Zajednièki organski uzgoj
- commodore 64
Ako nekog zanima zemljište kraj Jastrebarskog,Plešivički breznik,Pavlovčani Gornji.
Nudim na korištenje.Ne tražim naknadu.Iskreno nije mi blizu da bih ga obrađivao a i lijen sam.Veličina 300 čhv tj cca 1000 kvadrata.
Ima par voćaka.
Nisam kosio već 3 godine pa vjerujem da je stanje kaotično.
Ako nekog zanima nek se javi.
Još mu platim 2 gajbe pive za trud.
Nudim na korištenje.Ne tražim naknadu.Iskreno nije mi blizu da bih ga obrađivao a i lijen sam.Veličina 300 čhv tj cca 1000 kvadrata.
Ima par voćaka.
Nisam kosio već 3 godine pa vjerujem da je stanje kaotično.
Ako nekog zanima nek se javi.
Još mu platim 2 gajbe pive za trud.
Pretpostavljam da se za ekipu nađe vremena "samo" treba napraviti preusmjeravanje istih iz birtije na "vrt" +roštilj (za vege.... ide i vege roštilj, mljac )Prof. Baltazar je napisao/la:Bas sam jucer bio na jednom gruntu na kojem njeguju organski vrt i ne fali zadovoljstva. Osobno ne vidim odakle bih povukao vrijeme za tako nesto, ali cu pratiti razvoj pa tko zna sto ce biti dalje...ogi je napisao/la:Što mislite o ideji?
Mogu vam reći da kad sam ja počeo obrađivati zemlju, dolazio sam sam. Onda mi se ponudio jedan prijatelj, pa drugi, sad nam je auto mali, u petak zovu dal' se ide, a ja moram objašnjavati razloge ako recimo nisam slobodan. I to se dobro svi naradimo, od jutra do večeri, a ekipa radi za porciju čevapa. Ispada da ljudi koji su rođeni u gradu, cijeli se život nisu maknuli iz grada i nemaju nikakvog znanja o prirodi, više cijene rad u prirodi nego slobodan vikend ispred televizora, ili odmor na plaži.
Da, zato smo istaknuli ovoMP je napisao/la:želio bih pohvaliti inicijativu i napomenuti da budete strplivi i ustrajni , kod traženja parcele obratite pažnju na susjedne , da se ne ispostavi da na susjednoj parceli jednom godišnje špricaju kojekavim kemikalijama..
Na manjim parcelama, koje su okružene konvencionalnim uzgojem, nije moguće osigurati uvjete za organski uzgoj dok na većim zajedničkim zemljištima možemo napraviti svojevrsnu barijeru.
- commodore 64
Najbolje onda parcela-proplanak u/unutar šume.... (a i bolja mikroklima)...ogi je napisao/la:Da, zato smo istaknuli ovoMP je napisao/la:želio bih pohvaliti inicijativu i napomenuti da budete strplivi i ustrajni , kod traženja parcele obratite pažnju na susjedne , da se ne ispostavi da na susjednoj parceli jednom godišnje špricaju kojekavim kemikalijama..![]()
Na manjim parcelama, koje su okružene konvencionalnim uzgojem, nije moguće osigurati uvjete za organski uzgoj dok na većim zajedničkim zemljištima možemo napraviti svojevrsnu barijeru.
Treba i plodove rada zaštititi.....ogi je napisao/la:Da, barem da je šuma s jedne stranem2 je napisao/la:Najbolje onda parcela-proplanak u/unutar šume.... (a i bolja mikroklima)...
http://www.telegraph.co.uk/news/newstop ... glary.html
.....na ekološki način naravno....
ogi je napisao/la:Da, barem da je šuma s jedne stranem2 je napisao/la:Najbolje onda parcela-proplanak u/unutar šume.... (a i bolja mikroklima)...
Znam upravo takvu parcelu,cca 2 hektara u jednom komadu, usred šume na proplanku, na gleda na južnu stranu, blagi pad
5 km do centra Zaprešića.
Cijena je bila cca 60-100 K Eur (trenutno vinograd), ograđeno ogradom, papiri uredni.
I onda kad sve posadiš , a dođe onaj sa kljovama i počne vaditi redom krupir ili neko drugo sijeme van , a u slučaju da dobro ogradiš dođe srna preskoči ogradu od dva metra i pojede što raste pa ti sadi uz ili u šumi . Znam iz iskustva ...m2 je napisao/la:Najbolje onda parcela-proplanak u/unutar šume.... (a i bolja mikroklima)...ogi je napisao/la:Da, zato smo istaknuli ovoMP je napisao/la:želio bih pohvaliti inicijativu i napomenuti da budete strplivi i ustrajni , kod traženja parcele obratite pažnju na susjedne , da se ne ispostavi da na susjednoj parceli jednom godišnje špricaju kojekavim kemikalijama..![]()