdola u Ok stanju - treba promijeniti gumene dijelove/nosace prednjeg ovjesa i na par mjesta malo sanirati gdje se ogulila boja i mogla bi krenuti korozija.

Slike uskoro.
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

riba je napisao/la:Niti stavio sluku auta :)

Moraš dati više detalja. Si našao već gdje ćeš uhvatiti baterije?
Gledao sam odokativno kako iskoristiti postojece nosace motora i mulde - tocnije kad mi auto dodje u garazu, pa u miru budem mjerio. Ovako mi se cini da ima prilicno mjesta tj. da bi sve baterije mogle stati iznad getribe i motora, a kontroler i popratnu elektroniku (DC/DC, punjac...) gurnem naprijed kod kilera.

Motorni kiler je privremeno ostao jer je kod Punta kiler klime ucvrscen na njega - to moram u miru rastaviti u garazi, pa uzeti mjere da napravim odgovarajuci nosac.

A slike budu. ;)
miko

Post Postao/la miko »

Jesi vagao koliko ti je težak auto sada kada si izvadio motor??
MP

Post Postao/la MP »

ajd da se krenulo :palac:
eltico

Post Postao/la eltico »

Cestitam na projektu!

Iako osobno ne volim Fiat, mislim da je odlican izbor za preradu.

Bojim se da ne stane 96V/100Ah u motorni prostor, ali nije ni nuzno.
Daljinsko centralno (sada najmanje vazno) ima Spectra u Gradiscanskoj. Nesto sam radio sa time. Vrlo jednostavno rjesenje.
bmwcabrio

Post Postao/la bmwcabrio »

pazi na masu prednje osovine, precizno sve izvaži , mislim da ćeš naprijed izvaditi oko 120kg , ne nadaj se više.
rade sa kuplungom ima oko 70kg ,nosači za baterije bar 10kg, zapi i sitnarije još bar 10kg.
znači cca 90kg+baterije, bit ćeš u plusu sa masom naprijed oko 70kg, to je ovako odprilike, svakako detaljno sve izvaži i zapiši.
to ti je glavna stavka na atestu !!
mislim da ti neće sve stati naprijed, a i ništa ti neće smetati par baterija u gepeku.
ima toga jako puno za pod haubu, dosta debelih kabela a zapi nemože biti baš bilo gdje, potreban mu je zrak za hlađenje a opet kišu bi trebao zaobići,to sve traži prikladno mjesto pod haubom.
svakako uzmi u obzir punjač i par baterija u gepek, u tom slučaju nemaš problem sa masom naprijed i daleko je lakše sve skupa izvesti.
kada završiš pilu ovo će biti jako dobar električni auto :palac:
mkarli17

Post Postao/la mkarli17 »

bravo majstore :respekt: zapija predlažem da metneš negdje bočno radi kiše i nedaj bože lakših udesa.gle"doktore još jedan RADE KONČAR.
bmwcabrio

Post Postao/la bmwcabrio »

gle fakat :shock: još jedan Rade :D
tossa

među ploča

Post Postao/la tossa »

bilo bi lijepo da se stave nacrti za međuploču spojnu i od korpe i lamele za buduće prerade fiata punto ..benzin... a i ti bmw... mogao bi isto uraditi da u buduće nemoraju skidati ljudi mijenjač i nositi maistorima kamionima mijenjače... :smijeh1: ako treba neku kunu staviti u fond..kao bi barem pivo popili.....
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

eltico je napisao/la:Bojim se da ne stane 96V/100Ah u motorni prostor, ali nije ni nuzno.
Daljinsko centralno (sada najmanje vazno) ima Spectra u Gradiscanskoj. Nesto sam radio sa time. Vrlo jednostavno rjesenje.
Mislim da stane, ali bi mogao biti problem zbog tezine - osobito jer bi dio baterija trebao biti ispred osovine da sve stane.

Lako za daljinsko - prvo hocu sloziti da se vozim na struju a onda poslije igranje sa brdom sitnica koje treba srediti ili zelim promijeniti.
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

bmwcabrio je napisao/la:pazi na masu prednje osovine, precizno sve izvaži , mislim da ćeš naprijed izvaditi oko 120kg , ne nadaj se više.
rade sa kuplungom ima oko 70kg ,nosači za baterije bar 10kg, zapi i sitnarije još bar 10kg.
znači cca 90kg+baterije, bit ćeš u plusu sa masom naprijed oko 70kg, to je ovako odprilike, svakako detaljno sve izvaži i zapiši.
to ti je glavna stavka na atestu !!
mislim da ti neće sve stati naprijed, a i ništa ti neće smetati par baterija u gepeku.
ima toga jako puno za pod haubu, dosta debelih kabela a zapi nemože biti baš bilo gdje, potreban mu je zrak za hlađenje a opet kišu bi trebao zaobići,to sve traži prikladno mjesto pod haubom.
svakako uzmi u obzir punjač i par baterija u gepek, u tom slučaju nemaš problem sa masom naprijed i daleko je lakše sve skupa izvesti.
Mda, sve nekako ide prema tome da necu moci izbjeci 20-tak zutih u gepeku - znam da to realno i neki problem, jedino bi volio da je moglo bez toga.

bmwcabrio je napisao/la:kada završiš pilu ovo će biti jako dobar električni auto :palac:
S tom nadom sam i krenuo u cijelu pricu - tnx! :)
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

Danas je pribavljen mali motor koji ce pogoniti kompresor klime:

slika

Jedna od varijanti je bio i mali Golden, ali sam od tog nauma odustao radi toga da se neki ovdje ne nadju uvrijedjeni. :D
Odgovori

Natrag na “Električna vozila s tablicama”