Budimo konstruktori zajedno

Naše samogradnje
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

kako bi rekao "mante se corava posla"...
U uzoj obitelji imam 2 osobe sa patentima i znam jos nekoliko njih koji muku muce, pri tome mislim na medjunarodnu zastitu u vecini drzava svijeta i to su ozbiljni projekti...
Jedan se sudi po sudu vec ohoho za prevaru od strane INVESTITORA i to je pravi horror, drugi je poceo dobivati racune tipa 60000Eur godisnje ako zeli nastaviti zastitu, i jedan je tek dobio medjunarodni patent i njega uskoro cekaju veliki racuni ako to ne unovci u nekom razumnom roku, ukratko totalna pusiona (a i sam sam razmisljao o zastiti odredjenih ideja no nakon sto sam pobrao malo iskustava i savjeta ljudi koji se doslovno muce s time zakljucio sam da se to ne isplati).
Samo trademark secret (znaci imas poslovnu tajnu i to je to) ili na neki slican nacin stititi svoju ideju u suprotnom vise koristi imas od toga da ideju stavis u public domain, mozda ce te netko zvati da mu rijesis odredjene probleme ili pomognes u realizaciji sto se vise isplati!
Pero

Post Postao/la Pero »

Zato volim mikrokontrolere: Zastitis svoje pomocu copy protect i ne moras mislit o patentnim zavodima i sl.
1990. godine sam dao u public domain moje rjesenje analitickog stereokomparatora jer nisam imao dovoljno da ga zastitim ni u nas.
Rezultat? Prije moje objave u strucnim publikacijama su postojala samo cetiri proizvodjaca u svijetu (osim mene), a samo pola godine kasnije ih je bilo bezbroj.
Uglavnom, uredjaj je na svjetskom trzistu pojeftinija deset puta.

Ja sam dobija nekoliko priznanja, ali sam ipak prodao jedan primjerak u Svicarsku, zahvaljujuci objavi. :D

Ocekivao sam da cu od Geodetskog fakulteta (preko kojeg sam i objavio numericke metode) dobiti barem pocasni doktorat, ali nista od toga.

Ako nista drugo, nitko mi ne moze uzeti to da sam ka taj koji je promijenio kompletan pristup u stereofotogrametriji uopce te napravio gomile skripti i knjiga iz stereofotogrametrije bezvrijednim.
8) :D
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

e pero ja corav na jedno oko skoro pa mi to sve malo znaci...
:D
Pero

Post Postao/la Pero »

zega je napisao/la:e pero ja corav na jedno oko skoro pa mi to sve malo znaci...
:D
:lol: :smijeh1: :smijeh2: :smijeh:
marko-sk

Post Postao/la marko-sk »

Evo prijedlog :)

slika

slika

Mislim da svi znaju o kojem vozilu se radi .
Bilo bi idealno kad bi se mogao naći ovjes i mjenjačka kutija za malo € kao osnova , sve ostalo se da napraviti !
egarno
Kontakt:

Post Postao/la egarno »

Vidim da je ovaj proekat zapeo kod odabira karoserije

Moj predlog je napravit univerzalnu plarformu za dve osobe sa 4 kotaca koju pokrecu HUB 10" motori na koju su smestene baterije i prateca elektronika. Na platformi se kasnije montira jedna od karoserije od stakloplastike po zelji kupca

Brzina auta: max 80km/h
sa jednim punjenjem da prevali 50-100km
marko-sk

egarno je napisao/la: Moj predlog je napravit univerzalnu plarformu za dve osobe sa 4 kotaca koju pokrecu HUB 10" motori na koju su smestene baterije i prateca elektronika. Na platformi se kasnije montira jedna od karoserije od stakloplastike po zelji kupca
Nešto slično kao ideu ima mislim ševrolet - skejt car ili na tu neku foru .
Budem doma našao sliku pa je stavim.
egarno
Kontakt:

Post Postao/la egarno »

<object><param><param><param><embed name='FiveminPlayer' src='http://www.5min.com/Embeded/6475583/' type='application/x-shockwave-flash' width='480' height='401' allowfullscreen='true' allowScriptAccess='always'></embed></object>
CroDriver

Post Postao/la CroDriver »

egarno je napisao/la:<object><param><param><param><embed name='FiveminPlayer' src='http://www.5min.com/Embeded/6475583/' type='application/x-shockwave-flash' width='480' height='401' allowfullscreen='true' allowScriptAccess='always'></embed></object>
Dobra osnovna ideja ali no fuc**ing way da će ovo zaživjet.

Prvo i prvo, nema ovjesa, drugo, ne vjerujem da ovo stvarno vozi ovako kako je prezentirano, pa cijena, nosivost...
egarno
Kontakt:

Post Postao/la egarno »

To je samo ideja,daleko smo mi jos od toga
marko-sk

Pod kojom kategorijom se ovo vodi pri registraciji ?

slika

.. prerada , samogradnja ? koliko je tu problema ?
inch

Post Postao/la inch »

ideja ovog koncepta je odlična..kad bolje pogledate oba principa imaju nedostatke, kako ih imaju gorive ćelije (koje mogu ići i na metanol) , tako i akumulatori (oni bolji su skuplji i neće biti lako dostupni)
meni se čini da se budućnost zasniva na raznim vrstama pogona za vozila.
Brada

Post Postao/la Brada »

marko-sk je napisao/la:Pod kojom kategorijom se ovo vodi pri registraciji ?

slika

.. prerada , samogradnja ? koliko je tu problema ?
Jedna slika zamjenjuje tisuću riječi. Odgovor na sva tvoja pitanja se nalazi u dijelu slike oko cijevi odbojnika. Osim njegovog sjaja primjetno je i pomanjkanje tablice.

Nekad su se izrađivala i registrirala slična vozila (buggy) na temelju VW bube ali u međuvremenu su porasli zahtjevi glede sigurnosti pa je to danas mission impossible. Kod nas narafski. Vani ljudi obično nisu veći vjernici od Pape.
CroDriver

Post Postao/la CroDriver »

Jel mi netko može objasniti smisao ovog topica?

Zar stvarno očekujete da će nekoliko desetaka ljudi napraviti zajedno nekakvu "platformu" kao osnovu raznih DIY projekata?

Možda ovako nešto?

http://www.sunrise-ev.com/

Pitam za ozbiljno, kako ste to mislili ostvarit?

Prvi korak?
Odgovori

Natrag na “Samogradnje električnih automobila”