Vožnja biciklom po kiši - zaštita

Naše samogradnje
creatin

Post Postao/la creatin »

Ili sloziti nekakva plasticna kakva su imali oni kvazi sminkerski dzipovi.
ishmael

Post Postao/la ishmael »

Kada sam bio u Belgiji i Nizozemskoj, začudio sam se da se tamo biciklisti voze u velikom broju i po svakakvom vremenu. I to sa običnim biciklima, gdje treba pedalirati.

Po kiši se voze u raznim kabanicama, od kojih su najčešće one slične pelerini iz slovenije (sa prethodne strane).

Mislim da ne treba trošiti vrijeme na komplicirana i skupa rješenja, kako bi izbjegli baš svaku kapljicu kiše. Kada kiši, treba se zaštititi adekvatnom odjećom i istrpiti ono malo što procuri, i to je to. Jedna dobra kabanica koje što više pokriva, dobre rukavice, eventualno navlake za noge i prozirne naočale.

To bi bio set za laganu do umjerenu kišu. Za jaku kišu s vjetrom se smisli neki drugi način prijevoza. Za tih max 10-20 dana u godini se ne isplati ulagati u neko 3-4-kotačno vozilo, koje ima puno drugih nedostataka pred običnim e-bikeom.
m2

Post Postao/la m2 »

Imali tko iskustva da je eBike dobro pokisao (u vožnji)....
....nije ništa "crklo"?
Tomy

Post Postao/la Tomy »

Moj je pokisao ko poljski miš, i ja s njim...prvo je trznuo par puta pa crko u potpunosti. Iskopčao sam bateriju i na pedale ostatak puta...kad se osušio bio je kao da se ništa nije desilo.
MP

Post Postao/la MP »

ništa crklo , no od vožnje u svim vremenskim uvjetima 2,5 god zamjena ležaja motora i suspenzije i jednom mi zalilo (ne svječicu :smijeh: ) već regen switch pa sam morao na noge punit baterije.
čak i u motor(N48) nije probila ni kap vode :D
tomislav
Kontakt:

Post Postao/la tomislav »

Isto imam pozitivna iskustva. Kakva god kiša da je lila nikad me nije ostavio nasred ceste. Sebe također uvijek dobro zaštitim.
Prof. Baltazar

Post Postao/la Prof. Baltazar »

Tomy je napisao/la:Moj je pokisao ko poljski miš, i ja s njim...prvo je trznuo par puta pa crko u potpunosti. Iskopčao sam bateriju i na pedale ostatak puta...kad se osušio bio je kao da se ništa nije desilo.
Tocno to sam i ja dozivio par puta.
Prof. Baltazar

Post Postao/la Prof. Baltazar »

ishmael je napisao/la:Kada sam bio u Belgiji i Nizozemskoj, začudio sam se da se tamo biciklisti voze u velikom broju i po svakakvom vremenu. I to sa običnim biciklima, gdje treba pedalirati.
To je i mene zateklo. Mislio sam, "ako tko zna kako izaci na kraj s kisom, oni ce znati." Potpuno krivo. Kisnu. ;)

Ja koristim dvodjelno kisno odijelo, navlake za cipele, nelosu skijasku kacigu, prozirne naocale i, kad je zima, rukavice. Danas sam vozio upravo tako, samo bez rukavica i dosao suh ko barut na posao (4km). Nije da je kisa bila neka, ali da sam isao bez iceka, bio bih solidno mokar.
m2

Post Postao/la m2 »

Ja nisam bio te sreće, BMS puf, Kontroler puf , ....
(nije Artasov komplet)
MP

Post Postao/la MP »

m2 je napisao/la:Ja nisam bio te sreće, BMS puf, Kontroler puf , ....
(nije Artasov komplet)
kaj nije wasserdiht
m2

Post Postao/la m2 »

MP je napisao/la:
m2 je napisao/la:Ja nisam bio te sreće, BMS puf, Kontroler puf , ....
(nije Artasov komplet)
kaj nije wasserdiht
Nema nikakvih brtvi između Al kučišta i plastičnih (zavidanih) poklopaca baterije. Nemam pojma o elektronici ali pretpostavljam da je elektronika u bat. kad je voda ušla unutar bat. spalila kontroler (smješten u el. motoru dobro "zadihtan"). Istina bio je pravi potop (ne bih bio ništa mokriji da sam skočio u bazen), a nisam se imao gdje skloniti...
MP

Post Postao/la MP »

ne treba biti elektroničar da se nekaj zadihta ;)
voda nije ni u kolenu dobra :)
Odgovori

Natrag na “Samogradnje ostalih e-vozila”