Volkswagen e-Up, e-Golf...

mike20

Post Postao/la mike20 »

Evo grrga ti je sve rekao, tko ti je kriv što imaš love za takve aute :smijeh2:

Da, šteta, te nove aute više nemreš okretati pod ručnom, kod rijetko kojeg već možeš isključiti TC/ASR/ESP
BB

Post Postao/la BB »

mike20 je napisao/la:Evo grrga ti je sve rekao, tko ti je kriv što imaš love za takve aute :smijeh2:

Da, šteta, te nove aute više nemreš okretati pod ručnom, kod rijetko kojeg već možeš isključiti TC/ASR/ESP
:plazi: sluzbeni...

A i sadašnji focus je službeni :plazi:

Nekad sam se palio na sve te gluposti oko auta, i čudio se ocu kako "ne razumije" a sad kad sam postao otac gledam svijet drugim očima i shvatam da nas je ogromna većina bolesna od marketinga... Svi imaju želju za luksuzarijom a do nje se dolazi preko novca a di novca (velikog) gazenjem leševa.

Ja pokušavam da se uravnotezim i da taj uticaj širim i na druge...
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

stipe_zd

Post Postao/la stipe_zd »

evo, danas sam sjedio u e-up-u i mogu reci da mi se jako svidio!

pisem SJEDIO jer sam sa njim isao samo 10tak metara naprid nazad (bio je na tehnickom pa nisam mogao izaci dalje)...

kod vlasnika je tjedan dana, objasnio mi je kako se vozi, ma sve, lik je odusevljen sa njim samo tako!

koristi ga za nabavu (ima par fast food-eva) pa ce cirkulirati po zadru i okolici...

prica kako je dosao uzeti caddy-ja i prodavac mu rekao da isproba e-up-a i kad ga je uzeo na probu, tri dana, jednostavno se odusevio i kupio ga :respekt:

konacno da je i u zadru krenulo...

slika
Robi75

Post Postao/la Robi75 »

Danas objavljen 1.servis na 32300 km. Cijena servisa 430,- kn. Nakon 7 mjeseci niti jedan jedini problem. Danas ću odvoziti skoro 600 km u danu sa njim Umag-Zg-Umag
Apex

Post Postao/la Apex »

To znači jedno 5 punjenja? :shock: Jel to izvedivo u jednom danu?
bmwcabrio

Post Postao/la bmwcabrio »

ako krene pun , sa jednim punjenjem na pol puta je bez problema u zg.....
za nazad je potrošnja malo veća , ali sigurno se ne radi o 5 punjenja.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/sqQSJanb5Wg" frameborder="0"></iframe>
Apex

Post Postao/la Apex »

Da, možda jesam malo pretjerao, ali ako u idealnom slučaju prijeđe oko 160 km po punjenju, to je opet bar tri, tri i pol punjenja (minus jedno startno), osim ako moji podaci o dometu nisu krivi. Samo to je skoro jedan cijeli dan na utičnici? :? Ako se puni na 220.
msantic

Post Postao/la msantic »

Bojim se da je ova cifra od 160 km dometa nedostižna :)
Prije dva tjedna sam krenuo iz garaže u ZG do Velike Gorice po novo puštenoj dionici autoceste potpuno pun. Na displeju je pisalo da je domet 113 km. Vani oko par stupnjeva, grijanje podešeno na 21 stupanj. Istina malo sam ga "pričepio", no uglavnom kad sam stigao do VG kaže displej da je sada domet 65 km :)))
lisicakm

Post Postao/la lisicakm »

Potrošnja može dosta varirati ovisno o režimu vožnje i brzini . Nije isto dal se voziš 60km/h ili 100 km/h :)
Roman

Post Postao/la Roman »

A što bi htio, ako ga pričepiš I još se griješ naravno da je domet točan, pogotovo po zimi kada u minusima stupnjeva celzija I akumulatori imaju slabiji kapacitet. Sve je to normalno. :)
bmwcabrio

Post Postao/la bmwcabrio »

Sa kapacitetom up-a sam ja stigao iz delnica do zg u komadu.
A bio sam daleko tezi , bez regena ,sa zimskim gumama i pogonom iz viljuskara.....valjda je u up-u bolji motor i optimizirano podesena elektronika.
130-140km vjerujem da je moguce izvuci iz up-a na otvorenoj cesti uz pazenje
a to je pola puta koji se navodi.
Apex

Post Postao/la Apex »

Kako god bilo +/- tih 30ak kilometara, meni nije jasno kako onda u jednom danu bez brzog punjača prijeći skoro 600 km, što je gospodin spominjao.
grrga

Post Postao/la grrga »

Jednostavno, ima raznih brzina punjenja. Punjenje na kućnoj utičnici i na punionici može biti različito za 300%. Dakle ono što je kod kuće 1 x 16A je na punionici 3 x 16A i to je normalno punjenje. Ako je kod kuće to 6 sati na punionici je 2 sata. Tu mislim na tvorničke aute i punjače koji mogu iskoristiti struju koja ide kroz menekeš.
Apex

Post Postao/la Apex »

Hm, tako zvuči izvedivo. Ako imaš punionicu na ruti.
Odgovori

Natrag na “Volkswagen”