AI glazba: što se zapravo promijenilo?
Re: AI glazba: što se zapravo promijenilo?
Woow, YT is mjenja nas content bez da nam kazu!
Re: AI glazba: što se zapravo promijenilo?
Youtube NE mijenja kontent bez da nam kažu. Oni ga komprimiraju. Kod kompresije se izgubi kvaliteta. Hoće to tako. Kad moraš spremiti sav video na svijetu na neodređeno dugo i to za besplatno za onoga tko ga stavlja na tvoj servis bez ikakve garancije da ćeš vidjeti jednog centa zarade na tom videu, smanjiš rezoluciju i iskoristiš AI za upscale. Zamisli uštedu na storage space-u ako uspiju napraviti 50% upscale na razini cijelog Youtube-a!
"Mijenja kontent bez da nam kažu" bi bilo da izrežu ili dodaju nešto u video.
I zar stvarno mislimo da možemo bez ikakvih ograničenja i efekata spremati beskonačnu količinu podataka na servere neke firme zauvijek?
Ono što je stvarni problem je to što je to novo i ne vidi se na cijelom kontentu, pa stvarno može doći do toga da netko zaključi: "ovo nije stvarni video, ovo je fake napravljen sa AI-om". No kad se dovoljan postotak kontenta prebaci na tu kompresiju, to će postati defaultno stanje i problem će nestati sam od sebe....svi će shvatiti da tako jednostavno izgleda komprimirani video na youtube-u.
Ne bi me začudilo da nakon nekog vremena ne izbace i plačenu verziju bez toga, pa tko hoće da njegov sadržaj zauzima više mjesta na disku, taj će to i platiti.
Jbg. hardware nije besplatan, čak niti za Google.
"Mijenja kontent bez da nam kažu" bi bilo da izrežu ili dodaju nešto u video.
I zar stvarno mislimo da možemo bez ikakvih ograničenja i efekata spremati beskonačnu količinu podataka na servere neke firme zauvijek?
Ono što je stvarni problem je to što je to novo i ne vidi se na cijelom kontentu, pa stvarno može doći do toga da netko zaključi: "ovo nije stvarni video, ovo je fake napravljen sa AI-om". No kad se dovoljan postotak kontenta prebaci na tu kompresiju, to će postati defaultno stanje i problem će nestati sam od sebe....svi će shvatiti da tako jednostavno izgleda komprimirani video na youtube-u.
Ne bi me začudilo da nakon nekog vremena ne izbace i plačenu verziju bez toga, pa tko hoće da njegov sadržaj zauzima više mjesta na disku, taj će to i platiti.
Jbg. hardware nije besplatan, čak niti za Google.