Elektriène lanèane pile

Pametni radni strojevi
Marcelo

Post Postao/la Marcelo »

Pila je Makita ..... ne sjecam se modela, ako treba pogledat cu.
Ja bi isto probao samo da nadem nesto gusce od sjemenovog ulja .....
Usput ima na trzistu i druge pile za sitne rezove bez potrebe ulja!! sad ne mogu nac link ali nesto poput Dewalt za rezanje cigle ....
kaskader

Post Postao/la kaskader »

naj bolje lancol. bilo koje marke moze se naci 12kn/litra. mozes sipati bilo koje ulje samo da nije gusto. znaci da nije hipenol ina epol i slicno. ljudi rade i na hidraol 46. prije godinu dana kupio sam novu stihl msa 200c aku znaci savrsen stroj male potrosnje ulja pravi 2 metra drva s baterijom al300. nikad kvara potrosio sam 4 lanca jedan lancanik i napravio 80metara drva. izasla je nova msa 200c sa 30% vecim ucinkom rezanja neznam u cemu je kvaka da je bolja navodno 15minuta moze rezat duze nego ova moja kojoj u katalogu pise 100rezova u jelovoj gredico10x10cm. prije nego li sam odlucio kupiti novu stihl pravio sam na 12v motorku od alnasera od golfa 2 pa sam imo 20metara kabla debelog ko palac licnatog i to bi spojio na traktor i rezo dok ima struje. taman kad sam slozio kupio sam ovu za 4200kn a ovo staro prodo ciganima.
kaskader

da nadodam. sva ulja mazu al lancol je lancol i s njim nema istezanja lanca. sa svim drugim uljima ce se istezat lanac gubit ces korak imat ces sranja pa ce naskakat na lancanik i skracivat ces ga dvaput a jos neces zube istrosit. ugradis blokadu u kanal za ulje zabij nesto da smanjis protok. izasle su neke pile greenworks 80V pogledaj na you tue
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

Razgovarali smo o tome koje je ulje najbolje za prirodu i još uvijek dovoljno dobro za pilu.
debeli
Kontakt:

Post Postao/la debeli »

ogi je napisao/la:Razgovarali smo o tome koje je ulje najbolje za prirodu i još uvijek dovoljno dobro za pilu.

lepo molim reci i nama ostalima
BB

Post Postao/la BB »

ogi je napisao/la:Razgovarali smo o tome koje je ulje najbolje za prirodu i još uvijek dovoljno dobro za pilu.
za prirodu je najbolje ono ulje koje će najprije uništiti pilu :smijeh:
kaskader

necete vi tako lako unistit prirodu. priroda se obnavlja sama a lanac i vodilica ne
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

Da obnovim temu - gledam neku jeftiniju elektricnu motornu pilu, recimo Einhell GH-EC 2040 (ne vidim smisla davati 2k kn za Stihl jer ce trebati samo povremeno oko vikendice za pripremiti drva za pec).

Zanimaju me iskustva i savjeti oko toga koji model uzeti?

Hvala! ;)
dc74

Post Postao/la dc74 »

Nema ti tu nekog posebnog savjeta, to je sad postalo jako jeftino, pa se ne može očekivati ni neka kvaliteta.

Kod svih tih motornih pila ti je najbitnije da paziš da ti lanac nije previše zategnut niti previše otpušten i da je uvijek podmazan.

Kad radiš s njom nemoj ju previše forsirati, pazi prvenstveno na sebe da ti se što ne dogodi, rušenje stabala nije nimalo bezopasan posao. Ako ti se ne desi nikakav peh da iskriviš mač ili dođe do nekog drugog mehaničkog oštećenja, povremeno samo provjeri četkice i trajat će ti doživotno.

:palac:
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

dc74 je napisao/la:Nema ti tu nekog posebnog savjeta, to je sad postalo jako jeftino, pa se ne mo�e o�ekivati ni neka kvaliteta.

Kod svih tih motornih pila ti je najbitnije da pazi� da ti lanac nije previ�e zategnut niti previ�e otpu�ten i da je uvijek podmazan.

Kad radi� s njom nemoj ju previ�e forsirati, pazi prvenstveno na sebe da ti se �to ne dogodi, ru�enje stabala nije nimalo bezopasan posao. Ako ti se ne desi nikakav peh da iskrivi� ma� ili do�e do nekog drugog mehani�kog o�te�enja, povremeno samo provjeri �etkice i trajat �e ti do�ivotno.
Dobio sam preporuku za Wolf-garten - parsto kuna skuplja od Einhella, a navodno visa klasa koja "ljepše leži u ruci, završna obrada je stepenicu-dvije iznad, power indicator i drugi gimmicksi, motor je istih 2.000 W, ali je mač kraći (35 cm), pa brže vrti lanac":

https://www.wolf-garten.com/at/produkte ... chainsaws/

Ako jos nekoga zanima, Einhell GH-EC 2040 je do kraja 10. mjeseca na akciji u Pevecu za 599kn uz 5 godina garancije (2 od Einhella i jos 3 od Peveca).
peco

Post Postao/la peco »

Imam i Wolfgarten i Einhell, ali accu pile 18V. Wolfgarten je bolja izrada, tiše radi ali ima jedan problem kod tog modela, a to je da joj curi ulje za podmazivanje lanca. To im je poznata boljka. Probao sam to riješit, ali i dalje curi. Einhell sasvim dobro reže, dosta je bučnija, ali nemam nikakvih problema sa njom. Prednost je puno jeftiniji accu, koji je često na akciji a odgovara i za druge Einhell uredjaje. Za ove na 220 ne znam, al mislim da je Einhell sasvim ok.
papicdu1

Post Postao/la papicdu1 »

Cose je napisao/la:Da obnovim temu - gledam neku jeftiniju elektricnu motornu pilu, recimo Einhell GH-EC 2040 (ne vidim smisla davati 2k kn za Stihl jer ce trebati samo povremeno oko vikendice za pripremiti drva za pec).

Zanimaju me iskustva i savjeti oko toga koji model uzeti?

Hvala! ;)
Imam na kleti jednu elektricnu,ak te zanima pogledam koja firma,sjetio se Black decker
mihaelj

Post Postao/la mihaelj »

Lagana i jako lijepo je s njom za radit:
https://www.amazon.co.uk/Mcculloch-CSE2 ... B00VIW3H18
Bilo ih je u Bhausu prije par mjeseci. Nisam primjetio da bi joj curilo ulje dok stoji, dok staroj Hurricane pili je uvijek ostajala mlaka.
Odgovori

Natrag na “Ostali roboti i radni strojevi”