Z 101 elektro
Da se razumijemo, mislim da nigdje u svjetu, barem u onim zemljama sa kojima se volimo uspoređivat (Njemačka, Austrija...) nebi tako lako prošli atest. Svi smo mi to prošli bezbolno i nemože se reći da ljudi nisu susretljivi i izađu ti u susret. Možda je to nekome iz Zagreba smješno ali kad dovezeš auto iz drugog mjesta udaljenog nekoliko stotina km, onda i kad ti fali jedan papir kao ta izjava za motor je problem nabaviti jer sve ti je 200-300 km daleko.
Meni se to čini u redu (iako razumijem da izaziva komplikacije za radu sa jakuševca), ako povučemo paralelu sa benzinskim motorima, ista stvar je, ne možeš samo donijet neki motor i reć, ma našao na tavanu, treba imat papire, i ne, ne možeš u promet s nečim što je tvoj vlastiti rad ako to nije atestirano, homologirano itd.riba je napisao/la:Koja je to glupost s motorom, šta ako je kupljen rabljen kao što i je ovdje u 99% slučajeva? Da ne govorim sklopljen iz dijelova i slično, ili vlastiti rad.
edit: eh, zaboravio, predivan stojadin

Vidi se na slikama da lamela nije predviđena, a osovina mjenjača ima crni nastavak da se uglavi u motor...nego,mene zanima ova izjava za motor-može malo detaljnije ako netko zna sadržaj pa da prepiše ili stavi sliku. Hvala!dc74 je napisao/la:Dali je ostala lamela u funkciji ili je motor spojen direkt na spojničku osovinu getribe
Auto je 55 kg lakši u elektro verziji.
Na atestu je izmjereno 780 kg, a u originalu ima 835 kg.
Što se tiće izjave koju sam spomenuo, sve sam ukratko napisao.
Bila je potrebna kod registracije i ovjere prometne dozvole na policiji.
Kad se dođe do toga iz ove perspektive sve su to slatke brige i svi Vi koji ste u fazi prerade ako možete pobrinite se za račun motora.
Po meni važnije je složiti auto što pedantnije i zadovoljiti sve zahtjeve CVH-a.
Na atestu je izmjereno 780 kg, a u originalu ima 835 kg.
Što se tiće izjave koju sam spomenuo, sve sam ukratko napisao.
Bila je potrebna kod registracije i ovjere prometne dozvole na policiji.
Kad se dođe do toga iz ove perspektive sve su to slatke brige i svi Vi koji ste u fazi prerade ako možete pobrinite se za račun motora.
Po meni važnije je složiti auto što pedantnije i zadovoljiti sve zahtjeve CVH-a.
Kako prerade idu tako se i letvica pedantnosti podiže. Ja nikako ne stignem približiti se autu i dovesti ga u vozno stanje, a kamoli da dotjerujem detalje.
Zanima me spoj getribe i motora, kako je napravljen metalni spojni dio, dali je korišteno srce lamele s jedne strane i prirubnica hidropumpe s druge strane ili nekako drugačije.
Dali su svi spojevi "metal na metal" ili ima kakvih materijala između (da nema možda kakav umetak kod motora kao na kandžastim spojkama).
Zanima me spoj getribe i motora, kako je napravljen metalni spojni dio, dali je korišteno srce lamele s jedne strane i prirubnica hidropumpe s druge strane ili nekako drugačije.
Dali su svi spojevi "metal na metal" ili ima kakvih materijala između (da nema možda kakav umetak kod motora kao na kandžastim spojkama).
Najjednostavnije je ne komplicirati nego uzeti originalni zamašnjak sa benzinskog motora skupa sa lamelom I košarom te ga montirati na osovinu elektromotora. Lakše je sa strane ventilatora na Radi ali je izvedivo I sa strane hidropumpe. Većina nas ipak ima sa strane ventilatora. Zatim se napravi spojna ploča između motora I mjenjača kod nekog dobrog tokara I tada je pogon gotov.
Ma ja godinama pratim forum i znam kako je tko napravio, znam da lamela ima dosta prednosti, volio bi da ju mogu ostaviti, ali kod mene je to neizvedivo (bar ne na jednostavan način kako je većina na forumu to napravila, a raditi neka skupa i komplicirana rješenja mi ne pada na pamet) Pošto je 101man napravio prije mene bez lamele zanimaju me njegov način izvedbe i iskustva u upotrebi, koju brzinu najviše koristi....