Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
zlotvor
Pridružen/a: 07. 12. 2009. Postovi: 248 Lokacija: Zagreb - Batina
|
Postano: 3.11.2015. uto. 19:45 Naslov: Koji hibrid kupiti? |
|
|
Pozdrav ljudi!
Nije me bilo neko vrijeme na forumu, jednako toliko nisam stigao ni pratiti razvoj tržišta hibridnih/električnih automobila kod nas.
Sad mi je uletila mogućnost kompenzacije vozila u rangu 15-20k Eur, pa vas pitam - koji hibrid uzeti?
Kriteriji:
- nije mini
- nije mrcina (parking je problem u gradu)
- pristojan domet na baterije
- eventualno plug-in
- pouzdanost, nedostatak kvarova
Ako se kompenzacija realizira, možda uspijemo riješiti i nekakav tear-down (ili barem djelomični). |
|
[Vrh] |
|
 |
Tomy

|
Postano: 3.11.2015. uto. 21:20 Naslov: |
|
|
Prius, sasvim solidan auto-vozio sam Ijacov...puno ide,malo troši,ako se ugrade dodatne baterije i složi plug in-SAVRŠEN!!! |
|
[Vrh] |
|
 |
BB
|
Postano: 4.11.2015. sri. 08:05 Naslov: |
|
|
Tomy je napisao/la: | Prius, sasvim solidan auto-vozio sam Ijacov...puno ide,malo troši,ako se ugrade dodatne baterije i složi plug in-SAVRŠEN!!! |
ili dodaš plinsku bocu pa imaš dvostruki hibrid...
tako se voze taksisti po Banjaluci |
|
[Vrh] |
|
 |
lisicakm

|
Postano: 4.11.2015. sri. 09:12 Naslov: |
|
|
BB je napisao/la: | Tomy je napisao/la: | Prius, sasvim solidan auto-vozio sam Ijacov...puno ide,malo troši,ako se ugrade dodatne baterije i složi plug in-SAVRŠEN!!! |
ili dodaš plinsku bocu pa imaš dvostruki hibrid...
tako se voze taksisti po Banjaluci |
trostruki,
hibrid, plugin i boca
 |
|
[Vrh] |
|
 |
zlotvor
|
Postano: 5.11.2015. čet. 18:43 Naslov: |
|
|
Hm, da. Nije valjda da je Prius jedini hibrid na našem tržištu?
Namjerno nisam spominjao ni jednog proizvođača kako bi eventualno pokrenuli (smislenu) raspravu o tome što se nudi i isplati kupiti.
Dodao bih još nešto. Povremeno bi se vozio na dulje relacije tipa ZG-OS, ZG-ST i sl. Znači, mora biti sposoban za autocestu i gradsku vožnju. |
|
[Vrh] |
|
 |
tossa
|
|
[Vrh] |
|
 |
zlotvor
|
Postano: 5.11.2015. čet. 20:10 Naslov: |
|
|
Zar Opel nije odustao od Ampere? Na opelovim stranicama se ne spominje ništa što u sebi ima elektromotor. A SUV ne bih uzeo ni na poklon.
Idealno rješenje bi bio serijski hibrid, tako da je pogon uvijek na struju, uz paljenje generatora po potrebi - kao lokomotiva  |
|
[Vrh] |
|
 |
Tomy

|
Postano: 5.11.2015. čet. 21:45 Naslov: |
|
|
zlotvor je napisao/la: | Hm, da. Nije valjda da je Prius jedini hibrid na našem tržištu?
Namjerno nisam spominjao ni jednog proizvođača kako bi eventualno pokrenuli (smislenu) raspravu o tome što se nudi i isplati kupiti.
Dodao bih još nešto. Povremeno bi se vozio na dulje relacije tipa ZG-OS, ZG-ST i sl. Znači, mora biti sposoban za autocestu i gradsku vožnju. |
Ako ti treba za autocestu-hibrid nije za tvoju "smislenu" upotrebu,nikakvu uštedu ne dobiješ još je i potrošnja veća zbog mase i benzinskog motora.
Naravno da postoje i drugi hibridi,ali rijetko koji može više od par km vožnje na struju,a i kad pogledaš kojih su snaga elektromotori - na svako dodavanje gasa će paliti benzinski motor.
Prius je jedini koji sam vozio i sasvim solidno vozi ako imaš laganu nogu na gasu,za ostale mogu reći samo što sam primjetio po tablicama... |
|
[Vrh] |
|
 |
tossa
|
Postano: 6.11.2015. pet. 06:18 Naslov: |
|
|
nisu odustali od AMPERE a generacija 2015-2016 je ako sam dobro slusao je cak i jeftinija i ima veci domet samo na struju..., a potrosnja benzina mu je smanjena 40% u odnosu na prve modele.. najbolje nazvati salon opela i lijepo se raspitati. postoji i hondin hibrid ali mislim da ih nema u EU i drasticno su skuplji |
|
[Vrh] |
|
 |
bmwcabrio
|
Postano: 6.11.2015. pet. 08:58 Naslov: |
|
|
Ampera je idealna ,odlicne performanse,velik domet na baterije ,plug in .....odlican dizajn, interijer osjetno bolji od priusa.
Rabljena se da kupiti za pristojne novce, davanja na uvozu mala.
I uvijek je pogonski motor elektricni. |
|
[Vrh] |
|
 |
Roman

|
Postano: 6.11.2015. pet. 11:48 Naslov: |
|
|
Za kraće vožnje I gradsku vožnju hybrid nije najbolje rješenje jer moraš stalno vući sa sobom generator koji je dosta težak I zauzima proctor koji bi se mogao korisnije upotrijebiti. No postoji I tu dobro ali skuplje rješenje ali možda I nije. BMW i3 je električni auto kojem možeš dokupiti generator koji ima svoje mjesto u gepeku. Znači većinu vremena u gradskim vožnjama se voziš bez generatora u gepeku a kada ides na dulji put pukneš generator unutra I vozi... |
|
[Vrh] |
|
 |
ijac

|
Postano: 6.11.2015. pet. 13:47 Naslov: |
|
|
Moj Prius plug-in trosi 1.2-1.7l/100 km, + 8 kwh iz mreže, prezadovoljan sam |
|
[Vrh] |
|
 |
eltico

|
Postano: 6.11.2015. pet. 18:21 Naslov: |
|
|
Nema nikakve sumnje u kvalitet Priusa. Da tražim hibrid uvjek bi odabrao "njegovo visočanstvo Prius" iako se nikad nisam ni vozio u njemu. To su ipak opjevani automobili. |
|
[Vrh] |
|
 |
rodney

|
Postano: 6.11.2015. pet. 18:27 Naslov: |
|
|
Ne znam jel valja šta Kia Optima? |
|
[Vrh] |