Planiram koristiti Zapi u modu pumpe.
Imam nekoliko pitanja (od kojih su neka već i prožvakana, ali su slike i linkovi nestali).
- Ukoliko neko može podijeliti SW za programiranje (WIN Console), molio bi da mi se javi na PM ili podjeli link.
- Trebala bi mi i shema spajanja običnog FTDI USB-RS232 TTL na port za programiranje.
- Imam HAL papučicu koja daje 0.5-4.5V. Mogu li se ovi pragovi kalibrirati direktno na ZAPI-ju ili ove napone treba postaviti u neki rang 0-10V i zapravo simulirati potenciometar.
- U kojim položajima moraju biti prekidači spojeni na port E u modu pumpe, konkretno HYD.S, te 1Th, 2Th itd speed request.
- podizanje napona zapija. Koja je procedura?
Iz prethodnih postova sam primijetio da do 100V i nje neki problem, isključivo zamjena kondenzatora.
Meni bi idealno bilo da se može podići na 124V (5 tesla modula). Koliko je to realno. Npr ukoliko Fetovi i Diode to dozvoljavaju, koje su nužne modifikacije na logičkoj ploči?
Zapi 80V - Pomoć pri instalaciji
Mozes programirati ZAPI da ocitava manji napon HAL-a, samo racunaj da ZAPI daje 12V prema papucici gasa pa ce skuriti 5V HAL.Eustahije je napisao/la:Planiram koristiti Zapi u modu pumpe.
Imam nekoliko pitanja (od kojih su neka ve� i pro�vakana, ali su slike i linkovi nestali).
- Imam HAL papu�icu koja daje 0.5-4.5V. Mogu li se ovi pragovi kalibrirati direktno na ZAPI-ju ili ove napone treba postaviti u neki rang 0-10V i zapravo simulirati potenciometar.
Pise sve u ZAPI dokumentaciji:Eustahije je napisao/la: - U kojim polo�ajima moraju biti prekida�i spojeni na port E u modu pumpe, konkretno HYD.S, te 1Th, 2Th itd speed request.
http://www.nocoev.com/product/ZAPI/ZAPI ... pplier.pdf
Ako su unutra FET za veci napon (obicno jesu) onda treba promijeniti kondenzatore (standardno do 105V), otpore koji skidaju napon za napajanje elektronike i rijesiti bolje hladjenje tog dijela.Eustahije je napisao/la:- podizanje napona zapija. Koja je procedura?
Iz prethodnih postova sam primijetio da do 100V i nje neki problem, isklju�ivo zamjena kondenzatora.
Meni bi idealno bilo da se mo�e podi�i na 124V (5 tesla modula). Koliko je to realno. Npr ukoliko Fetovi i Diode to dozvoljavaju, koje su nu�ne modifikacije na logi�koj plo�i?
BTW, imam negde viska set kondenzatora 160/200V za kratki ZAPI (10 kom).
Hvala,
Uspio sam skinuti i SW i shemu spajanja serijskog porta, ništa komplicirano.
Što se tiče HAL-a, napajanje mu je 5V i tu bi išao samo jedan LDO stabilizator da se može normalno spojiti na napajanje potenciometra.
Manual sam skinuo i malo mi je nejasno čemu služe te brzine. Ako sam dobro pretpostavio one se zapravo ne koriste, tj koristi se samo jedna i taj switch treba biti konstantno uključen.
Kontroler onda koristi parametre programirane točno za tu brzinu.
Uspio sam skinuti i SW i shemu spajanja serijskog porta, ništa komplicirano.
Što se tiče HAL-a, napajanje mu je 5V i tu bi išao samo jedan LDO stabilizator da se može normalno spojiti na napajanje potenciometra.
Manual sam skinuo i malo mi je nejasno čemu služe te brzine. Ako sam dobro pretpostavio one se zapravo ne koriste, tj koristi se samo jedna i taj switch treba biti konstantno uključen.
Kontroler onda koristi parametre programirane točno za tu brzinu.
Re: Zapi 80V - Pomoć pri instalaciji
Čini mi se da bi 124V bilo previše za Radu. Probaj pa javi ...Eustahije je napisao/la:Planiram koristiti Zapi u modu pumpe.
Imam nekoliko pitanja (od kojih su neka već i prožvakana, ali su slike i linkovi nestali).
- Ukoliko neko može podijeliti SW za programiranje (WIN Console), molio bi da mi se javi na PM ili podjeli link.
- Trebala bi mi i shema spajanja običnog FTDI USB-RS232 TTL na port za programiranje.
- Imam HAL papučicu koja daje 0.5-4.5V. Mogu li se ovi pragovi kalibrirati direktno na ZAPI-ju ili ove napone treba postaviti u neki rang 0-10V i zapravo simulirati potenciometar.
- U kojim položajima moraju biti prekidači spojeni na port E u modu pumpe, konkretno HYD.S, te 1Th, 2Th itd speed request.
- podizanje napona zapija. Koja je procedura?
Iz prethodnih postova sam primijetio da do 100V i nje neki problem, isključivo zamjena kondenzatora.
Meni bi idealno bilo da se može podići na 124V (5 tesla modula). Koliko je to realno. Npr ukoliko Fetovi i Diode to dozvoljavaju, koje su nužne modifikacije na logičkoj ploči?
Re: Zapi 80V - Pomoďż˝ pri instalaciji
Moguce, a mozda i ne - s obzirom da motor vidi taj napon samo na punom gasu koji nije tako cesto... Osim toga, tih 125V je max napon punjenja a nominalno je to oko 115V.markocale je napisao/la:�ini mi se da bi 124V bilo previ�e za Radu. Probaj pa javi ...Eustahije je napisao/la:Planiram koristiti Zapi u modu pumpe.
...
Meni bi idealno bilo da se mo�e podi�i na 124V (5 tesla modula). Koliko je to realno. Npr ukoliko Fetovi i Diode to dozvoljavaju, koje su nu�ne modifikacije na logi�koj plo�i?
Kod mene u Puntu je max. napon bio 116.8V (32 x 3.65V) a nominalno oko 105V.