Vožnja biciklom po kiši - zaštita
Kada sam bio u Belgiji i Nizozemskoj, začudio sam se da se tamo biciklisti voze u velikom broju i po svakakvom vremenu. I to sa običnim biciklima, gdje treba pedalirati.
Po kiši se voze u raznim kabanicama, od kojih su najčešće one slične pelerini iz slovenije (sa prethodne strane).
Mislim da ne treba trošiti vrijeme na komplicirana i skupa rješenja, kako bi izbjegli baš svaku kapljicu kiše. Kada kiši, treba se zaštititi adekvatnom odjećom i istrpiti ono malo što procuri, i to je to. Jedna dobra kabanica koje što više pokriva, dobre rukavice, eventualno navlake za noge i prozirne naočale.
To bi bio set za laganu do umjerenu kišu. Za jaku kišu s vjetrom se smisli neki drugi način prijevoza. Za tih max 10-20 dana u godini se ne isplati ulagati u neko 3-4-kotačno vozilo, koje ima puno drugih nedostataka pred običnim e-bikeom.
Po kiši se voze u raznim kabanicama, od kojih su najčešće one slične pelerini iz slovenije (sa prethodne strane).
Mislim da ne treba trošiti vrijeme na komplicirana i skupa rješenja, kako bi izbjegli baš svaku kapljicu kiše. Kada kiši, treba se zaštititi adekvatnom odjećom i istrpiti ono malo što procuri, i to je to. Jedna dobra kabanica koje što više pokriva, dobre rukavice, eventualno navlake za noge i prozirne naočale.
To bi bio set za laganu do umjerenu kišu. Za jaku kišu s vjetrom se smisli neki drugi način prijevoza. Za tih max 10-20 dana u godini se ne isplati ulagati u neko 3-4-kotačno vozilo, koje ima puno drugih nedostataka pred običnim e-bikeom.
-
-
To je i mene zateklo. Mislio sam, "ako tko zna kako izaci na kraj s kisom, oni ce znati." Potpuno krivo. Kisnu.ishmael je napisao/la:Kada sam bio u Belgiji i Nizozemskoj, začudio sam se da se tamo biciklisti voze u velikom broju i po svakakvom vremenu. I to sa običnim biciklima, gdje treba pedalirati.

Ja koristim dvodjelno kisno odijelo, navlake za cipele, nelosu skijasku kacigu, prozirne naocale i, kad je zima, rukavice. Danas sam vozio upravo tako, samo bez rukavica i dosao suh ko barut na posao (4km). Nije da je kisa bila neka, ali da sam isao bez iceka, bio bih solidno mokar.
Nema nikakvih brtvi između Al kučišta i plastičnih (zavidanih) poklopaca baterije. Nemam pojma o elektronici ali pretpostavljam da je elektronika u bat. kad je voda ušla unutar bat. spalila kontroler (smješten u el. motoru dobro "zadihtan"). Istina bio je pravi potop (ne bih bio ništa mokriji da sam skočio u bazen), a nisam se imao gdje skloniti...MP je napisao/la:kaj nije wasserdihtm2 je napisao/la:Ja nisam bio te sreće, BMS puf, Kontroler puf , ....
(nije Artasov komplet)