Kontroler N48 - povezivanje i friziranje

Upravljanje motorima i generatorima
schumacher

Post Postao/la schumacher »

"Debely" motor :D
Besha

Post Postao/la Besha »

Upravo sam probao rikverc i cruise....
rikverc radi, ali mi cruise ne radi....

stavio sam prekidače....
da li za cruise treba još nešto ili ima neki poseban način uključenja?
Besha

Post Postao/la Besha »

evo skužio...... treba bit tipkalo, radi samo na impuls.....
mihaelj

Post Postao/la mihaelj »

Znalci,
jel moze n48 tjerati sensorless motor ili su potrebne preinake?
peco

Post Postao/la peco »

Može, ako misliš na sensorless kontroler?
grrga

Post Postao/la grrga »

mihaelj je napisao/la:Znalci,
jel moze n48 tjerati sensorless motor ili su potrebne preinake?
N48 je motor. Može biti sa senzorima ili bez. Kontroler za motore sa senzorima ne može raditi bez spojenih senzora, kontroler za motore kez senzora (sensorless kontroler) može pogoniti motor sa senzorima - senzori se jednostavno ne spajaju nigdje.
mihaelj

Post Postao/la mihaelj »

Mislio sam na artasov kontroler za motor N48 koji ima izvode za senzore.
A da li bi se isti dao nekako preraditi da radi bez senzora ili bolje da se ne zaj... i uzmem drugi kontroler?
grrga

Post Postao/la grrga »

mihaelj je napisao/la:Mislio sam na artasov kontroler za motor N48 koji ima izvode za senzore.
A da li bi se isti dao nekako preraditi da radi bez senzora ili bolje da se ne zaj... i uzmem drugi kontroler?
Da se preraditi ali drugi kontroler ti je jednostavnije (možda i jeftinije) riješenje.
DarioV

Post Postao/la DarioV »

Koji je LVC kod Artasovog N48 kontrolera, negdje nailazim na 42V, a negdje na 47V, pa me buni ?

slika
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

DarioV je napisao/la:Koji je LVC kod Artasovog N48 kontrolera, negdje nailazim na 42V, a negdje na 47V, pa me buni ?
Oba, 42V za olovne baterije i 47.5V za LiFe
DarioV

Post Postao/la DarioV »

Hvala, moj je onda 47,5V, dali se može smanjiti na kojih 42-43V i dali mi to netko u ZG može odraditi ?
rema

Pozdrav svima!

Post Postao/la rema »

Kako liminirati maksimalnu briznu vozila sa N48 motorom i kontrolerom a bez limitiranja snage? Može netko to pobliže objasniti?
grrga je napisao/la:1. ako ti tvoji kontroleri daju na izlazu potreban napon onda je u redu
2. X3-upravo sam rastavio jedan kontroler da pogledam, x3 je onaj četvrtasti.
3. jednostavni mehanički prekidač kojim spajaš x3 na masu.

U kontroleru je defoltna brzina 2 i spajanjem točaka x1 i x2 na masu dobivaš brzine 1 i 3 (obično su sve isprogramirane na 100% pa nećeš osjetiti razliku). Bezine je potrebno isprogramirati u postocima od maksimalne brzine.
Npr: bic ide maksimalno 50 km/h, isprogramiraš da je brzina 50% i bic ti neće preći 25 km/h. Proporcionalno brzini vuče i manje struje, dakle zapravo ograniči snagu i bic sporije ide ali i slabije vuče.
Brzinu možeš limitirati i spajanjem točke SL na masu. Isprogramiraš npr 50% i bic ti ide 25 km/h ali mu nije limitirana snaga pa jednako dobro vuče do tih 25.
Pero

Re: Pozdrav svima!

Post Postao/la Pero »

rema je napisao/la:Kako liminirati maksimalnu briznu vozila sa N48 motorom i kontrolerom a bez limitiranja snage? Može netko to pobliže objasniti?
grrga je napisao/la:1. ako ti tvoji kontroleri daju na izlazu potreban napon onda je u redu
2. X3-upravo sam rastavio jedan kontroler da pogledam, x3 je onaj četvrtasti.
3. jednostavni mehanički prekidač kojim spajaš x3 na masu.

U kontroleru je defoltna brzina 2 i spajanjem točaka x1 i x2 na masu dobivaš brzine 1 i 3 (obično su sve isprogramirane na 100% pa nećeš osjetiti razliku). Bezine je potrebno isprogramirati u postocima od maksimalne brzine.
Npr: bic ide maksimalno 50 km/h, isprogramiraš da je brzina 50% i bic ti neće preći 25 km/h. Proporcionalno brzini vuče i manje struje, dakle zapravo ograniči snagu i bic sporije ide ali i slabije vuče.
Brzinu možeš limitirati i spajanjem točke SL na masu. Isprogramiraš npr 50% i bic ti ide 25 km/h ali mu nije limitirana snaga pa jednako dobro vuče do tih 25.
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

rema je napisao/la:Kako liminirati maksimalnu briznu vozila sa N48 motorom i kontrolerom a bez limitiranja snage? Može netko to pobliže objasniti?
Kontroleri bez halova:
ogi je napisao/la:slika

Kontroler N48 bez halova - povezivanje

1. Baterija - crvena PLUS, crna MINUS

2. Motor - 3 faze, zamjenom dvije faze mijenja se smjer vrtnje

3. Regulator brzine - crna je masa, crvena +5V, bijela je ulaz (cca 1V početak vrtnje, 4V maks. brzina)

4. Regenerativno kočenje - uključuje se kratkim spajanjem, na tiskanoj pločici točka TB mora stalno biti povezana s masom

5. Ograničenje brzine na 25km/h pri 48V bateriji i 26" kotačima - uključuje se kratkim spajanjem

6. Tempomat - uključuje se kratkim spajanjem točke CR na masu

7. Vožnja unazad - uključuje se kratkim spajanjem točke EBS na masu
Kontroleri sa halovima:
Pero je napisao/la:
grrga je napisao/la: spajanjem točke SL na masu.
rema

Post Postao/la rema »

Hvala, no mene zanima kako limitirati proizvoljnu maksimalnu brzinu, npr. na 5 ili 15 km/h ?
Odgovori

Natrag na “Kontroleri”