Jedina razlika izmedju starog "skupog" auta (npr. Mercedes) i starog "jeftinog" auta je redovitost odrzavanja.
Skupe aute vlasnici od trenutka kupnje odrzavaju redovito, jer u prosjeku, onaj tko ima skup auto ga moze i odrzavati, dok jeftine aute voze ljudi koji si nemogu priustiti skup auto, pa je i odrzavanje puno slabije.
Ono...u jeftinom auto nesto cvili...reakcija vlasnika je: "nema veze, ozdrzat ce jos koju tisucu".
U skupom auto pocne nesto sviliti...odmah kod ovlastenog servisera.
I onda kad uzmes prvih 5 ili 10 godina takvog odrzavanja, jasno je da se kasnije osjeti razlika.
Imao sam srecu kupiti jedan redovito odrzavan stari Citroen CX (poznavao sam prvog vlasnika i nacin na koji je on odrzavao svoj auto).
Usudio bih se reci da je danas taj auto u boljem stanju nego prosjecan Mercedes ili BMW tog godista a siguran sam da vlasnik nije na odrzavanje potrosnio ni lipu vise nego sto su potrosili vlasnici BMW-ova ili Mercedesa.
A negirati utjecaj "prestiza" i "marke" na cijenu vozila je isto kao da kazes da "iphone" vrijedi stvarno toliko dolara vise od tehnicki identicnog Android telefona. Cista i apsolutna bedastoca.
A sto se velicine tice, siguran sam da Njemci nisu jeidni koji proizvode "velike" aute. Ako niste sigurni guglajte