Budimo konstruktori zajedno

Naše samogradnje
tuthmosis

sto se tice elektrolize

Post Postao/la tuthmosis »

a sto se tice elektrolize zbilja neznam... sto bi moglo proizvoditi toliki plin prskavac u samom vozilu, hmm zapravo da VAS pitam koliko meni zapravo plina treba u zadatom trenutku u vozilu ... :D po mojoj slobodnoj procjeni dovoljno bi bilo ccca 2 do 3 kile plina za cijeli transfer no opet proracune cu ostaviti za sutra :D, sto ce raditi elektrolizu? hmm neznam mislite da vladini akumulatori nebi bili dosta? :D

Brownov plin:
brownov plin je new age nuttersko ime za plin praskavac dobiven elektrolizom.
to je običan plin praskavac i izuzetno je opasan. ne implodira, nego eksplodira. I to jako. Toliko jako da već i male količine mogu teško ozlijediti/ubiti ako su u čvrstoj posudi.
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Re: sto se tice elektrolize

Post Postao/la Ogi »

tuthmosis je napisao/la:sto ce raditi elektrolizu? hmm neznam mislite da vladini akumulatori nebi bili dosta? :D
Ako vec imas elektricnu energiju pohranjenu u baterijama, onda je daleko najefikasnije potrosit istu u visokoucinkovitom BLDC motoru ;)
tuthmosis

ma gledaj

fora je zapravo u tome da recimo ti natovaris 20 kila vodika u spremnik , mijesas ga u omjeru 2 naprama jedan s kisikom dakle imas 30 kila plina praskavca koji s "ESPLOZIJOM" pokrece auto i recimo da ti je autonomija cca 300 km.... dodjes doma i iz bacve vadis sljedecih 20 kila vodika dobivenih elektrolizom preko noci ... :D mislim da je to bolje nego svakih 100 km se pristekavat na 7 sati na punjenje strujom heheh :D
tuthmosis

http://www.youtube.com/watch?v=bkcn8Zkv ... re=related

pogledaj ovaj link dost dobra ideja :D
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Re: ma gledaj

Post Postao/la Ogi »

tuthmosis je napisao/la:fora je zapravo u tome da recimo ti natovaris 20 kila vodika u spremnik , mijesas ga u omjeru 2 naprama jedan s kisikom dakle imas 30 kila plina praskavca koji s "ESPLOZIJOM" pokrece auto i recimo da ti je autonomija cca 300 km.... dodjes doma i iz bacve vadis sljedecih 20 kila vodika dobivenih elektrolizom preko noci ... :D mislim da je to bolje nego svakih 100 km se pristekavat na 7 sati na punjenje strujom heheh :D
Cak i da sve ovo sa pohranom vodika radi, bolje je koristiti gorive celije i elektro motor
Opet dobijes vodu koju si mislio u toku voznje podvrgnut elektrolizi sa neznam kojom energijom
Kaj mislis?? :)
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

tuthmosis je napisao/la:http://www.youtube.com/watch?v=bkcn8ZkvKKc&feature=related

pogledaj ovaj link dost dobra ideja :D
aaaakuzim, ti se samo salis sa ozbiljnom temom :D
Mrax

Post Postao/la Mrax »

Mrax je napisao/la:pa jesu one baterije čemu. Po kvaliteti
tuthmosis

naravno

evo tu se slazem s tobom u potpunosti... inace ja sam otvoren za sve moguce samo da se dobije maksimalna iskoristivost uz minimalni ulog... recimo trenutno mi je najveca fora ovo proucavat mjesanje hidrogen kao gorivo, na netu ima super puno stiva a opet voda sama po sebi nis ne kosta

ponekad uistinu volim mislit da bi se mogla iz necega izvuc energija ista onoj ulozenoj... znam da mozda to ne postoji no opet valjda zasluzujem da malo sanjam....

slazem se i da bi utrosena energija za elektrolizu bila dovoljna za par mjeseci voznje s ev autom bilo koje vrste tako da i znam da je tu promasaj... no zar nije lijepo pogleadt nesto i zamislit kako bi bilo kad bi bilo.... :respekt:
Zadnja izmjena: tuthmosis, dana/u 13 sij 2009, 00:19, ukupno mijenjano 1 put.
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

Mrax je napisao/la:
Mrax je napisao/la:pa jesu one baterije čemu. Po kvaliteti
A tko ce to znat Mrax..treba probati
Da idem na olovo, prije bi odabrao Greensaver baterije
Ne samo zato sto su nase ;)
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Re: naravno

Post Postao/la Ogi »

tuthmosis je napisao/la:na netu ima super puno stiva a opet voda sama po sebi nis ne kosta
Na netu ima svega, mnoge stvari ne rade

Voda je kao opruga ;)
Sumnjam da tu postoji nesto vise ali imamo vec temu o tome: http://www.e-vozila.com/forum/viewtopic ... 27&start=0
tuthmosis

EV je napisao/la:Na netu ima svega, mnoge stvari ne rade

Voda je kao opruga ;)
Sumnjam da tu postoji nesto vise ali imamo vec temu o tome: http://www.e-vozila.com/forum/viewtopic ... 27&start=0

to jeste u svakom slucaju...... al moram priznati milion stvari sam probal... do sad od radjenja bio dizela... (bilo je jako poucno i dosta jeftino, napravio 20 litara u karnistru doma i traktor je oral bez problema, a tih 20 litri me kostalo cca 25 kuna), pokusao napraviti od aku busilice i kaveznog motora s pobudom da se akumulator puni preko elektromotora (generatora) a i busilica da radi u isto vrijeme s punim intezitetom.... neka 24v bushilica (preporucam da probate i pogledate sto cete dobit)... cak sam starom od elektromotora za brisace napravil da moze janjca vrtet :D .... ali nista me jos nije zainteresiralo kao vozilo na struju i kopresirani zrak, vozila na vodu hmmm to je vec malo SF al boze moj

http://www.mdi.lu/english/oneflowair.php recimo ovo mi je dosta fascinantno ...
marko-sk

Post Postao/la marko-sk »

Petar je napisao/la:Lotusove aluminijske šasije proizvodi tvrtka Hydro.
Da li postoji tvrtka u HR koja je sposobna napraviti nešto slično?
Gdje uopće nabaviti materijal(aluminijske profile) za izradu automobilske šasije kod nas i tehnologiju za to kvalitetno sastaviti?
Jer ako Lotus Elise ima šasiju koja teži oko 70kg onda mu ostane jako puno "lufta" za baterije i sl.
Lotus koristi limove i ( nemojte se puknut smijat ) i NE VARI IH već ih LIJEPI ( imao sam hrpu podataka o elise-u / slike na kojima se lijepo vidi zelena masa prije sušenja :) )
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

tuthmosis je napisao/la:ali nista me jos nije zainteresiralo kao vozilo na struju i kopresirani zrak, vozila na vodu hmmm to je vec malo SF al boze moj

http://www.mdi.lu/english/oneflowair.php recimo ovo mi je dosta fascinantno ...
Opa..sad smo vec na zraku :D

Pise da ima radijus na otvorenoj cesti 800km a u gradu 90km
Nije mi jasno kako moze biti 10x razlika, tu nekaj ne valja
solarstorm
Post Postao/la solarstorm »

to je hibrid . na otvorenoj cesti vozi na benz.
Čubi
Kontakt:

Post Postao/la Čubi »

Na otvorenoj cesti koristi DUALPOWER, što će reći motor na zrak + klasični motor
Odgovori

Natrag na “Samogradnje električnih automobila”