Xiaomi

JAC, NIO, BYD, MG, XPeng, Geely, Li Auto, Xiaomi
rkahler

Xiaomi

Post Postao/la rkahler »

Zadnja izmjena: rkahler, dana/u 31 ožu 2024, 11:41, ukupno mijenjano 1 put.
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

Zanimljivo https://www.e-vozila.com/forum/viewtopi ... 739#172739

Huawei Luxeed S7
slika

Huawei i Xiaomi su kao Peugeot i Citroen
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

https://www.topgear.com/car-news/electr ... ing-record
Kineski EV oborio rekord na Nürburgring...
Grana

Post Postao/la Grana »

zega je napisao/la:https://www.topgear.com/car-news/electric/a-1526bhp-chinese-ev-has-smashed-four-door-nurburgring-record
Kineski EV oborio rekord na Nürburgring...
U jednu ruku je impresivno, u drugu mi je bezveze. Auto je totalno prerađen, nema ništa unutrašnjosti ni izolacije ni ništa. Upitno je koliko i taj pogon unutra ima veze s stvarnim pogonom koji ide u to auto, jer i ovako lagan razvrtava ispod 200mph na pravcu ako sam dobro vidio, a sa full masom bi trebao ići puno preko 200mph. Vidi se da su optimizirali finalni prijenos za najbrži krug na ovoj stazi. Uvjeren sam da bi nevera s istim tretmanom išla ispod 6 min ko ništa. Al to nije ni nevera ni cestovni setup na autu.
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

Zato i kazu
Except, it sort of also hasn’t, because the four-door car in question was but a prototype. And a fully stripped-out one at that. Which means the Porsche Taycan Turbo GT’s time of 7m 07.55s set earlier this year – and the Rimac Nevera’s 7m 05.298s just about holds. For now
Nije produkcijski auto...vec prototip, i gore, vjerovatno je baterija optimizirana za jedan krug (kapacitet&masa)
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

Zadnja izmjena: zega, dana/u 23 svi 2025, 22:55, ukupno mijenjano 1 put.
pkristo
Kontakt:

Post Postao/la pkristo »

Nevjerojatno puno "auta" za novac. Xiaomi je već jako dugo u partnerstvu s XPENG-om pa nije da su radili ovo od nule. Napravili su strašno dobar posao i još mi nije jasno kako su mogli ponuditi toliko puno sadržaja za malo novaca. Osobno ja bih išao sa samo jednom arhitekturom (800 V), ali vjerojatno su ponudili 400 V kako bi bazni model bio što jeftiniji. Znam da gube novac na autima, ali im toliko raste proizvodnja da bi za koju godinu mogli biti u profitu.
A pazi sad ovo čudo:
<iframe width="864" height="486" src="https://www.youtube.com/embed/gh-BdBi7z1k" title="All New 2025 Xiaomi YU7 SUV Leaked! First look and details!" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" referrerpolicy="strict-origin-when-cross-origin"></iframe>
Ferrari za desetinu cijene. Odlična tehnologija, puno snage i luksuza. To mene osobno ne privlači, ali razumijem zašto to rade. No ovi auti su im svi dugi 5 metara. Valjda će ići s manjim (i još jeftinijim modelom) za koju godinu.
Sva ona predviđanja kako će američki, europski i japanski proizvođači svi otići tamo gdje je i Dodo ptica otišla ili se udružiti kako bi preživjela postaju sve realnija svaki dan. Fora mi je reakcija Hondinog CEO-a kad su ga pitali kakve prednosti očekuje od ovog novog spajanja Honde i Nissana. Rekao je da je to teško definirati. Drugim riječima: nema pojma. Vlada ih je natjerala da se udruže jer će ih inače kinezi pregaziti. Bit će toga sve više.
rkahler

Re: Xiaomi

Post Postao/la rkahler »

rkahler

Post Postao/la rkahler »

Zapalio se SU7, vrata se nisu otvarala
https://www.telegram.hr/biznis-tech/vid ... -otvarala/
fire

Post Postao/la fire »

Kolko se cini to je normalno za takve aute.
https://www.youtube.com/watch?v=NCJHu1NDhx4
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

Danas se svim automobilima zaključavaju vrata čim kreneš (ako nije drugačije podešeno) i ako u sudaru ostaneš bez svijesti, kako će izvana otvoriti vrata sa klasičnim kvakama? Koliko ja znam, sve Tesle imaju mogućnost mehaničkog otvaranja vrata iznutra. Znači nema nikakve razlike u odnosu na klasična vozila??
fire

Post Postao/la fire »

Ogi je napisao/la: 14 lis 2025, 00:39 Danas se svim automobilima zaključavaju vrata čim kreneš (ako nije drugačije podešeno) i ako u sudaru ostaneš bez svijesti, kako će izvana otvoriti vrata sa klasičnim kvakama? Koliko ja znam, sve Tesle imaju mogućnost mehaničkog otvaranja vrata iznutra. Znači nema nikakve razlike u odnosu na klasična vozila??
Ne bas. U slucaju sudara(otvaranja airbag ili sva cetri zmigaca(koji se pale pri naglom kocenju) ili jos par uvjeta) se auto automatski otkljucava. Nadalje auti koji imaju normalne mehanicke kvake se bez problema i iz unutra otvaraju bez struje. Problem su ovi auti koji imaju gumbeke.
Neki npr tesla imaju skrivene rucice koje je vrlo tesko naci bez upustva. A ima modela koji nemaju nista iza, pa si bez struje gotov.
Uglavnom totalna glupost koja ubija ljude, koju bi trebalo zabraniti.
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

fire je napisao/la: 14 lis 2025, 08:51 Ne bas. U slucaju sudara(otvaranja airbag ili sva cetri zmigaca(koji se pale pri naglom kocenju) ili jos par uvjeta) se auto automatski otkljucava.
To je opet stvar softvera i 12V. Jel to imaju svi proizvođači osim Tesle?
fire je napisao/la: 14 lis 2025, 08:51Nadalje auti koji imaju normalne mehanicke kvake se bez problema i iz unutra otvaraju bez struje. Problem su ovi auti koji imaju gumbeke.
Neki npr tesla imaju skrivene rucice koje je vrlo tesko naci bez upustva. A ima modela koji nemaju nista iza, pa si bez struje gotov.
Normalno bi bilo da ručice budu lako dostupne i na očekivanom mjestu jer tko će ih naći u panici, lošoj vidljivosti i tko zna u kojem položaju i stanju. Gledam ručice prednjih vrata na Modelu Y i ona su OK ako si dobro upoznat s njima ali i to je pitanje u panici jer nemaš muscle memory kad se ne koriste za izlaz. Stražnja vrata ju praktički nemaju kad je skrivena! Teško shvatiti!
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

fire je napisao/la: 14 lis 2025, 08:51
Ogi je napisao/la: 14 lis 2025, 00:39 Danas se svim automobilima zaključavaju vrata čim kreneš (ako nije drugačije podešeno) i ako u sudaru ostaneš bez svijesti, kako će izvana otvoriti vrata sa klasičnim kvakama? Koliko ja znam, sve Tesle imaju mogućnost mehaničkog otvaranja vrata iznutra. Znači nema nikakve razlike u odnosu na klasična vozila??
Ne bas. U slucaju sudara(otvaranja airbag ili sva cetri zmigaca(koji se pale pri naglom kocenju) ili jos par uvjeta) se auto automatski otkljucava. Nadalje auti koji imaju normalne mehanicke kvake se bez problema i iz unutra otvaraju bez struje. Problem su ovi auti koji imaju gumbeke.
Umm nije bas tako, ja sam u tesla Y 2x intuitivno koristio kvaku za emergency jer je locirana jednostavno i veca je i intuitivnija od gumbica (za gumbic se moras mentalno "natjerat" tj biti svjestan i namjerno ga koristiti) , tj novom korisniku je jednostavnije koristiti mehanicku kvaku a i vlasniku, jedini nacin da sam skuzio to je kaj se auto pobunio sa porukom i zvukom, znaci nije bas tako kako si opisao...
https://www.tesla.com/ownersmanual/mode ... 6AB8B.html
slika

Drugo osobno sam na Krku vadio covjeka iz auta (Opel Vectra tad je auto bio skoro nov ca 2008) gdje je stariji gospodin imao frontalku sa starom Fiestom iz suprotnog smjera koja je izgubila kotac u voznji pa je kotac odskakutao a covjek ispred mene je dobio fiestu od napred koja vise nije mogla upravljati, auto je dobio takav udarac da se vozacka vrata nisu mogla otvoriti, a iz upravljacke ploce je poceo kuljati dim, pa sam uzaludno pokusavao otvoriti vrata na "normalan nacin" da izvucem covjeka van, na kraju sam vrata razvalio kad su popustila (kvaka je oslobadjala mehanizam ali su vrata bila zaglavljena jer se cijela konstrukcija vrata zaglavila pa si morao snazno vuci/cukati do te mjere da pigas metal vrata totalno i tako izvukao covjeka van, sarke su se pigale pleh se savijao dok se vrata nisu mogla otvoriti dovoljno... znaci problem nije iskljucivo elektricni auti, samo se E-auti vise skrutiniziraju, ali dosta ljudi izgori u benzinskim autima jednako tako :placko: ...
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

No osim za upadanje u rijeke mora i jezera, ja sam za to da se u autu ima razbijac stakla, sjekac pojasa/noz, mjerac pritiska u gumama i svjetiljku i imao sam u autu (nazalost ostavio sam u autu takodjer kad sam ga prodao razbijac/svjetiljku) preporucam to imati u svakom pretincu za rukavice, da barem ako si svjestan i u mogucnosti izbjegnes tu sudbinu...
https://a.co/d/37ZJ2a8
slika
Odgovori

Natrag na “Kineski”