Cinquecento EV
-
-
-
Nemoraš čovjeka vrijeđatlisicakm je napisao/la:kakav pa to kontroler imaš ?? Pa taj je gori od Zapija, hahaha
Pa dovoljno bi ti bilo da na prvi okret kontakt brave upališ relay za precharge , a drugi okret upali paralelno glavni kontaktor sa paljenjem kontrolera (tako ja imam) , a pretpostavljam da ovaj treći signal isto možeš stavit u tu paralelu. Precharge traje nekih 2-3 s , netreba čekat 5 s ..
Mada je ok i sa arduinom , ako te veseli

Svaka čast za arduino!!
Hahah, istina da je komplicirano, ali sve se da rješitlisicakm je napisao/la:kakav pa to kontroler imaš ?? Pa taj je gori od Zapija, hahaha
Pa dovoljno bi ti bilo da na prvi okret kontakt brave upališ relay za precharge , a drugi okret upali paralelno glavni kontaktor sa paljenjem kontrolera (tako ja imam) , a pretpostavljam da ovaj treći signal isto možeš stavit u tu paralelu. Precharge traje nekih 2-3 s , netreba čekat 5 s ..
Mada je ok i sa arduinom , ako te veseli

Mogao sam ugradit npr. vremenski relej, ili bih morao dva, jer mora imat i 5 sec. delay i jedan od 1 sec. i onda bi mogao napravit relejsku memoriju da se zadrzi napajanje kad okrenemo kljuc na poziciju paljenje.
Jednostavnije, urednije i zanimljivije s arduinom, ionako je arduino odlicna stvar, zamisli uzet arduino s 50 ulaza-izlaza i spojit sve sto postoji u autu preko njega, onda dodat jedan wifi port tako da preko moba mozes sve to upravljat, od grijanja do brisača

I ja sam se začudio, mislim da su moje izgubile malo kapaciteta u te 2 godine stajanja, i dolazi do velikih gubitaka na elektromotoru i kontroleru, imam prisilno hlađenje i elektromora i kontrolera, dok je isključeno hlađenje elektromotor se u par minuta zgrije da nemozes ruke držat na njemu, mozda je u njemu problem??Lanciayelectro je napisao/la:Pa Jel moguće da je takva razlika u naponu ja sam napravio 30km baterije nisu bile ispražnjene ni 30%,imam nove trakcijske AGM ,72v 120ah 6 kom
Ali mislim da je problem u tih 48V
Kada bih išao na litij to bi bilo na 72 ili čak 96 Volti
-
Motor je inace problematičan zbog toga što je od hidropumpe, i ona čeona kajla na vratilu je katastrofa, ali ima samo 25 kila, zato sam ga i uzeo. Promatrao sam debljinu vodova u statoru ovog motora i rade-a izgleda da ovaj ima deblje, to se i vidi u tvorničkim podatcima gdje on ima 310A maks struju. Ali u rezimu rada S3 ako se ne varam...Lanciayelectro je napisao/la:Rade je mlak poslije 50km,možda je stvarno do motora
Svejedno taj motor bi na 96 Volti radio čudo
-
Da, malo je čudno da se toliko grije. Pogledaj kakav ti je kut četkica, možda nisu pravilno zakrenute.Ciri je napisao/la:Motor je inace problematičan zbog toga što je od hidropumpe, i ona čeona kajla na vratilu je katastrofa, ali ima samo 25 kila, zato sam ga i uzeo. Promatrao sam debljinu vodova u statoru ovog motora i rade-a izgleda da ovaj ima deblje, to se i vidi u tvorničkim podatcima gdje on ima 310A maks struju. Ali u rezimu rada S3 ako se ne varam...Lanciayelectro je napisao/la:Rade je mlak poslije 50km,možda je stvarno do motora
Svejedno taj motor bi na 96 Volti radio čudo
Ili jednostavno motoru treba puno više okretaja.
-