Z 101 elektro

Završene samogradnje i registracije
lisicakm

Post Postao/la lisicakm »

Ma da , totalna glupost oko računa motora... Al dobro barem da se može proć tom izjavom... Samo hrpa papira... Umjesto da ti olakšaju , sve dalje samo otežavaju...
miko

Post Postao/la miko »

Da se razumijemo, mislim da nigdje u svjetu, barem u onim zemljama sa kojima se volimo uspoređivat (Njemačka, Austrija...) nebi tako lako prošli atest. Svi smo mi to prošli bezbolno i nemože se reći da ljudi nisu susretljivi i izađu ti u susret. Možda je to nekome iz Zagreba smješno ali kad dovezeš auto iz drugog mjesta udaljenog nekoliko stotina km, onda i kad ti fali jedan papir kao ta izjava za motor je problem nabaviti jer sve ti je 200-300 km daleko.
riba

Post Postao/la riba »

Ma toga ima samo u europi, u USA, kanada, AUS, je sve zajedno puuuuno jednostavnije. U nekim EU zemljama je potpuno nemoguće atestirati prerađeni auto još uvijek lol.
rodney

Post Postao/la rodney »

riba je napisao/la:Koja je to glupost s motorom, šta ako je kupljen rabljen kao što i je ovdje u 99% slučajeva? Da ne govorim sklopljen iz dijelova i slično, ili vlastiti rad.
Meni se to čini u redu (iako razumijem da izaziva komplikacije za radu sa jakuševca), ako povučemo paralelu sa benzinskim motorima, ista stvar je, ne možeš samo donijet neki motor i reć, ma našao na tavanu, treba imat papire, i ne, ne možeš u promet s nečim što je tvoj vlastiti rad ako to nije atestirano, homologirano itd.

edit: eh, zaboravio, predivan stojadin :D
debeli
Kontakt:

Post Postao/la debeli »

riba je napisao/la:Ma toga ima samo u europi, u USA, kanada, AUS, je sve zajedno puuuuno jednostavnije. U nekim EU zemljama je potpuno nemoguće atestirati prerađeni auto još uvijek lol.

U Italiji prerade motornih vozila na struju nisu dozvoljene u bilo kojem obliku.
ZEN
Kontakt:

Post Postao/la ZEN »

Benzinski i diesel motori proizvode ispušne plinove i za to mi je jasno da treba neki papir da se na atestu može ustanoviti koja je eko norma u pitanju i koja je nazivna snaga motora da se to upiše u prometnu. Al dobro, barem je dovoljna pisana izjava. A tu izjavu sastavlja autor prerade?
rodney

Post Postao/la rodney »

Izgleda da sam ja pogrešno zaključio da se to radi zbog sigurnosti i slično, a ne samo radi naplate poreza.
101man

Post Postao/la 101man »

Malo prikladnih slika za upotpuniti temu :)

slika
slika
slika
slika
inch

Post Postao/la inch »

kolika je težina auta u elektro verziji ?
dc74

Post Postao/la dc74 »

Dali je ostala lamela u funkciji ili je motor spojen direkt na spojničku osovinu getribe
Tomy

Post Postao/la Tomy »

dc74 je napisao/la:Dali je ostala lamela u funkciji ili je motor spojen direkt na spojničku osovinu getribe
Vidi se na slikama da lamela nije predviđena, a osovina mjenjača ima crni nastavak da se uglavi u motor...nego,mene zanima ova izjava za motor-može malo detaljnije ako netko zna sadržaj pa da prepiše ili stavi sliku. Hvala!
101man

Post Postao/la 101man »

Auto je 55 kg lakši u elektro verziji.
Na atestu je izmjereno 780 kg, a u originalu ima 835 kg.

Što se tiće izjave koju sam spomenuo, sve sam ukratko napisao.
Bila je potrebna kod registracije i ovjere prometne dozvole na policiji.
Kad se dođe do toga iz ove perspektive sve su to slatke brige i svi Vi koji ste u fazi prerade ako možete pobrinite se za račun motora.

Po meni važnije je složiti auto što pedantnije i zadovoljiti sve zahtjeve CVH-a.
dc74

Post Postao/la dc74 »

Kako prerade idu tako se i letvica pedantnosti podiže. Ja nikako ne stignem približiti se autu i dovesti ga u vozno stanje, a kamoli da dotjerujem detalje.
Zanima me spoj getribe i motora, kako je napravljen metalni spojni dio, dali je korišteno srce lamele s jedne strane i prirubnica hidropumpe s druge strane ili nekako drugačije.
Dali su svi spojevi "metal na metal" ili ima kakvih materijala između (da nema možda kakav umetak kod motora kao na kandžastim spojkama).
Roman

Post Postao/la Roman »

Najjednostavnije je ne komplicirati nego uzeti originalni zamašnjak sa benzinskog motora skupa sa lamelom I košarom te ga montirati na osovinu elektromotora. Lakše je sa strane ventilatora na Radi ali je izvedivo I sa strane hidropumpe. Većina nas ipak ima sa strane ventilatora. Zatim se napravi spojna ploča između motora I mjenjača kod nekog dobrog tokara I tada je pogon gotov.
dc74

Post Postao/la dc74 »

Ma ja godinama pratim forum i znam kako je tko napravio, znam da lamela ima dosta prednosti, volio bi da ju mogu ostaviti, ali kod mene je to neizvedivo (bar ne na jednostavan način kako je većina na forumu to napravila, a raditi neka skupa i komplicirana rješenja mi ne pada na pamet) Pošto je 101man napravio prije mene bez lamele zanimaju me njegov način izvedbe i iskustva u upotrebi, koju brzinu najviše koristi....
Odgovori

Natrag na “Električna vozila s tablicama”