Preša za piljevinu (za izradu peleta)... :-)

Ostali dijelovi
Odgovori
bezkomentara
Kontakt:

Preša za piljevinu (za izradu peleta)... :-)

Post Postao/la bezkomentara »

Dobili smo upit na eecroatia.com, ako postoji kakav nacrt za izradu preše manjeg kapaciteta za kućnu upotrebu, s obzirom da se osoba koja je pitala želi grijati na biomasu, odnosno ima priliku povoljno nabaviti piljevinu... :-)

Svaka informacija je dobro došla... :-)
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

Nema tu neke mudrosti, hidraulika i na ruke il motor, piksu napuni sa smjesom ljepila ili neog slicnog veziva i piljevine i stisne u kalup...
E sad moze stisnut preko hidraulike,, navojnog sarafa, ili jednostavno opalit nekom masom (cekic od 20kila sa x metara)...
HAL9000v2.0
Kontakt:

Post Postao/la HAL9000v2.0 »

nekad sam to radio doma i znam jedino da je najbolje vezivno sredstvo bilo razmočene stare novina. inače ja sam ih stiskao u cijevi promjera 3 cola sa prešom od 250 tona. Takvi briketi gore u kaminu 2 puta duže neg hrastova cjepanica.
north

Post Postao/la north »

za piljevinu nema potrebe po vezivu jer je u drvnoj masi lignin koji prilikom povecanja temperature uzrokovane presanjem veze piljevinu
a ako su to briketi koji se presaju na manjoj sili mozes upotrebit industrijski skrob
inch

Post Postao/la inch »

zamisli strpaš 10m3 drva u kocku veličine gajbe piva i time se griješ cijelu zimu, prednosti takvog skladištenja su sigurno velike, naravno valaj uračunati i potrebitu energiju koju trošimo prilikom baliranja drva.
Drago-Zg

Post Postao/la Drago-Zg »

Čovjek napravio sam prešu, glavni dio je bila ručna hidraulična dizalica za aute mislim 2 tone. Nakon par tjedana stiskanja je izgubio volju. Kaže puno posla i zajebancije a briketa malo .
To jedino bi bilo dobro kad bi to neki stroj automatski pravio a ručno je to sporo. Inače u Bauhausu 10 kila gotovih briketa od piljevine 12 kuna, made in Belišče.
north

Post Postao/la north »

naj jednostavnija presa homemade izvedbe koju sam videl je bila na sistem klipa koji je nabijao piljevinu u cjjev koja je imala blagi konus na kraju, posle pol sata se je ta cijev ugrijala od piljevine i poceli su izlazit normalni briketi
briket je iso na izlazu jos nekih 2 metra po vodilici da se je ohladil inace se bi smrvil
klip je bil povezan sa klipnjacom koja je bila vezana na zamajac napravljen od kotaca od auta napunjen betonom i sve skupa je tiral motor od 1.5 kw
Drago-Zg

Post Postao/la Drago-Zg »

Što se tiče za iskorištavanje piljevine kao jedna od ideja mi je zanimljivo rješenje ono sa bačvom od 200 litara. Jedno punjenje i grijanje od 8 -10 sati .
pedjamil

Post Postao/la pedjamil »

Drago-Zg je napisao/la:Što se tiče za iskorištavanje piljevine kao jedna od ideja mi je zanimljivo rješenje ono sa bačvom od 200 litara. Jedno punjenje i grijanje od 8 -10 sati .
A da vidis tek svetlosni (i toplotni) efekat kad plinovi izbiju poklopac... :D Bio prisutan jednom prilikom (lose sabijanje piljevine) - izgleda kao vulkan.
Mrax

Post Postao/la Mrax »

dal ima neko podatak koliko bi trošila peć od 32 kw a da ju ložim s kockama piljevine recimo 20x20X50 cm. Vjerojatno nebi bila ful sprešana...
BB

Post Postao/la BB »

pedjamil je napisao/la:
Drago-Zg je napisao/la:Što se tiče za iskorištavanje piljevine kao jedna od ideja mi je zanimljivo rješenje ono sa bačvom od 200 litara. Jedno punjenje i grijanje od 8 -10 sati .
A da vidis tek svetlosni (i toplotni) efekat kad plinovi izbiju poklopac... :D Bio prisutan jednom prilikom (lose sabijanje piljevine) - izgleda kao vulkan.
Misliš ovako nešto:
http://www.youtube.com/watch?v=IvPL7KC1DEA
bezkomentara
Kontakt:

Post Postao/la bezkomentara »

Mrax je napisao/la:dal ima neko podatak koliko bi trošila peć od 32 kw a da ju ložim s kockama piljevine recimo 20x20X50 cm. Vjerojatno nebi bila ful sprešana...
Probaj pitati na ekogrijanje.hr
m2

Post Postao/la m2 »

Mrax

Post Postao/la Mrax »

Malo je stara tema ali sam našao ovo:
slika
slika
slika
slika
možda nekome bude od koristi
Odgovori