Usluga CNC routing/milling MCPCB

Mali oglasi
turbo

Usluga CNC routing/milling MCPCB

Post Postao/la turbo »

Dakle trebao bih nekoga tko može na CNC stroju stroju "depanelizirati" LED tiskane pločice kao na slici:
slika

Pločica je aluminij, debljine 1.5mm, dimenzija 150x200mm.

Za rutanje imam 2 nova Kyocera 2.0mm glodala, tako da alat nije problem.

Molim ponude ili ako neko zna gdje bi se to odraditi.
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

Nema score da samo to izsavijas i izvadis, kasnije malo na stolnoj brusilici popeglas ako ti je vazno?
Ako nema score, onda sjekaca kljesta i opet na brusilicu...
Kaj mora biti CNC?
turbo

Post Postao/la turbo »

Ovo na slici je krajnji rezultat nakon završenog posla,ja imam flat ploču bez ičega izglodanog.
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

Kuzim, sorry, onda moj post nema smisla...
grujo

Post Postao/la grujo »

turbo to ce ti biti naj jeftinije dati da ti se izrade pcb i dobijes tako izrezane i depanelizirane ako zelis .

Ako se ne varam imas pcb s AL podlogom , znaci alu debljine 1 mm + izolacija (keramika naj cesce tanka 0.1 mm ) te bakar , dali bi prvo razvio te pcb pa onda isjecao ili bi isjecao pa razvijao pcb ?
turbo

Post Postao/la turbo »

Dao bi ja to izraditi da je riječ o standardnom materijalu, ovo je specijalni materijal sa malo većom termalnom vodljivošću,a min. narudžba od proizvođača je 300$,tako da sam za sad uzeo samo uzorak materijala za testiranje.

Alu je debljina 1.5mm,izolacija je 35um,bakar 35um.

Mislio sam prvo DIY razviti PCB, pa onda isjeći jer je tako puno jednostavnije nagrizati pcb. U ovom slučaju naravno treba dobro namjestiti PCB prije rezanja (0.1mm-0.2mm offset greška bi bila još ok).

Druga opcija je da se prvo izreže,pa onda razvija/nagriza, ovo je jednostavnije za onoga koji će izrezivati,jer ne treba paziti na pozicioniranje alata/ploče, jedino što mi je malo kompliciranije nagrizati takvu ploču,jer se izloženi aluminij mora zaštiti od feriklorida,pošto i njega nagriza.

Ako je opcija 1 prekomplicirana, može i opcija 2 (bolje ikako nego nikako:)
grujo

Post Postao/la grujo »

Imas tu nekoliko problema

Prvo alumini u ferikloridu ili u solnoj i hidrogenu puno brze oksidira od bakra a to ce ti biti veliki problem ako izrezes pa razvijas.

Nista sto si ti naveo nije specijalno , imas AL pcb sa veoma visokom termickom vodljivosti i nista puno skuplje od obicnih AL pcb , pogleday na PCBWAY.com
turbo

Post Postao/la turbo »

Zaštititi aluminij je lako sa nekim lakom,tako da tu nema nekih problema,poslje ga skinem sa nitrom.

Specijalna je termalna vodljivost dielektrika od 30W/mK,ili 30 puta više od standardne.

Malo pogledao pcbway, naravno kod alu mcpcb nema nigdje izbora termalne vodljivosti,što znači da je default 1W/mK ili tu negdje, a to da mi treba mogu puno jeftinije naručiti sa smart-prototyping.com.
grujo

Post Postao/la grujo »

Da samo sto ovi vasi nisu jeftiniji vec dosta skuplji , a posaljite na pcbway upit pa cete dobiti odgovor , vjerujte da imaju jako puno mogucnosti .
turbo

Post Postao/la turbo »

Skuplji?
http://www.smart-prototyping.com/Protot ... yping.html

29.9$ + 5-7$ dolara DE shipping,koji dođe dosta brže od HK,CN pošte.

PCBWAY je 28$+ 12$ HK shipping(15-30 dana), tako da ja ne vidim da je to ni jeftinije ni brže.

Za ovaj materijal sam siguran da neće nitko raditi par pločica,jer im je nesplativo.
AKG
Kontakt:

Post Postao/la AKG »

A koji ti je to specijalni materijal?
Trazis savjet a skrivas podatke.

Temperaturu tvojih ledica odredjuje jos puno faktora.
Moras znat toplinske otpore u °c/W svega u lancu.
Čisto sumnjam da ti 35um dielektrika nesto znaci.

Ja ti pro bono napravim 3D fem analizu provodjenja topline.
Od izvora do zraka na kraju. I ne vjerujem da ti 35um čini razliku..
flolic

Post Postao/la flolic »

AKG je napisao/la:A koji ti je to specijalni materijal?
Keramika?
turbo

Post Postao/la turbo »

Koje to podatke skrivam?
Specijalno je to što je dielektrik 30W/mK,ništa više, nije pločica zbog toga ništa teža za obraditi,nego se ne može takvih pločica kupiti mala količina od kineza.
Bavim se LEDom već duže i standardni MCPCB dielektrik je uvijek bottleneck kod power ledica,tako da čini veliku razliku,ne treba mi fem analiza,praksa je najbolja simulacija.
grujo

Post Postao/la grujo »

Turbo , znam da nije tema medjutim htio sam da pitam cemu AL baza s tolikom termickom vodljivosti kad nemate s cime da prenesete tu toplinu s LED na pcb ?

Ako imate termo pastu njena termicka vodljivost je mnogo manja od te PCB , ako imate direktan prenos s lema na pcb opet vam dodje na isto jer nemate s cime da prenesete tu toplinu na pcb .

To vam je kao da imate 3 cjevi kroz koje prolazi voda , pa recimo ona od posude s vodom prvih metar je recimo kapaciteta 50 l/min onda je na nju nastvaljeno crevo s 3 l/min a onda dalje ide crevo od 30 l/min , sta vredi sto je ovo zadnje od 30 l/min ako vam je u sredini ono s 3 l/min , jednako vam dodje i s tim vasim projektom , osim ako nemate neku specijalnu tehniku prenosa topline s LED cipa na pcb , a opet na kraju vam se ovisi od hladnjaka koji imaju cca 16 a ne 30 .
AKG
Kontakt:

Post Postao/la AKG »

turbo je napisao/la:

Koje to podatke skrivam?
Specijalno je to što je dielektrik 30W/mK,ništa više, nije pločica zbog toga ništa teža za obraditi,nego se ne može takvih pločica kupiti mala količina od kineza.
Bavim se LEDom već duže i standardni MCPCB dielektrik je uvijek bottleneck kod power ledica,tako da čini veliku razliku,ne treba mi fem analiza,praksa je najbolja simulacija.
Ma nema šanse. Ponovo, da li pričamo o debljini od 35um?
Da li se radi o keramici?
Ne igra ulogu samo toplinska vodljivos.
Najvise ti igra toplinski kapacitet al podloge i koeficijent prijelaza topline na zrak. Jer sva toplina na kraju odlazi u zrak.

E ti se baviš... Pa bavim se i ja profesionalno provođenjem topline i imam osjećaj za te stvari..
Odgovori

Natrag na “Tražim”