Viličari - elektromotori

Električni motori i generatori
Odgovori
daps 1

Viličari - elektromotori

Post Postao/la daps 1 »

Dali ko zna kavi su motori kod ovakvih viličara okretaji snage itd , napajanje , elektronike i koliko bi moglo ro da vrijedi

http://www.njuskalo.hr/ceoni-vilicari/v ... as-6546152
BB

Post Postao/la BB »

Za ove konkretno ne znam ali znam da ne bora nužno biti električni, može biti i dizel. Kod dizela, dizel motor pokreće generator a on strujom pokreće elektromotor koji pokreće prednje točkove. Ovakav princip se koristi i kod dizel lokomotiva i kod veeelikih dampera u rudnicima (iznad 100 t nosivosti).

U svijetu viljuškara, mislim da ovo vrijedi samo za STILL. imam i ja jedan od 1,5 t, to je prosto nevjerovatno koliko obrtnog momenta može prenijeti na podlogu (zato sam uništio prednje gume). Jednom sam nešto mjerio i mislim da rade na cirka 40 V (toliko je meni pokazalo, nije precizno). Snaga ICE motora je 54 ks (golf dizel u mom slučaju) za električne ne znam. U suštini sa dizela možeš da dobiješ 2 el.motora
tossa

still

Post Postao/la tossa »

ja imam motor iz still-a 16kw 2100rpm od 125v oko 60kg mozda nesto vise.. prvi put smo ga dizali na kolica u troje mislio sam da ima 30kg s obzirom na veličinu tada sam bio početnik.. u većini je motor od 80v 1800-2000rpm
Odgovori

Natrag na “Motori”