Umjetna inteligencija

OpenAI ChatGPT, Anthropic Claude, Google Gemini, Meta AI Llama, Grok, Stable Diffusion, MidJurney...
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

Jos jedan dokaz na hrpu koji sam vec postao (AI ce najvise utjecati na white collar jobs), ali kad cold fusion napravi video najcesce je dobar, tako da, moram postat!

<iframe width="700" height="394" src="https://www.youtube.com/embed/Te5rOTcE4J4" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"></iframe>

Clanak koji je napisao AI

https://www.theguardian.com/commentisfr ... icle-gpt-3 8)
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

Believe me...Believe me... :D
Daddy_o7

Post Postao/la Daddy_o7 »

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/iccd86vOz3w" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"></iframe>
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/xJ9pq1xPqqU" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"></iframe>

Musk je definitivno zanimljiv lik koji ima dobar gut feeling podfutran znanjem, kaze da smo trenutno jos uvijek CO2 starved, mislim da je u pravu, i da je momentum problem, i tu mislim da je u pravu...
Ovdje stavljam jer prica o potencijalnim problemima AI navodeci da je AI
puno-puno veci problem od nuklearnog oruzja, i tu mislim da je u pravu!
BTW originalni titlovi su banana naprema googleovih CC captiona (titlova) preporucam (task specific AI-low threat, superinteligence-high threat) :D
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

Jos jedan koji goovori o populaciji, linkao sam vec prije jedan video na temu populacije u postu Musk vs Gates, ali ovdje Musk pokazuje koliko je promisljeniji od Gatesa u ovom specificnom segmentu:
<iframe width="640" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/9IauaPnBVd4" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"></iframe>
Elon :palac:
Zadnja izmjena: zega, dana/u 01 srp 2024, 00:18, ukupno mijenjano 2 puta.
Daddy_o7

zega je napisao/la:Jos jedan koji goovori o populaciji, linkao sam vec prije jedan video na temu populacije u postu Musk vs Gates, ali ovdje Musk pokazuje koliko je promisljeniji od Gatesa u ovom specificnom segmentu:
<iframe width="640" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/9IauaPnBVd4" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"></iframe>
Elon :palac:
Znači biti će nas dramatično manje i zagađenje će posljedično dramatično pasti...dakle problem je riješen... 8)
stjepan

Post Postao/la stjepan »

To što će nas biti manje ne znači da će se riješiti i zagađenje. Ako mi daš dovoljno resursa, ja mogu zagaditi 10x više nego moja prabaka.
Ustvari...i sa pola resursa kojih sada imam, ja kreiram vjerojatno duplo ako ne i troduplo više zagađenja nego što ga je kreirala moja prabaka.

Daj mi dovoljno jeftinu energiju, i ja ju neću trošiti isto kao i sada i uštedjeti na računu za energiju, ja ću ju trošiti onoliko više koliko je ona jeftinija itd. Kažem "ja" čisto kao primjer, ali mislim da se to odnosi na većinu, na prosjek, nikako na sve.

Da bi smanjili zagađenje, moramo promjeniti glavu, a ne brojke i tehnologiju. Promjena brojki i promjena tehnologije svakako pomaže ali je sizifov posao ako ne promjenimo glavu.

Evo, ja stavio solare na krov. Čovjek bi mislio, super, eto, zelenije je (daleko od toga da je skroz zeleno, no definitivno zelenije), a meni već sad prolazi kroz glavu: "hm, mogao bih majnati Bitcoin, ili rentati prostor + struju i svoje znanje o tematici majnerima" itd. Kad bih to napravio (neću), taj pozitivan efekt bi bio u potpunosti poništen i otišao u minus.

Ja ne sumnjam da će se promjena u glavi desiti, pitanje je samo, da li će se desiti dovoljno brzo. Evo, npr. pušenje. Prije 10-15 godina si na ulici najnormalnije vidio nekoga sa cigaretom. UStvari vjerojatno si češće vidio nekoga sa cigaretom nego bez nje.
Sada, sada se iznenadim kad vidim nekoga sa cigaretom u ruci.

Budućnost će svakako biti bolja, pitanje je samo tko će ju doživjeti :D
Daddy_o7

stjepan je napisao/la:To što će nas biti manje ne znači da će se riješiti i zagađenje. Ako mi daš dovoljno resursa, ja mogu zagaditi 10x više nego moja prabaka.
Ustvari...i sa pola resursa kojih sada imam, ja kreiram vjerojatno duplo ako ne i troduplo više zagađenja nego što ga je kreirala moja prabaka.

Daj mi dovoljno jeftinu energiju, i ja ju neću trošiti isto kao i sada i uštedjeti na računu za energiju, ja ću ju trošiti onoliko više koliko je ona jeftinija itd. Kažem "ja" čisto kao primjer, ali mislim da se to odnosi na većinu, na prosjek, nikako na sve.

Da bi smanjili zagađenje, moramo promjeniti glavu, a ne brojke i tehnologiju. Promjena brojki i promjena tehnologije svakako pomaže ali je sizifov posao ako ne promjenimo glavu.

Evo, ja stavio solare na krov. Čovjek bi mislio, super, eto, zelenije je (daleko od toga da je skroz zeleno, no definitivno zelenije), a meni već sad prolazi kroz glavu: "hm, mogao bih majnati Bitcoin, ili rentati prostor + struju i svoje znanje o tematici majnerima" itd. Kad bih to napravio (neću), taj pozitivan efekt bi bio u potpunosti poništen i otišao u minus.

Ja ne sumnjam da će se promjena u glavi desiti, pitanje je samo, da li će se desiti dovoljno brzo. Evo, npr. pušenje. Prije 10-15 godina si na ulici najnormalnije vidio nekoga sa cigaretom. UStvari vjerojatno si češće vidio nekoga sa cigaretom nego bez nje.
Sada, sada se iznenadim kad vidim nekoga sa cigaretom u ruci.

Budućnost će svakako biti bolja, pitanje je samo tko će ju doživjeti :D
Naravno da će biti bolja pa ne vidim problem koji Musk iznosi jer će manjak radne snage nadomjestiti roboti. A i vidjeli smo kako se priroda prošle godine obnavljala kada nas nije bilo uokolo osim ako do te mjere useremo motku pa krene nepovratni proces i završimo kao Venera prije nego krenemo dalje u sunčev sustav... :D
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/NYGdO5E_5oY" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"></iframe>
Imagen by Google :shock:
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

Nitko ništa ne komentira?! :D Evo budem ja prvi: "Seeing is believing!" :smijeh2:

Predobar kanal: https://www.youtube.com/c/DrAlanDThompson/videos

Popratite malo, koga zanima, da ne stavljam sve redom :palac:
stjepan

Post Postao/la stjepan »

Šteta da nisu izbacili neki ograničeni demo ili tako nešto. No razumijem ih....internet bi od toga jako brzo napravio pravi shitshow.
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

<iframe width="868" height="488" src="https://www.youtube.com/embed/J6Mdq3n6kgk" title="Stunning AI shows how it would remove 90% of humans. w Elon Musk." frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"></iframe>
stjepan

Post Postao/la stjepan »

Jeste se poigrali sa MidJurney bot-om i pretvaranjem teksta u slike?
https://www.midjourney.com/
Svaki vlasnik Discord accounta može probati napraviti nešto....mislim da se za besplatno dobije 20-tak ili 40-tak "akcija".
Evo par radova mene, moje familije i prijatelja sa mog računala (tekst + završni rad):

panda with glasses, sketch, colorful background, vivid, golden ratio, 4k, high detail, shiny eyes
slika

male panda in rainbow sunflower field, sketch, 4k, cute
slika

girl in a furry mask in paris
slika

cat snake , green
slika

woman in fur suit costume, eiffel tower in background, 4k, hyper realistic
slika

blueprint of space ship, like leonardo da vinci, 4k
slika

cat in astronaut suit helmet, planets, space, background stars, 4k, hyper realistic, detailed
slika

groot cat from avengers, hyper realistic, detailed, wallpaper, 8K
slika

red mouse with fairies wings walking on cornflakes cloud, 4k, hyper realistic, fluffy
slika
Daddy_o7

Odlično izgleda, čini se da su riješili problem sa prikazom očiju...to mi je najviše smetalo. ;)
stjepan

Post Postao/la stjepan »

Oči su još uvijek hit and miss. Primijetio sam da kod karaktera ljudskog oblika pomaže kad se doda ",symmertic eyes, --no glasses"
Neki kažu da ova zabrana za naočale pomaže jer je ML imao vjerojatno podosta učenja na licima sa naočalama pa da nekada ubacuje njihove feature tamo gdje ih ustvari nema.
"Symmetric eyes" i dalje ne stvara identično lijevo i desno oko, ali sam primijetio da stvara daleko manje onih ekstra deformiranih.
Ovi gore radovi su bez tih opcija, i ako se malo bolje zagledaš, vide se razlike. Ovo je prvi rad sa tom opcijom:

fairy girls made of lava , rubin crystal, realistic, symmetric eyes --no glasses --iw 1
slika

Daleko od "simetričnog", ali je i rezultat došao puuuuuuno brže nego bez toga.
Odgovori

Natrag na “Umjetna inteligencija”