Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
VladoK

|
Postano: 8.10.2013. uto. 19:50 Naslov: |
|
|
debeli je napisao/la: | Konkretan primjer :
Lupo 1.2 TDI 3L, 2002 godina, 141 000 km, plaćen 3000 EUR
 |
Poštovani g. debeli,
ne mogu se suzdržati da ne napišem malo off:
Naprijed je Lupo, a onaj sivi iza njega je valjda PRO Lupo
Bez zamjere, moram ja bubnuti glupost inače ne bi ostao živ  |
|
[Vrh] |
|
 |
debeli

|
Postano: 8.10.2013. uto. 20:52 Naslov: |
|
|
kruska je napisao/la: | Homologacija ?
pa zar od kad smo u blaženoj "EU" treba homologirati aute iz iste ??
ne važi europska "Homologacija" i kod nas ??
očito im treba još love... |
Ne postoji EU homologacija. Nije EU USA.
Prilikom unosa iz bilo koje zemlje članice u neku drugu radi se homologacija.
Pošto je to tako, ja stvarno ne kužim koji je smisao EU, kad je skoro sve kaj nas je mučilo i dalje ostalo po starom.
Još smo mi i dobri; u Italiji se nikakvo vozilo ne smije preraditi na električno. |
|
[Vrh] |
|
 |
Daddy_o7

|
Postano: 9.10.2013. sri. 18:39 Naslov: |
|
|
Da pitam...kakva je situacija ako želim uvesti iz Njemačke polovni auto koji ima plinsku instalaciju? Jeli trebaju neki posebni atesti tu kod nas ili vrijede i ovi njihovi?...thnx |
|
[Vrh] |
|
 |
ZEN

|
Postano: 10.10.2013. čet. 20:10 Naslov: |
|
|
Daddy_o7 je napisao/la: | Da pitam...kakva je situacija ako želim uvesti iz Njemačke polovni auto koji ima plinsku instalaciju? Jeli trebaju neki posebni atesti tu kod nas ili vrijede i ovi njihovi?...thnx |
To se i ja baš pitam ... Kladim se da instalaciju treba izvadit ako se želi legalno proć tehnički pregled. |
|
[Vrh] |
|
 |
Didi
|
Postano: 10.10.2013. čet. 22:33 Naslov: |
|
|
Treba prijaviti na carini da ima plin, onda kada riješiš papire, prije registracije otiči kod ovlaštenog servisera da napiše papire i pregleda da li je sve po našem zakonu i onda na atest. |
|
[Vrh] |
|
 |
maliodpalube

Pridružen/a: 30. 08. 2013. Postovi: 402 Lokacija: Sesvetski Kraljevec
|
Postano: 11.10.2013. pet. 05:25 Naslov: |
|
|
Didi je napisao/la: | Treba prijaviti na carini da ima plin, onda kada riješiš papire, prije registracije otiči kod ovlaštenog servisera da napiše papire i pregleda da li je sve po našem zakonu i onda na atest. |
... ili, ako si mlađi od 40, treba ostati u Njemačkoj, skupa s autom. Vratiš se kad budeš u penziji... |
|
[Vrh] |
|
 |
schumacher
Pridružen/a: 01. 11. 2010. Postovi: 1732 Lokacija: kutina/d.rujani/Ffm
|
Postano: 11.10.2013. pet. 06:41 Naslov: |
|
|
..ili nikad. |
|
[Vrh] |
|
 |
BB
|
Postano: 11.10.2013. pet. 07:49 Naslov: |
|
|
mislim da, ako se radi o fabričkoj instalaciji, treba uvesti taj auto onakav kakav je i da neće biti nikakvih problema. Ovdje (BiH/RS) traže atest za uređaje koji su naknadno ugrađeni u auto i to važi 5 godina a ako se radi o autu koji ima fabrički plin onda ne traže taj atest i procedura (a i troškovi) je olakšana. |
|
[Vrh] |
|
 |
mike20

|
Postano: 11.10.2013. pet. 12:35 Naslov: |
|
|
Tak je.
Plinaš se uvozi normalno ko i svaki drugi.
Jedino temeljem stranog atesta ti naprave naše dokumente za plin, nešto slično ko i kod nas kad prodaš plinaša-izdaje se nova knjižica za plin sa podacima novog vlasnika |
|
[Vrh] |
|
 |
ZEN

|
Postano: 11.10.2013. pet. 20:07 Naslov: |
|
|
Ne vjerujem dok ne vidim  |
|
[Vrh] |
|
 |
marko.matijevic

|
Postano: 15.3.2014. sub. 12:30 Naslov: |
|
|
Pozdrav ekipa i poštovanje, nadam se da ćete mi pomoći da postanem član e-vozača u HR!
Uglavnom, ja i stari pikiramo nekog e-smarta na autoscoutu i sad nas zanima šta kad dođemo s tim autom na granicu? Vidim u prvom postu kolega debeli kaže da se ne plaćaju nikakva davanja, nego se samo mora odvest na homologaciju i za koju je potrebno slijedeće:
Uz zahtjev za homologaciju se prilažu:
-strana prometna dozvola(ako je riječ o rabljenom vozilu)
-račun ili kupoprodajni ugovor
-tehnički podaci o vozilu (samo za određene kategorije vozila)
-Certifikat o sukladnosti (COC)(obavezan za nova vozila) ili dokaz proizvođača o sukladnosti opreme i dijelova tog vozila s uvjetima propisanim odgovarajućim ECE pravilnicima ili EC/EEC smjernicama (u daljnjem tekstu – Potvrda proizvođača)
-upravna pristojba.
COC dokument se može dobiti od proizvođača ili od drugih izvora koje ovlasti Državni zavod za mjeriteljstvo
Potvrda proizvođača može se dobiti kod:
proizvođača vozila, ovlaštenog dobavljača/uvoznika u Republici Hrvatskoj kojeg odobri Zavod, u slučaju da ne postoji ovlašten dobavljač ovu potvrdu može izdati i DZM, odnosno ovlaštena pravna osoba
-dakle samo u Švabiji(ili gdje ćemo ga već uzet) treba uzet taj COC certifikat ili tu potvrdu proizvođača i s tim i ostalim papirima(račun, prometna) otić u jednu od stanica za tehnički pregled navedenim na stranici HAKa?
Najveći problem u svemu ovome je šta mi ovo zvuči nekako prejednostavno s obzirom gdje živimo, je li moj strah neopravdan?  |
|
[Vrh] |
|
 |
Zeby
|
Postano: 25.1.2016. pon. 11:34 Naslov: |
|
|
Bok ljudi, imam pitanje. Da li netko zna gdje se u Zagrebu mogu kupiti rezervni dijelovi za električni auto? Hvala. |
|
[Vrh] |
|
 |
peco
Pridružen/a: 07. 05. 2009. Postovi: 1183 Lokacija: Os.-Slavonija
|
Postano: 25.1.2016. pon. 13:24 Naslov: |
|
|
Uglavnom na Hreliću ako je samogradnja, a ak nije onda u ovlaštenom servisu  |
|
[Vrh] |
|
 |
miko
Pridružen/a: 01. 01. 2012. Postovi: 1041 Lokacija: Slavonski Brod
|
Postano: 25.1.2016. pon. 13:48 Naslov: |
|
|
Zeby je napisao/la: | Bok ljudi, imam pitanje. Da li netko zna gdje se u Zagrebu mogu kupiti rezervni dijelovi za električni auto? Hvala. |
Za koji auto? |
|
[Vrh] |
|
 |
niram69
|
Postano: 25.1.2016. pon. 13:56 Naslov: |
|
|
miko je napisao/la: | Zeby je napisao/la: | Bok ljudi, imam pitanje. Da li netko zna gdje se u Zagrebu mogu kupiti rezervni dijelovi za električni auto? Hvala. |
Za koji auto? |
Kako za koji? Pa električni.
//Marin |
|
[Vrh] |
|
 |
|