Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
zega

|
Postano: 31.8.2010. uto. 17:02 Naslov: |
|
|
EU, kakve mi veze imamo sa EU  |
|
[Vrh] |
|
 |
debeli

|
Postano: 31.8.2010. uto. 19:20 Naslov: |
|
|
Imamo iste propise koji se tiću homologacije motornih vozila.
Uskladili smo ih sa njima, pa uvoz auta iz Kine bez EU certifikata nije moguć.
Nije moguć nit uvoz auta iz Kine sa lažnim Kineskim EU certifikatom.
Hrvatska niti nema laboratorij ovlašten za ispitivanje sukladnosti vozila sa EU propisima.
Država je mislila na sve kada je htjela onemogućiti uvoz iz Kine i USA i ostalih zemalja u kojima su vozila jeftinija. |
|
[Vrh] |
|
 |
fire
|
Postano: 31.8.2010. uto. 21:13 Naslov: |
|
|
debeli je napisao/la: | ako smo slobodno tržišta onda nema zapreka za uvoz tog automobila...ako se može registrirati u kini tad može i u kroatien
Otkada ?
Jesi čuo za homologaciju ? EU sukladnost ? |
trziste nije slobodno vec dugo, jer bi vecina EU i USA firma propalo da se trziste otvori. |
|
[Vrh] |
|
 |
inch
|
Postano: 31.8.2010. uto. 21:16 Naslov: |
|
|
ok. znam za te certifikate, zapravo iza svega to su igre monopolija automobilskih kompanija unije.
ali što ako netko ima svoju cestu u dvorištu ili nek se radi o firmi unutar kruga, znači vozilo neće ići na javne ceste ?  |
|
[Vrh] |
|
 |
fire
|
Postano: 31.8.2010. uto. 21:17 Naslov: |
|
|
inch je napisao/la: | ok. znam za te certifikate, zapravo iza svega to su igre monopolija automobilskih kompanija unije.
ali što ako netko ima svoju cestu u dvorištu ili nek se radi o firmi unutar kruga, znači vozilo neće ići na javne ceste ?  |
jesi kad probao uvesti auto za djelove stariji od 7godina?
S autima je jako sjebano sto se tice carina, ali auti nisu jedini. |
|
[Vrh] |
|
 |
inch
|
Postano: 31.8.2010. uto. 21:28 Naslov: |
|
|
fire je napisao/la: |
nisam ali sam čuo za to i sve komplikacije koje nastaju pri uvozu...ma kužim ja to sve ali nemogu shvatiti da ako MarkoStrujić želi kupiti taj automobil za vlastite potrebe da mu državni propisi to priječe..a ne kupuje oružje i sl. |
|
[Vrh] |
|
 |
fire
|
Postano: 31.8.2010. uto. 21:29 Naslov: |
|
|
inch je napisao/la: | fire je napisao/la: |
nisam ali sam čuo za to i sve komplikacije koje nastaju pri uvozu...ma kužim ja to sve ali nemogu shvatiti da ako MarkoStrujić želi kupiti taj automobil za vlastite potrebe da mu državni propisi to priječe..a ne kupuje oružje i sl. |
kak se kaze, da su zakoni logicni bili bi bespotrebni. A posto nisu logicni, zato postoje. |
|
[Vrh] |
|
 |
valdop
|
Postano: 31.8.2010. uto. 21:48 Naslov: |
|
|
gospodo, da se ne mučimo oko toga, pokušao sam prije dvije godine uvesti LADU NIVU - PICK UP, ne znam jeste li vidjeli tu verziju lade, ista kao obična niva što se tiče donjeg postroja ali je karoserija duža tridesetak cm i umjesto prtljažnika ima trugu za teret. dakle ni iz rusije ni iz EU nije bilo moguće napraviti homologaciju. u centru za vozila hrvatske rekli su to vam je tako i ne može drugačije, tako su procijenili stručnjaci RH. jaki su nam stručnjaci, takve lade voze po cijeloj europi ali u hrvatskoj ne može ILI . . . |
|
[Vrh] |
|
 |
creatin
|
Postano: 1.9.2010. sri. 01:14 Naslov: |
|
|
inch je napisao/la: | fire je napisao/la: |
Kupi stariji laptop koji ne postoji u bazi HAKOM-a pa ces vidjeti veselja, od gubljenja vremena dok dobijes Declaration of conformitiy od proizvodjaca (ne zvati u HR predstavnistvo vec u Japan, Taiwan ili koju vec nam susjednu zemlju), zatim gubljenje vremena sa crtanim likovima iz HAKOM-a, minimalno 200 kn za dozvolu za uvoz, 2 puta gubljenje vremena dok odneses papire ili odes po njih ili jos dodatno gubljenje vremena dok im saljes postom a to je sve za komad plastike velicine 2 paketa jaja, iznosa oko 800 kn a za auto to sve pomnozi sa 100 zbroji sa 89 pa jos jednom pomnozi s nekim proizvoljnim dvoznamenkastim brojem ili jednostavnije kupi kakav polovni auto prek oglasnika  |
|
[Vrh] |
|
 |
zega

|
Postano: 1.9.2010. sri. 01:52 Naslov: |
|
|
debeli je napisao/la: | Imamo iste propise koji se tiću homologacije motornih vozila.
Uskladili smo ih sa njima, pa uvoz auta iz Kine bez EU certifikata nije moguć.
Nije moguć nit uvoz auta iz Kine sa lažnim Kineskim EU certifikatom.
Hrvatska niti nema laboratorij ovlašten za ispitivanje sukladnosti vozila sa EU propisima.
Država je mislila na sve kada je htjela onemogućiti uvoz iz Kine i USA i ostalih zemalja u kojima su vozila jeftinija. |
Ma zaboravio sam najaviti ukljucenje sarkazma...
Znam sve, kenjatori... |
|
[Vrh] |
|
 |
markostrujic
|
Postano: 1.9.2010. sri. 08:10 Naslov: |
|
|
HM, dobro. u pravu ste....Ali, postoji druga mogućnost.... Bum provjerio pa ću javiti tu... |
|
[Vrh] |
|
 |
Slv

Pridružen/a: 09. 07. 2009. Postovi: 3065 Lokacija: Velika Gorica
|
Postano: 2.9.2010. čet. 13:07 Naslov: |
|
|
aj ak nađete neku foru za uvoz i organizirate group buy count me in ) |
|
[Vrh] |
|
 |
pedjamil
|
|
[Vrh] |
|
 |
pkristo

|
Postano: 2.9.2010. čet. 19:47 Naslov: cuo? |
|
|
PSA ti je to proizvodio pod imenom Peugeot 106 Electrique i Citroen Saxo Electrique. Super autic. NiCd baterije. Odmah nabavi nekih 10 kWh LiFePO4 na eBayu za USD 1900 (samo potrazi Li 18650)! I za malo novaca to je super autic. |
|
[Vrh] |
|
 |
|