Riba preraðuje Celicu 6gen :)

Završene samogradnje i registracije
gruja
Kontakt:

Post Postao/la gruja »

Ako je HB onda pogledaj i drivere pogotovo ako ima IR2110 i SG3525 jer oni obavezno odu u vraga zajedno s fetovima .
riba

Post Postao/la riba »

gruja je napisao/la:Ako je HB onda pogledaj i drivere pogotovo ako ima IR2110 i SG3525 jer oni obavezno odu u vraga zajedno s fetovima .
Da pogledao bih to definitivno, ali pošto sam slab s vremenom i živcima, dati ću nekome da to pogleda umjesto mene.
grujo je napisao/la:Riba , koliko te kostala ta pjesma ukupno i koliko mozes preci s jednim punjenjem baterija ?
Sve zajedno oko 8k5€, što smatram da nije puno za ovako nešto. A domet će biti oko 100 do 150 km, ovisno o terenu i brzini :palac:
Cose je napisao/la:
riba je napisao/la:Inace upravo rikao jedan od dva punjaca... Otisao jedan od tranzistora na primaru, izgleda kao hlaf bridge topologija. Ostale komponente izgledaju ok, pa cemo vidjeti ima li mu spasa. Inace izgleda dosta dobro i moderno unutra, kasnije stavim slikice.
Eh, cari samogradnje - uvijek imas nesto za raditi po autu... :D

Ma da, šta ćeš. Ali svejdno i dalje stojim da se isplatilo riskirati, stvarno su jeftini punjači za ono što nude. A sad je ionako već na prodaju sljedeća generacija ili revizija. Èak sam i skužio tko ih proizvodi po linku unutra:

http://ecitypower.com/s-series/16-s1600 ... arger.html

https://gzxietong.en.alibaba.com/
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

riba je napisao/la:
Cose je napisao/la:
riba je napisao/la:Inace upravo rikao jedan od dva punjaca... Otisao jedan od tranzistora na primaru, izgleda kao hlaf bridge topologija. Ostale komponente izgledaju ok, pa cemo vidjeti ima li mu spasa. Inace izgleda dosta dobro i moderno unutra, kasnije stavim slikice.
Eh, cari samogradnje - uvijek imas nesto za raditi po autu... :D
Ma da, �ta �e�. Ali svejdno i dalje stojim da se isplatilo riskirati, stvarno su jeftini punja�i za ono �to nude. A sad je ionako ve� na prodaju sljede�a generacija ili revizija. �ak sam i sku�io tko ih proizvodi po linku unutra:

http://ecitypower.com/s-series/16-s1600 ... arger.html

https://gzxietong.en.alibaba.com/
Sve to stima - skuzio sam da je meni veci trosak par tjedana da ne vozim auto nego popravak / zamjena necega na autu (voznjom na struju stedim cca. 1000kn mjesecno). Zato sam sve kljucne komponente pribavio i imam u rezervi da mogu relativno brzo zamijeniti (kontroler, motor, DC/DC, Webasto...) a neke stvari imam ko u avionu duplirane i redundantne (DC/DC, Webasto i PTC grijalica).
riba

Post Postao/la riba »

Da, dobro da sam uzeo dva manja umjesto jednog većeg :)
riba

Post Postao/la riba »

Mali mehanički update, nešto počelo opako strugati, uglavnom trenutno je na promjeni ležajeva od svih kotača :)
eltico

Post Postao/la eltico »

Hoče to od stajanja, ali svejedno me čudi za Toyotu.
Ali več si i spomenuo da se bivši vlasnici nisu baš trudili održavati.

Sredit češ sve pomalo, najvažnije (atest) si prošao :palac:
riba

Post Postao/la riba »

Ma ok je to, to su vec ti kilometri :) Sad ce se to rijesiti za jos dosta vremena.
riba

Post Postao/la riba »

Uh vidim da nisam već dugo pisao lol :oops:

Dakle od prošlog puta je promjenjena pedala gasa, uzeo sam cijelu pedalu iz toyote Prius, sa duplim hall senzorom, i maknuo stari poterciometar i sajlu, sad je sve komplet elektronika i nema više cukanja, puno glađa vožnja.

No ono bitnije, što se čekalo, ugradio sam i drugi paket baterija! Sada su domet i snaga više nego dupli:

slika

slika

slika

Sad sam ga podesio na 800 A (oko 140 ks), ali još mogu dići do 1000A, no prvo bih promjenio kabel prema motoru sa 70mm2 na 120mm2 za malo sigurnosti, pa kad to napravim ću imati punu snagu i ubrzanje :)

Također, morao sam dodati prisilno hlađenje kontroleru, dodao sam dva moćna 120mm ventilatora iznad njega koja ga prilično dobro hlade.

Sad je ubrzanje prilično moćno, do 110 kmh jako lijepo vuče, no brojke ću napisati kad ga otvorim do kraja, pa se stripte dok mi ne stigne deblji kabel :palac:
mike20

Post Postao/la mike20 »

:respekt: :respekt:
140 električnih konja ide jako lijepo
lisicakm

Post Postao/la lisicakm »

wow , bravo , čestitam :D :respekt:
riba

Post Postao/la riba »

E hvala hvala :palac:
BB

Post Postao/la BB »

koji ono motor bi?
riba

Post Postao/la riba »

Kostov K11 alpha:

http://kostov-motors.com/ev-motors/mtr-00329/

Nažalost na preniskom naponu.
dc74

Post Postao/la dc74 »

:respekt: :respekt:
:palac: :palac:
tossa

recenzije

Post Postao/la tossa »

vec se dugo ne pise nista o toyoti a ni o drugim autima ovdje na forumu mislim na samogradnju,, gdje su voze li se.. dojmovi nakon par godina..
Odgovori

Natrag na “Električna vozila s tablicama”