Prvi dojmovi su odlični! Udobnija mi je od M3 RWD i odgovara mi veličina i položaj sjedenja dok se u vožnji autocestom (preuzeli smo je u ZG) nameće razmišljanje da postoje Tesle i drugi EV-i. Da ne bude zabune, ne vozim ja Teslu baš često da sam postao ovisnik, ali zgodno mi ih je usporediti.
Ima par sitnica.
Npr.kretanje s Konom (oba auta u slabijim modovima) djeluje lakše/življe iako imaju skoro istu težinu i to je ,vejrujem, zbog kraćeg prijenosa i posljedićno manje krajnje brzine.
Osječaj u krivinama i promjenama pravca mi uljeva više povjerenja, a to je mislim zbog navike na prednji pogon kroz moju vozačku karijeru.
Potrošnja lokalnim cestama je moguće jednaka, ali sam brzo primjetio da je na autocesti Tesla znatno bolja. Po osjećaju Kona 100km/h i M3RWD 115-120km/h slična potrošnja. Inače, meni nikad nije problem smanjiti brzinu radi kompenzacije, ako treba.
Punjenje je dosta lošije, ali za njenu namjenu i ne treba bolje (do 7,4kW monofazno i max 50kW CCS) Nabaviti ču kabl za 3,7kW i to je opet OK za noćno punjenje.
Jedno sam naučio na Tesli, u čemu su totalno u pravu, a to je da NE TREBA gomila prekidača, dugmića,.... Kona mi djeluje prenačićkana (a BMW iX1 od prijatelja ne mogu ni opisati
i Zašto i drugi proizvođači ne ubace GSM karticu pa da imaju te razne fore? Ne znam.
Na Koni nisam uspio upariti mobitel (za telefoniranje jesam) da bi imao Google maps (neće nam ni trebati u praksi lokalno), a tvornički GPS se valjda kupuje, dograđuje ?! Nemam namjeru.
Otišao sam i na servis, jer mi je pisalo još 5000km, ali -72 dana. €215,5, ali imam novi filter klime, ulje u kočnicama, a i "pregled kompletnog vozila" je u toj cijeni !!
Platio sam 20.000 ukupno s prepisom i servisom, 20.000km, 9/2021.