Danas nakon 32km sam napunio 4,80kwh iz utičnice.
Koliki su gubici punjača ne znam.
Drugih instrumenata za mjerenje nemam.
Dok je smart bms bio ispravan prije par godina pokazivao je potrošnju 47ah za 43 km.
Grana je napisao/la:To je 15kWh 100km ili 150wh\km...ne kontam se al ni malo ni bas puno...prije puno neg malo...vagam za slozit auto al to je malo puno...
Dionica puta na kojoj je utrošeno"gorivo" je većinom uzbrdica sa jednim usponom preko brda, a mogu reći da i nisam baš štedljivo vozio.
Na kraju se svede potrošnja na nekih 7-8 kuna na 100km po noćnoj tarifi.
Grana je napisao/la:To je 15kWh 100km ili 150wh\km...ne kontam se al ni malo ni bas puno...prije puno neg malo...vagam za slozit auto al to je malo puno...
Dionica puta na kojoj je utrošeno"gorivo" je većinom uzbrdica sa jednim usponom preko brda, a mogu reći da i nisam baš štedljivo vozio.
zvonimir je napisao/la:Došao je i taj dan!
Na prvi dan ljeta brojčanik je okrenuo 100 000 kilometara
Nije bilo nikakvih kvarova.
Ax je dobio par novih guma niskog otpora kotrljanja pa sad rola još lakše.
Pozdrav svima!
zvonimir je napisao/la:Dionica puta na kojoj je utrošeno"gorivo" je većinom uzbrdica sa jednim usponom preko brda, a mogu reći da i nisam baš štedljivo vozio.
Ne žulja me cijena struje neg baterija odnosno cijele prerade...imam 70km do posla, mjesecno ode 2000kn na gorivo pa...
Auto sa dovoljno velikom baterijom koja bi bez problema vozila tu dionicu bi kostao dosta al bi racunam u 2-3 god sam sebe isplatio. Cak i da plin uvalim unj struja je opet isplatljivija samo bi se odplaćivalo 4-5 god
zvonimir je napisao/la:Dionica puta na kojoj je utrošeno"gorivo" je većinom uzbrdica sa jednim usponom preko brda, a mogu reći da i nisam baš štedljivo vozio.
Ne žulja me cijena struje neg baterija odnosno cijele prerade...imam 70km do posla, mjesecno ode 2000kn na gorivo pa...
Auto sa dovoljno velikom baterijom koja bi bez problema vozila tu dionicu bi kostao dosta al bi racunam u 2-3 god sam sebe isplatio. Cak i da plin uvalim unj struja je opet isplatljivija samo bi se odplaćivalo 4-5 god
Hvala svima na čestitkama,
Do zime računam prevaliti još oko 10000 kilometara pa ću vidjeti što dalje.
Što se tiče isplativosti...
treba uračunati da ako se vozi onda svejedno treba potrošiti određenu sumu novca za automobil.
Iako se meni do sada isplatila cijela investicija samo na uštedi goriva,
da bi se prešla ova kilometraža treba kupiti automobil koji to može, a to nije jeftina stavka.
To je još dodatni bonus, a za ovaj uvijek mogu dobiti određenu cifru.