BMW E i5

Završene samogradnje i registracije
Odgovori
lisicakm

BMW E i5

Post Postao/la lisicakm »

Uspio sam kupit željenog auta za preradu . :)
Nisam uopće planirao kupit, nije mi bilo ni na kraju pameti. Sasvim slučajno išao na auto sajam u nedjelju i eto , kupio :) .
BMW 520i 97g, 255kkm (ne 550 kkm) auto je stvarno jako očuvan i izgleda kako bi zapravo trebao izgledat auto s toliko km, a ne kao stara kanta. Nema ni trunke hrđe , zdrav je svugdje, na blatobranima , pragovima i s donje strane vrata gdje često počinje trulit zbog gume koja zadržava vodu. Tako da ne treba radit restauraciju , a dobra je baza za rad.
Od opreme nema ništa posebno , al ima šiber što mi je bio uvjet, kao i boja :) . Uzeo sam ga od vlasnika koji ga posjedovao 10 godina i stvarno je pazio na auto. Svi kederi oko vrata su čitavi , što se stvarno rijetko viđa. Obično su već na 170 kkm (na satu) pokidani s vozačeve strane . Gumbići radija i klime kao novi , nisu ništa pohabani kao ni ostali dijelovi .
Što se tiče težine , 1485kg . Nekih 70 kg teži od trojke. Bio sam odustao od e39 za preradu zbog toga što su svi krama, a trojka mi nikako nije legla... Imaju slab ovjes i nisu toliko kvalitetni, a nisu baš ni jeftini...
Ružan je volan kao i još neke sitnice, al to se lako riješi .
za 47 kwh litija sasvim ok .
Cijena smiješna. Još ni sad ne mogu vjerovat..
pogon još neznam.. ima vremena :)

slika

slika

slika

slika

slika
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

Nemrem vjerovat da nisi rekao cijenu...
:roll: najsocniji dio posta!
markocale

Post Postao/la markocale »

Sretno :respekt:
riba

Post Postao/la riba »

Izgleda kao nov!
stipe_zd

Post Postao/la stipe_zd »

ajmo pogadjati :D

dao si ravno 15.000kn?

12?

10?
mike20

Post Postao/la mike20 »

Jaoooo kako dobar stroj, još uvijek rijedak BMW koji mi se sviđa.
A koliko vidim od opreme ima sve za auto te godine (dig. klima, komande na volanu, sva 4 podizača stakla itd)
S obzirom na jako jeftinu (nepoznatu) cijenu, sa žaljenjem ga mogu gledati kao savršenog kandidata za ugradnju LPG-a :D
lisicakm

zega je napisao/la:Nemrem vjerovat da nisi rekao cijenu...
:roll: najsocniji dio posta!
2500 eu, regan do 3 mj 2018. :)
lisicakm

stipe_zd je napisao/la:ajmo pogadjati :D

dao si ravno 15.000kn?

12?

10?
Da 5 :P
lisicakm

mike20 je napisao/la:Jaoooo kako dobar stroj, još uvijek rijedak BMW koji mi se sviđa.
A koliko vidim od opreme ima sve za auto te godine (dig. klima, komande na volanu, sva 4 podizača stakla itd)
S obzirom na jako jeftinu (nepoznatu) cijenu, sa žaljenjem ga mogu gledati kao savršenog kandidata za ugradnju LPG-a :D
Da , to sve ima od opreme , još i tempomat ;)
dc74

Post Postao/la dc74 »

Imam i ja nešto slično samo nikako da se uhvatim posla.
Evo ti jedan link gotove prerade:
https://www.youtube.com/watch?v=4XNFTvtKJUU
autor je preradio dosta BMW-a na struju i ima dosta zanimljivih videa.
:respekt: :respekt: :palac: :palac:
lisicakm

dc74 je napisao/la:Imam i ja nešto slično samo nikako da se uhvatim posla.
Evo ti jedan link gotove prerade:
https://www.youtube.com/watch?v=4XNFTvtKJUU
autor je preradio dosta BMW-a na struju i ima dosta zanimljivih videa.
:respekt: :respekt: :palac: :palac:
Hvala :)
Znam za tog lika , prekjučer sam baš gledao taj video ;) . Preradio je i 840, a gledao sam i video gdje je složio arduino da emitira signal senzora radilice :) . To će isto trebat da sve radi .
dc74

Post Postao/la dc74 »

Ne znam dali si nabavio motor za preradu i dali ćeš ostavljati getribu i kvačilo ili ćeš ići direkt, pa ti samo napominjem da je poluga za upravljanje koja povezuje lijevi i desni kotač dosta visoko pa ograničava promjer motora.
Kod mene je bio motor V8 535i i taj detalj da s donje strane motora postoji "udubljenje" za prolaz te poluge sam vidio tek kad sam motor vadio van jer mi je to bio jedan od faktora zbog kojih sam motor rastavio i vadio ga van prema gore. Kod mene je sve ispod haube bilo jako nagurano, pa sam se dosta namučio s rastavljanjem.
Kod tebe je možda drugačije jer je drugi motor, a i ti imaš onu prekrasnu dizalicu tako da ćeš puno lakše raditi na preradi.
Mogu ti poslati fotku na e-mail da vidiš kako izgleda kod mene kad je motor izvađen.
Imaš odlične baterije mogao bi ići na sistem omege......
lisicakm

dc74 je napisao/la:Ne znam dali si nabavio motor za preradu i dali ćeš ostavljati getribu i kvačilo ili ćeš ići direkt, pa ti samo napominjem da je poluga za upravljanje koja povezuje lijevi i desni kotač dosta visoko pa ograničava promjer motora.
Kod mene je bio motor V8 535i i taj detalj da s donje strane motora postoji "udubljenje" za prolaz te poluge sam vidio tek kad sam motor vadio van jer mi je to bio jedan od faktora zbog kojih sam motor rastavio i vadio ga van prema gore. Kod mene je sve ispod haube bilo jako nagurano, pa sam se dosta namučio s rastavljanjem.
Kod tebe je možda drugačije jer je drugi motor, a i ti imaš onu prekrasnu dizalicu tako da ćeš puno lakše raditi na preradi.
Mogu ti poslati fotku na e-mail da vidiš kako izgleda kod mene kad je motor izvađen.
Hvala na hintu , stavljao bi ipak na getribu i kvačilo , klasično kako imamo. Dignuo sam ga na dizalicu al nisam vidio točno kako je složeno jer mi se nije dala skidat plastika . skroz je pokriveno .. al bojim se da nije neka razlika u tome između tvog i mog..
warp 9 bi legao valjda ;)
može slika na mlisicak@gmail.com
lisicakm

lisicakm je napisao/la:
dc74 je napisao/la:Ne znam dali si nabavio motor za preradu i dali ćeš ostavljati getribu i kvačilo ili ćeš ići direkt, pa ti samo napominjem da je poluga za upravljanje koja povezuje lijevi i desni kotač dosta visoko pa ograničava promjer motora.
Hvala na hintu , stavljao bi ipak na getribu i kvačilo , klasično kako imamo. Dignuo sam ga na dizalicu al nisam vidio točno kako je složeno jer mi se nije dala skidat plastika . skroz je pokriveno .. al bojim se da nije neka razlika u tome između tvog i mog..
warp 9 bi legao valjda ;)
može slika na mlisicak@gmail.com
dc74

Post Postao/la dc74 »

Poslane fotke.
Što se pogona tiče negdje na forumu si spominjao AC koliko se sjećam, pa sam mislio da ćemo i po tom pitanju biti isti.
Odgovori

Natrag na “Električna vozila s tablicama”