Evo mene, da vam pojasnim u detalj sve o e-Up-!-u pogotovo što se tiče punjenja dometa punionica i slično. Mislim da sam stvarno kompetentan u tome posto sam u 7 mjeseci napravio 33000 km
Dakle, ljeto, gradska vožnja vrlo pažljive noge.....maksimalni domet 189 km sa jednim punjenjem. ....naravno isključivo gradske vožnje, bez klime i vrlo vrlo odmjerenog dodavanja gasa.....
Prosječan domet ljeti je 160 km
Naravno zimi je to puno manje, em radi niskih temperatura, em radi zimskih guma. ...
Zimi uz pažljivo vožnju maksimalni gradski domet mu je 130 km...naravno bez grijanja. Ukoliko ćemo uključiti grijanje nećemo napraviti više od 100 km....naravno uvijek govorim o gradskoj vožnji.
Što se tiče autoputa i brzine oko 110 km/h zimi mu je domet oko 100 km bez Korištenja grijanja. Sa grijanjem je negdje oko 80 km....dakle ukoliko krenete na put iz Umaga do ZG trebate računati da ćete stati svakih 70tak km kako bi napunili na brzoj punionica koja Up-a napuni od 0 do 100% za 25 minuta.
Dakle ukoliko vožnja od 270 km kod prosječne brzine od 100 km/h traje cca. 3 sata, tomu trebate dodati još 3x po 25 minuta punjenja, dakle iz Umaga do ZG se stigne za 4 sata i 15 minuta.
Isti je i povratak iz ZG prema Umagu. Vjerojatno bi ljeti bilo dovoljno i 2 punjenja u jednom smjeru.
E-Up! ima max.mogucnost punjenja sa 16A dakle kod kućne utičnice puni sa max 2.3 KW na sat. Pošto ima bateriju od 18 KW treba mu nešto više od 8 sati kako bi se napunio od 0 do 100% kapaciteta baterije. Na gradskim punionicama koje su postavljene po HR e-Up puni sa 3.8 KW na sat, dakle na takvoj punionici bateriju puni od 0 do 100% kapaciteta nešto više od 5 sati.
Punionice koje su postavljene po Sloveniji pune da DC strujom od 125 A. Kako sam već napisao tu bateriju napuni od 0 do 100% u 25 minuta....no svakako takva punionica na neki način šokira bateriju i svakako joj smanjuje rok trajanja pa nije preporučljivo često puniti na njoj. Takvu punionicu možete koristiti isključivo ako ste kod narudžbe vašeg e-Upa doplatili takav prikljucak za brze punionice. Znači nije u serijskoj opremi auta i doplata je oko 3500 kn.
Takodjer da bi koristili obične gradske punionice morate doplatiti ili kupiti negdje drugdje još i kabal za te punionice. Uz auto dobivate samo kućni punjač sa šuko utikačem.
Šta još reći neznam, ako ko ima dodatna pitanja slobodno se obratiti pažnju ću vam pojasniti.