Punjači za vozila u regiji

Lokacije i sve o punjenju baterija
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

creatin je napisao/la:
grrga je napisao/la:Već vas vidim kako prodajete strujaše i vraćate se na LPG pošto je nekima osjetno jeftiniji. Sad se samo treba još javiti netko sa Golfom 1.5D i reći da troši 4 L plavog :lol: :D :D :D :D :D ;)
C3 1.5D, nekih 45kW trosi izmedju 4.5 - 5 litara na 115-120 km/h :)
VW TDI motori na 150km/h trose 7.5-8 litara, ali racunao sam jednu zanimljivu stvar u vezi svoje Mazde 2.0 LPG - Prius bi bio stedljiviji jedino po gradu (gdje ne vozimo Mazdu nego Zoe), a na otvorenoj cesti i autoputu je Mazda stedljivija ili tu negdje (financijski, ne po litrama potrosnje).

Recimo ovih 9 litara plina na otvorenoj cesti uz jako brzu voznju je ekvivalent jako stedljive voznje Priusa (4-4.5 litre) i zivo me zanima koliko bi trosio da ga vozim tako brzo i preticem kao s Mazdom.

Na autocesti je Prius Ok do nekih 120-130km/h, poslije toga pocne puno vise trositi i motor bude jako glasan.
Grana

Post Postao/la Grana »

testdriver je napisao/la: istina je da plin dosta prišpara ali ima zajebancije kao i kod svakog auta na benzinski motor, tako da je struja preporod, pogotovo oko tih briga sa servisom, ovo samo voziš i mjenjaš gume :D, evo već dvije godine i nakon 100.000 km napravljenih na struju...pa nebi se vratio plinu, baš da moram, eto u tom slučaju samo
Odnio si mi rič iz usta...vidio si moju škodu, u nju ulažem doslovno samo u mehaniku i u prosjeku je opet oko 100 eura mjesečno. Estetski bih uložio nešto samo ako me ne pusti na tehničkom pregledu. I sada ima kvar na plinskoj instalaciji koji mi u servisu nisu usplili popraviti pa moram sam. Radi toga sam ovaj mjesec, uz sve ostalo, samo na benzin oko 1500kn sprašio :?
testdriver

Post Postao/la testdriver »

Grana je napisao/la:
testdriver je napisao/la: istina je da plin dosta prišpara ali ima zajebancije kao i kod svakog auta na benzinski motor, tako da je struja preporod, pogotovo oko tih briga sa servisom, ovo samo voziš i mjenjaš gume :D, evo već dvije godine i nakon 100.000 km napravljenih na struju...pa nebi se vratio plinu, baš da moram, eto u tom slučaju samo
Odnio si mi rič iz usta...vidio si moju škodu, u nju ulažem doslovno samo u mehaniku i u prosjeku je opet oko 100 eura mjesečno. Estetski bih uložio nešto samo ako me ne pusti na tehničkom pregledu. I sada ima kvar na plinskoj instalaciji koji mi u servisu nisu usplili popraviti pa moram sam. Radi toga sam ovaj mjesec, uz sve ostalo, samo na benzin oko 1500kn sprašio :?
jedino se bolji uređaj isplati, na jednom đzipu sam odradio 150.000 km na plin i to samo za 2 izmjene filtera plina, auto je radio na plin vrhunski i poslje sam ga prodao

onda smo za fiat punto kupili jeftinji plin i svako malo u servis, a za hyundai plin top kvalitete i 50.000 km i još servisa nije vidio
rkahler

Post Postao/la rkahler »

Lolobe
Kontakt:

Post Postao/la Lolobe »

Pozdrav,

Pitanje za vlasnike vozila koji imaju svoj kabl i pune svoje automobile na punionicama koje imaju fiksni priključak TYP 2.

Imam citroen saxo i zanima me na koji način spajate vaš sa fiksnim konektorom na punionici?

Da li je jedino rješenje koristiti kratki konektor TYP 2 na strani auta ( koji se ne može zaključati ) ?
OldDog

Post Postao/la OldDog »

Svoj kabal tip2 muški uštekaš u kabal na punionici tip2 ženski. :fuck:
Lolobe
Kontakt:

Post Postao/la Lolobe »

Znači tvoj je kratki ?
:D

Kako i da li se to može zaključati ?
OldDog

Post Postao/la OldDog »

Znači tvoj je kratki ?
Ženske se nisu žalile :smijeh1:
Kako i da li se to može zaključati ?
Ne može se zaključati
Lolobe
Kontakt:

Post Postao/la Lolobe »

:palac:

Kako ima sve više električara ima i onih koji su malo zločesti pa znaju i iskopčati konektor.
OldDog

Post Postao/la OldDog »

Alternativno rješenje je ugraditi na auto priključak tip2 sa zaklučavanjem.
Ja o toj mogućnosti za sada ne razmišljam, a ne znam ni gdje bi se nabavio taj priključak.
Vjerovatno kao rezervni dio od nekog tvorničkog. Cijena ??? :shock:
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

OldDog je napisao/la:Alternativno rješenje je ugraditi na auto priključak tip2 sa zaklučavanjem.
Ja o toj mogućnosti za sada ne razmišljam, a ne znam ni gdje bi se nabavio taj priključak.
Vjerovatno kao rezervni dio od nekog tvorničkog. Cijena ??? :shock:
Ovako nesto?

https://www.aliexpress.com/item/4000785643714.html
https://www.aliexpress.com/item/4000185796739.html
eltico

Post Postao/la eltico »

Lolobe je napisao/la:Pozdrav,

Pitanje za vlasnike vozila koji imaju svoj kabl i pune svoje automobile na punionicama koje imaju fiksni priključak TYP 2.

Imam citroen saxo i zanima me na koji način spajate vaš sa fiksnim konektorom na punionici?

Da li je jedino rješenje koristiti kratki konektor TYP 2 na strani auta ( koji se ne može zaključati ) ?
Ima rjedak, ali jako nezgodan slučaj kod zaključavanja. Desilo mi se, ali su srećom imali sačuvan ključ punionice u restoranu u Naklo(Slovenija).
Na savjet velikog broja članova DeMS, ali i Andreja Pečjaka čiji kabel (Metron) koristim, skratio sam priključak za 10mm. Na taj način sam dobio sigurnost da mi ne ostane kabel na punjaču, ali i da se mogu priključiti na Tesla destination chargere jer oni imaju kratki :)
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

eltico je napisao/la:
Lolobe je napisao/la:Pozdrav,

Ima rjedak, ali jako nezgodan slučaj kod zaključavanja. Desilo mi se, ali su srećom imali sačuvan ključ punionice u restoranu u Naklo(Slovenija).
Na savjet velikog broja članova DeMS, ali i Andreja Pečjaka čiji kabel (Metron) koristim, skratio sam priključak za 10mm. Na taj način sam dobio sigurnost da mi ne ostane kabel na punjaču, ali i da se mogu priključiti na Tesla destination chargere jer oni imaju kratki :)
Zanimljivo - znaci minus tih 10mm i dalje ce punionica moci primiti kabel, a radi i na Tesla chargeru?
Nisam znao da su ga guzice skratile :x, a jos mi bilo cudno zasto nece puniti na njemu...
creatin

Post Postao/la creatin »

Lolobe je napisao/la::palac:

Kako ima sve više električara ima i onih koji su malo zločesti pa znaju i iskopčati konektor.
Koji kreten trebas biti da tako nesto napravis
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

creatin je napisao/la:
Lolobe je napisao/la::palac:

Koji kreten trebas biti da tako nesto napravis
Zavidni, glupi, primitivni "neces se ti tu besplatno puniti" kreten.

Prosli tjedan dodjem pred Kaufland u Dubravi, Tesla se puni na CCS, a Type2 koji meni treba slobodan - osim sto se krkan parkirao tamo, eto bilo mu zgodno jer je bas blizu ulaza.

Stanem ispred njega (zagradim ga), odem unutra po kavu i kad sam se vratio evo mamjuna cupka oko auta i sizi da zakaj sam ga zagradio. I nemres idijotu objasniti da je on taj koji je meni zagradio punjac.

Jbg, nije mi neka utjeha ali vidim da to i vani rade...
Odgovori

Natrag na “Punionice”