Praksa zavjere o CO2

Razvoj svijesti za održivost života
Odgovori
debeli
Kontakt:

Praksa zavjere o CO2

Post Postao/la debeli »

riba

Post Postao/la riba »

"totalitarizam – politička korektnost – homoseksualizacija društva u globalističkom cilju depopulacije – za roditelje: prevencija homoseksualnosti – svjedočanstva izlaska iz homoseksualnosti"

Debeli, ajde molim te nemoj, znam da si pametniji od ovog.

No comment za stranicu btw, katastrofa i tužno. 100% laži i neistine, a onaj tko vjeruje u to je... Znate i sami
debeli
Kontakt:

Post Postao/la debeli »

To je su gluposti, ali eksperiment je zanimljiv.
stjepan

Post Postao/la stjepan »

Meni je ekstra zanimljivo kako je netko uzeo standardne eksperimente koji se rade u osnovnim školama i pokušava ih prikazati kao dokaz za nešto sasvim nepovezano.

Doslovce ništa od navedenog ne umanjuje ili negira niti efekt staklenika niti klimatske promjene.

Svi znamo da je CO2 je teži od "zraka", da se CO2 otapa u vodi stvarajući ugljične kiseline, da biljke koriste CO2 u procesu svog hranjenja, iz njega izvlače ugljik koji uz ostale stvari pretvara u "drvo" a ostatak pljuju van (kisik).
K tome on je staklenički plin i zbog svega osim "hrana za biljke" ga ne želimo imati u atmosferi više nego što je sada.

Taj link je dokaz da je negdje neki profesor/ica fizike i kemije odradio ekstremno loš posao.

Kao da netko koristi 1+1=2 i 2+2=4 kao dokaz da su razlomci laž. Onak....to nije problem tog pojedinca, već njegove profesorice matematike.
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

Zanimljivo je to, znaci teorija je da je CO2 staklenicki plin i da povecanje koncentracije CO2 zbog ljudske aktivnosti raste apsorpcija sunceve energije i time imamo porast temperature...
Sve to stoji pitanje koje postavljam, koliko posto od solarnog zracenja na bandovima (2.5, 4 i 15 mikrona)apsorpcije trenutno je apsorbirano od strane CO2? Koji bandovi su kljucni i zasto?
slika
stjepan

Post Postao/la stjepan »

Sva sreća da ne stvaramo vodu i puštamo u atmosferu u ogromnim količinama. Ta spirala bi bila daleko zajebanija.
fire

Post Postao/la fire »

josip024

Post Postao/la josip024 »

prije 20g nas učilo da su NOx spojevi problem a ne CO2.

navodno su biljke prije imale manje "rupica" za uzimanje CO2 i da su krupnije bile, što bi dalo naslutiti da je bilo više CO2.

ali budimo realni i pogledajmo političare i sad mi recite da oni znaju o čemu pričaju ili pričaju ono što im neko kaže (plati) da pričaju.

lagano prst u uvo i po svom ;)
stjepan

Post Postao/la stjepan »

Nisam do sada čuo niti jednog političara da objašnjava što kako i zašto vezano uz globalno zatopljenje. Političari nisu tu da od njih učimo što je kakvo i zašto se nešto dešava. Oni u najbolju ruku daje samo razloge za svoje odluke u obliku TLDR tekstova ili izjava u dužini jedne rečenice.

No čuo sam jako puno znanstvenika kojima su klima, fizika i kemija struka.

Svi bi trebali biti dovoljno ozbiljni da ne uzimamo političke izjave kao nešto iz čega bi trebali nešto učiti.
josip024

Post Postao/la josip024 »

stjepan je napisao/la:Nisam do sada čuo niti jednog političara da objašnjava što kako i zašto vezano uz globalno zatopljenje. Političari nisu tu da od njih učimo što je kakvo i zašto se nešto dešava. Oni u najbolju ruku daje samo razloge za svoje odluke u obliku TLDR tekstova ili izjava u dužini jedne rečenice.

Svi bi trebali biti dovoljno ozbiljni da ne uzimamo političke izjave kao nešto iz čega bi trebali nešto učiti.
ja sam čuo od političara da se pri unosu vozila plati naknada za zagađenje po gramu CO2

Co2 nije zagađenje, u ispušnom dimu ima barem 20 drugih spojeva koji su višestruko veći zagađivaći, o tome pričam, to će svi znanstvenici potvrditi.
i znanstvenici ne kroje smijer kojim svijet ide na našu žalost.

iako puno puta se čuje da na žalost i znanstvenici ovise o sredstrvima i ponekad rade stvari kojima se ne ponose da ne bi izgubili resurse za istraživanja.

dakle mislim da bi svi trebali biti toliko ozbiljni da znamao kako para vrti vodu na svoj mlin ;)
fire

Post Postao/la fire »

josip024 je napisao/la:
stjepan je napisao/la:Nisam do sada čuo niti jednog političara da objašnjava što kako i zašto vezano uz globalno zatopljenje. Političari nisu tu da od njih učimo što je kakvo i zašto se nešto dešava. Oni u najbolju ruku daje samo razloge za svoje odluke u obliku TLDR tekstova ili izjava u dužini jedne rečenice.

ja sam čuo od političara da se pri unosu vozila plati naknada za zagađenje po gramu CO2
S time da nakon 2005 godine C02 kod vozila vise nije moguce izmjeriti, sve je dogovorno.
Npr ako vozilo ima start stop odma CO2 pada duplo sto je nerealno. Ako je bilo koja vrsta hibrida(i 0.1kWh baterije je ok) jos duplo pada. Itd.

U realnosti golf 8 uopce maje ne trosi od golfa 2, ali po CO2 je cca 5 puta boljie(po to virtualnoj skali).
BB

Post Postao/la BB »

fire je napisao/la:
josip024 je napisao/la:

S time da nakon 2005 godine C02 kod vozila vise nije moguce izmjeriti, sve je dogovorno.
Npr ako vozilo ima start stop odma CO2 pada duplo sto je nerealno. Ako je bilo koja vrsta hibrida(i 0.1kWh baterije je ok) jos duplo pada. Itd.

U realnosti golf 8 uopce maje ne trosi od golfa 2, ali po CO2 je cca 5 puta boljie(po to virtualnoj skali).
A tek kad uvedu Eur 7 pravila, proizvođači najavljuju da će masovno izlaziti iz B segmenta jer je tehnologija koja ispunjava Eur 7 skupa za mala vozila. I onda dobijamo da će nova pravila, želeći da smanje taj CO2 i druge materije, u suštini povećati zagađenje jer zagađenje dolazi prvenstveno od veličine vozila...
fire

Post Postao/la fire »

BB je napisao/la:
fire je napisao/la:
josip024 je napisao/la: ja sam čuo od političara da se pri unosu vozila plati naknada za zagađenje po gramu CO2

A tek kad uvedu Eur 7 pravila, proizvođači najavljuju da će masovno izlaziti iz B segmenta jer je tehnologija koja ispunjava Eur 7 skupa za mala vozila. I onda dobijamo da će nova pravila, želeći da smanje taj CO2 i druge materije, u suštini povećati zagađenje jer zagađenje dolazi prvenstveno od veličine vozila...
To znas da euro 6 auti u stavrnosti proizvode vise CO2 od euro 3/4 auta?
euro 7 ce biti jos gori po stvarnom CO2, ali po to virtualnoj skali ce biti jako dobar.
BB

Post Postao/la BB »

fire je napisao/la:
BB je napisao/la:
fire je napisao/la: S time da nakon 2005 godine C02 kod vozila vise nije moguce izmjeriti, sve je dogovorno.

To znas da euro 6 auti u stavrnosti proizvode vise CO2 od euro 3/4 auta?
euro 7 ce biti jos gori po stvarnom CO2, ali po to virtualnoj skali ce biti jako dobar.
Puu, a ja mislio da sam ekolog sa euro 6, kad ono još gori ;) :smijeh1: :smijeh2:
Ali bar zato malo km pravim godišnje ;)
Odgovori

Natrag na “Ekologija”