|
Električna vozila i obnovljiva energija
|
Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
ijac

|
Postano: 25.6.2013. uto. 20:11 Naslov: |
|
|
Ma vrijedi saslusat ekipu koja ima iskustva, a opet u praksi je sve malo drukčije. Ja sam zadovoljan sa ulozeno-dobiveno...jedino sad naganjam baterije, imam ponudu za olovo-kristal te za lifepo4. ..odluka je na meni. S lifepo4 baterijama na biciklu prosao sam 13000 km, sto sa olovom nebi ni pokušavao, al sam bio spreman platiti za takav sport |
|
[Vrh] |
|
 |
Gec
Pridružen/a: 27. 12. 2007. Postovi: 1385 Lokacija: Zagreb - zapad
|
Postano: 25.6.2013. uto. 20:19 Naslov: |
|
|
Gamebookers je napisao/la: | Gec je napisao/la: | Gamebookers je napisao/la: | Zašto ? 300 ciklusa dura garant, a evo danima je matletiram da svijet nije vidio i uredno pljune 600W/h | aloo prijatelju o čemu ti pričaš...Doktor ima baterije od 14kg koje su deklarirane na 40Ah C20 a ti za istu kilažu imaš od 60Ah on sa tim baterijama jedva ganja Tico a ti bi Bemburu...malo morgen. |
Ne znam o čemu vi, ali znam o čemu ja ! Moj napon će za početak biti 144 V, a ostatak će se znati nakon matletiranja baterija u režimu 600 W/h daklem nešto što u praksi mora potvrditi ili opovrgnuti teoretsku matematiku prema izraženim kapacitetima, naponima, snagama, otporima trenja, zračnog otpora i sl.
Svi ste se zakačili na napone aka 5 akua i trebam C20  | hoću ti reći da po kilaži i kapacitetu imaš iste baterije kao i Doktor...ok ti češ ih imati dvostruko više, no imati ćeš i dvostruku masu u odnosu na Tico. Voziti ćeš se ti i sa time, no ne očekuj onakve performanse kakve tražiš, niti približno. |
|
[Vrh] |
|
 |
Gamebookers
Pridružen/a: 17. 06. 2013. Postovi: 44 Lokacija: Osijek, Slatina
|
Postano: 25.6.2013. uto. 20:19 Naslov: |
|
|
ijac je napisao/la: | Ma vrijedi saslusat ekipu koja ima iskustva, a opet u praksi je sve malo drukčije. Ja sam zadovoljan sa ulozeno-dobiveno...jedino sad naganjam baterije, imam ponudu za olovo-kristal te za lifepo4. ..odluka je na meni. S lifepo4 baterijama na biciklu prosao sam 13000 km, sto sa olovom nebi ni pokušavao, al sam bio spreman platiti za takav sport |
Gle bez daljnjeg da vrijedi saslušati, dapače zato sam iznio projekat ovdje na forumu, jer neke stvari znam savršeno, neke nikako, daklem imam rupe u projektu, ali komentar nema smisla ako nije potkrepljen čvrstim argumentom. |
|
[Vrh] |
|
 |
bmwcabrio
|
Postano: 25.6.2013. uto. 20:22 Naslov: |
|
|
evo e36, sa 12 trojana koji su jedni od najboljih radi 48km sa punjenjem a pogledaj koliko ga je sve koštalo.
i to naravno u idealnim uvjetima, već na +10 olovo pokazuje gubitke.
http://www.evalbum.com/2532 |
|
[Vrh] |
|
 |
Gamebookers
|
Postano: 25.6.2013. uto. 20:27 Naslov: |
|
|
Gec je napisao/la: | Gamebookers je napisao/la: | Gec je napisao/la: | Gamebookers je napisao/la: | Zašto ? 300 ciklusa dura garant, a evo danima je matletiram da svijet nije vidio i uredno pljune 600W/h | aloo prijatelju o čemu ti pričaš...Doktor ima baterije od 14kg koje su deklarirane na 40Ah C20 a ti za istu kilažu imaš od 60Ah on sa tim baterijama jedva ganja Tico a ti bi Bemburu...malo morgen. |
Ne znam o čemu vi, ali znam o čemu ja ! Moj napon će za početak biti 144 V, a ostatak će se znati nakon matletiranja baterija u režimu 600 W/h daklem nešto što u praksi mora potvrditi ili opovrgnuti teoretsku matematiku prema izraženim kapacitetima, naponima, snagama, otporima trenja, zračnog otpora i sl.
Svi ste se zakačili na napone aka 5 akua i trebam C20  | hoću ti reći da po kilaži i kapacitetu imaš iste baterije kao i Doktor...ok ti češ ih imati dvostruko više, no imati ćeš i dvostruku masu u odnosu na Tico. Voziti ćeš se ti i sa time, no ne očekuj onakve performanse kakve tražiš, niti približno. |
Krivo, ako Tico ima recimo 800 kg, njemu za održavanje brzine od 70 km/h treba samo cca 1.5 kW manje snage (zrak, trenje i to zanemarimo jer za Tico nemam pojma) i ako je složen na 72 V njegova struja održavanja brzine je čak 60 A. Jasno da mu trebaju skuplje baterije u startu. Znam ja zašto želim na 144 V i šasiju koja može bezuvjetno biti opterećena s 180kg samo u olovnjačama za radijus od 50 km |
|
[Vrh] |
|
 |
Gec
Pridružen/a: 27. 12. 2007. Postovi: 1385 Lokacija: Zagreb - zapad
|
Postano: 25.6.2013. uto. 20:28 Naslov: |
|
|
bmwcabrio je napisao/la: | evo e36, sa 12 trojana koji su jedni od najboljih radi 48km sa punjenjem a pogledaj koliko ga je sve koštalo.
http://www.evalbum.com/2532 | to su samo želje koje si je tip postavio, nisu rezultati prerade. |
|
[Vrh] |
|
 |
Gamebookers
|
Postano: 25.6.2013. uto. 20:31 Naslov: |
|
|
bmwcabrio je napisao/la: | evo e36, sa 12 trojana koji su jedni od najboljih radi 48km sa punjenjem a pogledaj koliko ga je sve koštalo.
http://www.evalbum.com/2532 |
Eto vidiš da se može argumente postaviti !
I vidiš autonomija nam ista, voltaža ista, max brzina ja sam skromniji izdivljao sam se i s snagama 300 PS u bmw-u nije mi bed, a cijena će biti koliko ja kažem da smije  |
|
[Vrh] |
|
 |
|
|
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.
|
|