Postaje za punjenje baterija
Dobra ideja ali vecina nema ni obicne drzace za biciklem2 je napisao/la:Možda animirati kafiće, restorane, konobe na postavljanje tako nečeg na interesantnim mjestima? Da si malo nadoknade to što nema pušenja
Hal bi mogao dizajnirati moderne drzace sa punjacem

Jos kad bi zainteresirali gradove za to

Grad Rijeka ima u centru besplatni pristup internetu (wifi)!!!! ako bi dovoljan br. građana pokazalo interes... ili barem eksperimentalno postaviti koju utičnicu na Korzu za vrijeme trajanja EU tjedna kretanja pa tako "vabiti" vozače/ice na vožnju do "grada" doba ideja
vrijedi probati.
EV ako nije tajna koliko Arasovih E-bicikala ima u Ri?
Ima li kakav standard što se tiče utičnica za e-bike?

EV ako nije tajna koliko Arasovih E-bicikala ima u Ri?
Neznam kolikom2 je napisao/la:EV ako nije tajna koliko Arasovih E-bicikala ima u Ri?
Mi koristimo XLR konektore, pokazali su se OK i lako su nabavljivi kod nas
Isto tako, mislim da bi standard trebao biti 48V
Elektricni bicikli sa drugim naponima ili konektorima uvijek mogu imati adaptere
- EnergyStar
- Kontakt:
-
ako treba raditi bez nadzora (a cini se da treba i to mi zvuci razumno), onda:
- apsolutno mora bitij odlicno zasticeno od djece
- ne moze i ne treba biti naplate jer trenutno zakon to ne dopusta (je li tako?)
- ne smije kostati puno po instalacije zato sto ljudi to rade iz altruizma
- mora biti nemoguce ili vrlo tesko spojiti se na "krivi" punjac pa unistiti baterije, punjac ili oboje
- mora biti lako za pronaci i jasno oznaceno
Nisam siguran da se 1. uvjet moze lako svladati; o svemu ostalom se jos moze pricati...
Meni je zazvonila ideja o suradnji s ugostiteljima: "dobar dan-dobar dan, mi promicemo e-bicikle u Hrvatskoj pa trazimo ugostitelje koji bi bili voljni omoguciti nasim biciklistima da dok kod vas potrose nesto na hranu i pice, uzmu 50lp struje i lakse se vrate natrag..."
- ne moze i ne treba biti naplate jer trenutno zakon to ne dopusta (je li tako?)
- mora biti nemoguce ili vrlo tesko spojiti se na "krivi" punjac pa unistiti baterije, punjac ili oboje
Nisam siguran da se 1. uvjet moze lako svladati; o svemu ostalom se jos moze pricati...
Meni je zazvonila ideja o suradnji s ugostiteljima: "dobar dan-dobar dan, mi promicemo e-bicikle u Hrvatskoj pa trazimo ugostitelje koji bi bili voljni omoguciti nasim biciklistima da dok kod vas potrose nesto na hranu i pice, uzmu 50lp struje i lakse se vrate natrag..."
Kutiju staviti na 2m visine?Prof. Baltazar je napisao/la:ako treba raditi bez nadzora (a cini se da treba i to mi zvuci razumno), onda:
A možemo i donirati konobaru 1kn pa nek je stavi u kasicu za obnovljivi razvoj ili sl. Onako fino dizajniranu da i drugi mogu ubaciti priloge...
Kutija bi trebala biti na fasadi po mogućnosti natkrivena a da svatko ima uz bike jedan kao telefonski rastezljivi kabel da ga može lako složiti u torbu i brzo rastegnuti do visine ili daljine da recimo mogu i više bajkova da se spoje.
Ovo sa 48V i canon utikačem je dobra ideja samo da netko ne ušteka tamo mikrofon..

S eko naljepnicom kakvog cvijetka ili sličnog dizajna?...

Bump! 
Ne znam kakva je situacija sa ustupanjem prikljucka trecoj osobi. Sto kaze HEP-ov ugovor o tome?
Znam da takva stavka postoji u ugovoru sa nasim ISP-ovima, tj. da ne smijes "pustiti" internet izvan stana, inace slijedi khm... svasta.
Mozda bi pomoglo osnivanje udruge koja bi radila na promicanju e-voznje, i kao jednu od aktivnosti naznacila dogovaranje sa volonterima o ustupanju odredjene kolicine el. energije clanovima kojima je to potrebno, i montazu standardiziranog punjaca na privatnom posjedu.
Kao autentikacija bi se mogla koristiti RFID kartica ili privjesak (da se jeftino sloziti, a kartice su jeftine), koji bi aktivirao uredjaj i omogucio vlasniku kartice odabir i aktivaciju jednog od slobodnih prikljucaka.
Clanovi bi placali neku godisnju ili mjesecnu clanarinu, ili bi povremeno "donirali" sredstva udruzi, iz kojih bi se onda namirivali troskovi punjaca (nabavka, amortizacija i potrosnja).
Jednom mjesecno ocitali bi se podaci o utrosenoj energiji i volonteru bi se isplatila naknada ili kako vec to mozemo nazvati.
Potrosnja bi se mogla logirati za svakog clana posebno (po broju kartice) i oni sa puno kWh bi eventualno mogli "donirati" malo vise nego clanovi sa malo kWh.
Eh da, sto se tice konektora valjalo bi koristiti kako je vec netko predlozio XLR konektore za bicikle, robusni su i sigurni od izvlacenja i zauzimaju malo mjesta, a za aute nesto sto je je relativno jeftino, ali moze izdrzati velike struje i dijeli ostale karakteristike sa XLR konektorom. Konektori svakako moraju biti nestandardni (u odnosu na ostatak elektricnog svijeta)!
Sto mislite o tome?
Z

Ne znam kakva je situacija sa ustupanjem prikljucka trecoj osobi. Sto kaze HEP-ov ugovor o tome?
Znam da takva stavka postoji u ugovoru sa nasim ISP-ovima, tj. da ne smijes "pustiti" internet izvan stana, inace slijedi khm... svasta.
Mozda bi pomoglo osnivanje udruge koja bi radila na promicanju e-voznje, i kao jednu od aktivnosti naznacila dogovaranje sa volonterima o ustupanju odredjene kolicine el. energije clanovima kojima je to potrebno, i montazu standardiziranog punjaca na privatnom posjedu.
Kao autentikacija bi se mogla koristiti RFID kartica ili privjesak (da se jeftino sloziti, a kartice su jeftine), koji bi aktivirao uredjaj i omogucio vlasniku kartice odabir i aktivaciju jednog od slobodnih prikljucaka.
Clanovi bi placali neku godisnju ili mjesecnu clanarinu, ili bi povremeno "donirali" sredstva udruzi, iz kojih bi se onda namirivali troskovi punjaca (nabavka, amortizacija i potrosnja).
Jednom mjesecno ocitali bi se podaci o utrosenoj energiji i volonteru bi se isplatila naknada ili kako vec to mozemo nazvati.
Potrosnja bi se mogla logirati za svakog clana posebno (po broju kartice) i oni sa puno kWh bi eventualno mogli "donirati" malo vise nego clanovi sa malo kWh.
Eh da, sto se tice konektora valjalo bi koristiti kako je vec netko predlozio XLR konektore za bicikle, robusni su i sigurni od izvlacenja i zauzimaju malo mjesta, a za aute nesto sto je je relativno jeftino, ali moze izdrzati velike struje i dijeli ostale karakteristike sa XLR konektorom. Konektori svakako moraju biti nestandardni (u odnosu na ostatak elektricnog svijeta)!
Sto mislite o tome?
Z
- HAL9000v2.0
- Kontakt:
Novi standard ima predviđeno da šteker ima rfid ali se bune da će se moć auto očitavat i u prolazu...zlotvor je napisao/la:Bump!
Sto mislite o tome?
Z