Rimac Automobili

Rimac Automobili, razgovori i sve ostalo
stipe_zd

Post Postao/la stipe_zd »

fire je napisao/la:
riba je napisao/la:Jedno jako bitno pitanje, je li to 1384 ks na kotačima, ili iz baterija? nekako mi je prevelika brojka... Osim ako ovaj nema drukčije baterije.
Posto opet pisu 1800Nm do 6500rpm, sto daje 1643HP, znaci to pokazuje da uopce nisu mjerili auto nego bubnuli brojke. Svi malo bolje upuceni znaju da se moment i snaga na grafu krizaju na 7075rpm.
samo dajem copy paste matinog objsanjenja...

Motori zajedno daju 1800 Nm i mogu ih dati do 6.500 RPM ali zbog ograničenja u bateriji limitiramo ukupnu snagu u određenom trenutku. Da, da ne limitiramo bi bilo i više snag. Zbog Torque Vectoringa se može dogoditi da stražnji motori imaju puni moment i na 6.500 RPM dok je na prednjima smanjena snaga. Ili recimo stražnji motori mogu biti u 1. brzini i dati punu snagu do kraja okretaja dok su prednji motori na manje snage zbog manje brzine i drugačijeg prijenosnog omjera.

Vjerujem da ti je sad jasnije.

Evo karakteristike od Concept_One:

slika

Za ono što si napisao da nikad nije izmjereno na e-vozila forumu - Tajima ima isti pogon koji je mjeren u Akrapoviču:

[video]https://youtu.be/RFlfcXMFuB8[/video]

Hvala, pusa svima.
rodney

Post Postao/la rodney »

creatin je napisao/la: Mene vise je.e sto napolitanke u ducanu prodaju po 800 grama umjesto 1 kg i uvjeravaju ljude da je to povoljno :?
Ako piše na pakiranju 800g u čemu je problem? Problem bi bio da piše 1kg, a isporuče 900g. Uostalom po zakonu na navedenoj etiketi treba pisati i cijena po kilogramu, i ako tukci onda ne znaju usporedit što je jeftinije - skuplje, neka se vrate u osnovnu školu.
grrga

Post Postao/la grrga »

rodney je napisao/la:
creatin je napisao/la: Mene vise je.e sto napolitanke u ducanu prodaju po 800 grama umjesto 1 kg i uvjeravaju ljude da je to povoljno :?
Ako piše na pakiranju 800g u čemu je problem? Problem bi bio da piše 1kg, a isporuče 900g. Uostalom po zakonu na navedenoj etiketi treba pisati i cijena po kilogramu, i ako tukci onda ne znaju usporedit što je jeftinije - skuplje, neka se vrate u osnovnu školu.
Problem je u tome što to napišu toliko krupno tako da "tukci" to niti nevide.
Cijena po kilogramu je istaknuta samo u velikim trgovinama, u malima uglavnom niti nema ništa osim naljepnice sa cijenom što je zakonski minimum.
Problem je i u istim pakiranjima što je direktan pokušaj obmane, čokolada nikad nije niti uža niti kraća već ju stanje a to se najmanje primjeti. Uglavnom se manja količina robe uoči tek kod kuće a neki niti tada.
stjepan

Post Postao/la stjepan »

papicdu1 je napisao/la:Čemu taj auto uopće služi? Novinari pišu da je za pistu? Koju i s čime se bude utrkival?
Jedan od tih auta ce biti proizveden u 8 primjeraka, dok ce drugi biti proizveden u 2.
Same brojke (kolicina, tehnicke specifikacije i kvaliteta) daju do znanja da ti auti vlasniku sluze za takvo nenadjebivo kurcenje, da si mi to tesko mozemo uopce pojmiti.
Rimcu sluze za pokazivanje svog znanja i privlacenje kupaca za tehnologiju / dijelove sto mu je trenutno primarni cilj koliko sam ja shvatio po razno raznim tv intervjuima.
Nadam se samo da ce nekad u buducnosti skupiti dosta love da pokrene proizvodnju necega za sire mase.
fire

Post Postao/la fire »

stipe_zd je napisao/la:
fire je napisao/la:
riba je napisao/la:Jedno jako bitno pitanje, je li to 1384 ks na kotačima, ili iz baterija? nekako mi je prevelika brojka... Osim ako ovaj nema drukčije baterije.
Posto opet pisu 1800Nm do 6500rpm, sto daje 1643HP, znaci to pokazuje da uopce nisu mjerili auto nego bubnuli brojke. Svi malo bolje upuceni znaju da se moment i snaga na grafu krizaju na 7075rpm.
samo dajem copy paste matinog objsanjenja...

Motori zajedno daju 1800 Nm i mogu ih dati do 6.500 RPM ali zbog ograničenja u bateriji limitiramo ukupnu snagu u određenom trenutku. Da, da ne limitiramo bi bilo i više snag. Zbog Torque Vectoringa se može dogoditi da stražnji motori imaju puni moment i na 6.500 RPM dok je na prednjima smanjena snaga. Ili recimo stražnji motori mogu biti u 1. brzini i dati punu snagu do kraja okretaja dok su prednji motori na manje snage zbog manje brzine i drugačijeg prijenosnog omjera.

Vjerujem da ti je sad jasnije.

Evo karakteristike od Concept_One:

Za ono što si napisao da nikad nije izmjereno na e-vozila forumu - Tajima ima isti pogon koji je mjeren u Akrapoviču:

[video]https://youtu.be/RFlfcXMFuB8[/video]

Hvala, pusa svima.
Znaci u prevodu na 6500rpm u stvarnosti nema 1800Nm, tj. lazan podatak je lansiran.
I kada je baterija vrlo ogranicavajuci faktor, zbrajanje snage pojedinih motora ce dati vrlo kriv rezultat.

btw mi moze tko iz slika objasniti kako se dobije 1800Nm na 6500rpm ili na bilo kojim okretajima?
Ovo je fakat neozbiljno, prvo data mjerenja pojedinacnih motora i onda zbroj tih motora ne daje deklarirane snage.

I po ovome ispada 950HP konstatno.
inch

Post Postao/la inch »

Kako mijenja brzine, ima suhu spojku ili je uljna ?
grujo

Post Postao/la grujo »

Ako dobro kuzim ove krivulje , pri 6500 rpm start torq je oko 575 N po kotacu za prvi 600 model i oko 475 za drugi model , to ej cak i vise nego sto je navedeno u maksimalnom torq auta , a to je moguce postici samo kad svi kotaci vuku jednako , znaci na ravnoj liniji , normalno da nitko nece startati pod punim torq sa zakrenutim volanom .
papicdu1

Post Postao/la papicdu1 »

rodney je napisao/la:
kaj pametuješ, cijena je ista ko za 1kg, a dobiš 800g :D tako je za većinu stvari
papicdu1

Post Postao/la papicdu1 »

već kad smo u Rimac temi, bolje bi sjeo jedan ferrari ili lamborg, bar se čuje rika iz auspuha :) , a to kaj je ovaj brži na 402 ,to je ionak za frikove
rokas

Post Postao/la rokas »

GRAD Velika Gorica pozvao je Matu Rimca da na njihovom području gradi istraživačko-proizvodni centar.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/veli ... 78944.aspx
Daddy_o7

Post Postao/la Daddy_o7 »

http://www.topgear.com/car-news/electri ... c-hypercar
Ok sad kad već svi o tome pričaju baš me zanima kada će se poćeti pojavljivati youtube klipovi sa pista ili parkirališta gdje ćemo ga vidjeti u akciji... 8)
Bruno80

Post Postao/la Bruno80 »

Barba

Post Postao/la Barba »

Na jutrošnjoj kavi prijatelj mi reče da je u nekoj emisiji prije par dana bilo govora o automobilima a da se Mate samo spomenija sekundu ili dvi .Niti slike nije bilo,ni njegove ni auta.Ma baš smo zgodni mi kad se radi o našem čoviku koji je uspija nešto napravit.Doduše ,nije Mate napravija "nešto" nego puno pa možda nekom i smeta.
Ne želim ovim počinjat neku raspravu . Samo osvrt sa moje strane ( nisan duže vrimena bija na forumu).Takvi ljudi nam trebaju baš sad da se malo maknemo naprijed.
Mate :respekt:
Apex

Post Postao/la Apex »

Ne znam jel ovo samo neka zafrkancija: https://www.facebook.com/RimacAutomobil ... 3601575171

Ak nije, svaka čast, mislim da su takve rafiniranije grunfovske ideje mnogo korisnije od auto pilota i ludicrous modova i sličnog. Jedino je malo problem, ako sam dobro shvatio, trebaš suvozača, a ako ga nemaš, sjet ćeš na suvozačev sic, vrtit i istezat se do volana. A ako nema mjesta, umjesto pedala mogu biti samo papučice za stiskanje - nešto kao stara šivaća mašina :shock:
debeli
Kontakt:

Post Postao/la debeli »

Care, vidi datum objave.
Odgovori

Natrag na “Hrvatska”