Kangoo ZE

dejok

Post Postao/la dejok »

Nije, čak i kada ga postavim na 32A (max) i dalje ne ide preko 20 A struje.
dejok

Post Postao/la dejok »

Imam i trofazni punjač 32A (22kW), preko kojeg isto ne ide iznad
4,5kW.
Gec
Kontakt:

Post Postao/la Gec »

Možda zbog niskih temperatura ne želi puniti sa većom snagom ili je unutra neki stariji softver koji je jednostavno tako podešen.
dejok

Post Postao/la dejok »

Gec je napisao/la:Možda zbog niskih temperatura ne želi puniti sa većom snagom ili je unutra neki stariji softver koji je jednostavno tako podešen.
To sam i ja pomislio, da je zbog niskih temp. ali je ista stvar i kada ga punim u grijanoj garaži na +15 tako da stvarno neznam gdje da počnem tražiti problem. Imamo renault servis u Vk, ali vjerujem da mi oni ne mogu pomoći.
Pero

Post Postao/la Pero »

dejok je napisao/la:Još jedno pitanje za znalce:
Kangoo mi prema specifikacijama podržava AC punjenje do oko 7kW, međutim na mojem monofaznom punjaču od 32A snaga punjenja nikada ne prelazi 4,5kW. Što je razlog tome i zašto nikada ne ide više?
Ako puniš preko šuko utikača/utičnice, max snaga punjenja ti je oko 4kW, tj. struja ne prelazi 16A.
Predpostavljam da imaš poseban kabel za takvo punjenje pa je u njemu ugrađen limit struje punjenja.
Usput, vjerujem da na javnoj 32A punionici imaš punu snagu punjenja, ali postoje i javne punionice (besplatne) koje ne daju više od 16A trofazno...
eltico

Post Postao/la eltico »

Probaj priključiti nečiji drugi "monofazni" auto. Npr. Kona (nisu sve monofazne)

Meni se svi auti ponašaju različito. Imam Besen (kinez) trofaznu punionicu smanjenu na 10A po fazi (ciljano za noćno punjenje).
Tesla RWD puni sa skoro točno toliko (6.9 - 7kW), godinu novija LR Highland povuče 6kW, a sestrin BMW i3 5kW i najveće razlike po fazama. Na displayu punionice mi prikazuje struje po fazama.
Tko zna šta izkomuniciraju pojedini auto i punionica preko kontrolnih/komunikacijskih pinova.
dejok

Post Postao/la dejok »

Pero je napisao/la:
dejok je napisao/la:Još jedno pitanje za znalce:
Kangoo mi prema specifikacijama podržava AC punjenje do oko 7kW, međutim na mojem monofaznom punjaču od 32A snaga punjenja nikada ne prelazi 4,5kW. Što je razlog tome i zašto nikada ne ide više?
Ako puniš preko šuko utikača/utičnice, max snaga punjenja ti je oko 4kW, tj. struja ne prelazi 16A.
Predpostavljam da imaš poseban kabel za takvo punjenje pa je u njemu ugrađen limit struje punjenja.
Usput, vjerujem da na javnoj 32A punionici imaš punu snagu punjenja, ali postoje i javne punionice (besplatne) koje ne daju više od 16A trofazno...
Punim preko "industrijskog" priključka 230V 32A. Dolazni kabeli su 3x6mm2 preko kombiniranog osigurača C32 0,03A.
Pri snazi punjenja od 20A napon mreže mi ne pada ispod 227V
Gec
Kontakt:

Post Postao/la Gec »

dejok je napisao/la:
Gec je napisao/la:Možda zbog niskih temperatura ne želi puniti sa većom snagom ili je unutra neki stariji softver koji je jednostavno tako podešen.
To sam i ja pomislio, da je zbog niskih temp. ali je ista stvar i kada ga punim u grijanoj garaži na +15 tako da stvarno neznam gdje da počnem tražiti problem. Imamo renault servis u Vk, ali vjerujem da mi oni ne mogu pomoći.
sad citam manual i kaze da Imas dva kabla, 3pin na type2 koji podržava sporo punjenje i type2 na type2 koji podržava brzo punjenje tako da može biti ovo sto kaze stari macak Pero :) (pozdrav Pero). Pokušaj otici na par javnih punionica type2 ( mozes puniti kratko samo da isprobas) pa da vidiš da li Ce na nekoj puniti sa maksimalnih 7 kW. Sada su se malo digle temperature pa da ujedno i niske temperature iskljucis kao uzrok.
dejok

Post Postao/la dejok »

Hvala, pokušat ću.
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

dejok je napisao/la:Punim preko "industrijskog" priključka 230V 32A. Dolazni kabeli su 3x6mm2 preko kombiniranog osigurača C32 0,03A.
Pri snazi punjenja od 20A napon mreže mi ne pada ispod 227V
Koji punjac koristis i kakav on ima prikljucak?
Da li punjac na sebi ima Type2 kabel?
Ako nema, koji Type2-Type2 koristis i koju brzinu punjenja imas s njima javnim punionicama?
dejok

Re: Kangoo ZE

Post Postao/la dejok »

Problem je i dalje prisutan.
Punjenje na bilo kojem punjaču ne prelazi 20A monofazno (Home box 22kW, kućni 22kW trofazni, 7,6kW monofazni, javne punionice 22kW...)
Na jednom od foruma sam pronašao informaciju da je navodno neka serija kangoo vozila softverski ograničena na 20A punjenja i da je tu postavku moguće izmijeniti na 32A , odnosno max. vrijednost.
Meni je osobno u 90% slučajeva dovoljno punjenje od 20A , jer ga punim uglavnom noću na kućnom punjaču ili vikendom kada je sunčan dan.
Kada putujem negdje dalje, jako mi je bitno da ga mogu puniti na 32A na javnim punionicama, jer mi znatno skraćuje vrijeme punjenja.
Utikač mi je tip2, AC punjač,nema DC punjenje.
Da li netko ima informaciju gdje i na koji način da postavim struju punjenja na 32A, ili tko bi mi to mogao napraviti? (a da nije renault servis)
Odgovori

Natrag na “Renault”