morat će struju farbat u razne boje

Dobrodosao Marko!marko je napisao/la:Prvenstveno pozdravljam sve forumase. Zovem se Marko, student elektrotehnike, radim na jednom projektu razvoja elektricnog automobila. O detaljima cu pisati naknadno.
Ne znam sta se tu ima posebno "graditi". To svaki elektricar moze napraviti - najobicniji ormar u kojem su 220V/16A uticnice, nesto ala ormarici po kampovima i marinama.marko je napisao/la:Danas bilo na vjestima, potpisan sporazum imedu HEP-a i dok-ing-a. oko gradnje punionica diljem zemlje.
U tome i je poanta da zbog kućanstava ne mogu dići cijenu struje pod oblake, a ima i jedna važna prednost kod struje za razliku od benzina - vrlo jednostavno ju može proizvesti svako kućanstvo.marko je napisao/la:ako se i desi jednog dana da auti na struju preuzmu primat pred motorima sa unutarnjim izgaranjem mislim da je neizbjezno da ce cijena struje imati tendenciju rasta, drzave ce morati nekako namiriti gubitke naftnih lobija, samo onda sto ce biti sa cijenom energije za kucanstva
...32 kWh batteries give range of up to 250 kilometers. It uses Lithium-Iron-Phosphate (LiFePO 4) batteries that are controlled by an innovative Battery Management System – again, developed by DOK-ING. Charge time for the battery depends on the source, but it can take from 3 to 8 hours.
Staviš brojilo i možeš naplaćivati........jednostavnije nego smještaj raznih rezervoara za goriva, ugradnja pumpi, pa još zapaljivo....DompaEV je napisao/la:Dobrodosao Marko!marko je napisao/la:Prvenstveno pozdravljam sve forumase. Zovem se Marko, student elektrotehnike, radim na jednom projektu razvoja elektricnog automobila. O detaljima cu pisati naknadno.
Ne znam sta se tu ima posebno "graditi". To svaki elektricar moze napraviti - najobicniji ormar u kojem su 220V/16A uticnice, nesto ala ormarici po kampovima i marinama.marko je napisao/la:Danas bilo na vjestima, potpisan sporazum imedu HEP-a i dok-ing-a. oko gradnje punionica diljem zemlje.
IMHO, sve je to izmisljanje tople vode koju se onda prelijeva iz supljeg u prazno...
Koliko sam ja upoznat, problemi su samo i iskljucivo birokratske prirode, jer po nasim "propisima" struju legalno mozes nekome dati besplatno, ali ako mu je zelis (pre)prodati onda figa.sirius je napisao/la:ali pošto radim tamo gdje radim i volim svoj posao, ipak kažem da nije to baš tako jednostavno. Ima tu problema. U stvari kod nas je sve problem jer sve radimo.....ne mislim konkretno na HEP