Toyota Auris 1,8 HSD

Nissan, Toyota, Honda, Mazda, Subaru
Odgovori
ttboy

Toyota Auris 1,8 HSD

Post Postao/la ttboy »

kako sam u fazi kupnje auta, polovnog jbg-a ,nije neka sreća s lovom,
gledam sve i svašta, odim dizela (gade mi se :? )

i onda nabasam na ovo:
https://www.njuskalo.hr/auti/toyota-aur ... s-23315479

šta kažete?

baterija je vjerojatno skoro mrtva ,nova košta skoro kolikoi auto...
,a i tu je mjenjač koji me brine...da je samo struja ne bi me brinulo, ovako...
Tomy

Post Postao/la Tomy »

Post ti je pun netočnih informacija i dezinformacija, ali ipak si postavio pitanje pa da ti pomognem.

Vlasnik sam navedenog, ali karavana već 2 godine.
Održavanje skoro nikakvo 50tkm i samo izmjene ulja i filtera. Spojke nema, kočnice se ne troše (ako regenu pustiš da radi svoj posao), nisu rijetki od 300 tkm i osim redovnog servisa ništa. Baterija bi trebala izdržati životni vijek vozila osim ako ima neočekivanih problema, a onda se promijeni za 7500kn (Futura auto VŽ, samo nisam siguran da li mi je rekao sa ili bez PDV). Auto preporučujem ne toliko zbog uštede koliko zbog konfora i mjenjača. Osjećaj u koloni,a auto na baterije ne troši praktički ništa, a opet niti puniš niti išta drugo...mana-1800kg pa je malo lelujav na cesti, ovaj kratkibi trebao biti lakši. Lp
ttboy

Post Postao/la ttboy »

Hvala na odgovoru :palac:
takvom nečemu sam se i nadao..

informacije koje sam naveo u postu su rezultat onoga što sam uspio iskopati na netu.

Tu daju cijenu baterije od 3-4.000 USD
i skupo održavanje mjenjača .

Ušteda kao takva mi je nebitna, radim dosta malo km godišnje (ispod 10tkm)
ovaj dio sam komocijom i mjenjačem me privlači, a i tehnologija kao takva, zato i jesmo tu na forumu...
cilj bi bio jednog dana pretvoriti ga u full električno vozilo (kad financije to dozvole)

Hvala još jednom :palac:
BB

Post Postao/la BB »

ttboy je napisao/la:Hvala na odgovoru :palac:
takvom nečemu sam se i nadao..

informacije koje sam naveo u postu su rezultat onoga što sam uspio iskopati na netu.

Tu daju cijenu baterije od 3-4.000 USD
i skupo održavanje mjenjača .

Ušteda kao takva mi je nebitna, radim dosta malo km godišnje (ispod 10tkm)
ovaj dio sam komocijom i mjenjačem me privlači, a i tehnologija kao takva, zato i jesmo tu na forumu...
cilj bi bio jednog dana pretvoriti ga u full električno vozilo (kad financije to dozvole)

Hvala još jednom :palac:
Na netu ljudi obično pišu a da nisu ni vidjeli taj auto a kamoli vozili...

... tako ljudi još uvijek pričaju kako je golf jeftin za održavanje a kako su za francuze skupi dijelovi, itd.. Ne ulazim u lične preferencije prema autima nego samo upozoravam da ljudi pišu iz priča koje su čuli a ne iz vlastitih iskustava
Odgovori

Natrag na “Japanski”