Cinquecento EV

Završene samogradnje i registracije
Lanciayelectro

Post Postao/la Lanciayelectro »

Pa Jel moguće da je takva razlika u naponu ja sam napravio 30km baterije nisu bile ispražnjene ni 30%,imam nove trakcijske AGM ,72v 120ah 6 kom
Lanciayelectro

Nisam ih prvi put htio isprazniti do kraja,mislim do donje granice ipak nek naprave par ciklusa :D
Lanciayelectro

A i nemam table pa mi se ne plaća kazna.....
miko

Post Postao/la miko »

Ciri je napisao/la:Napokon auto gotov, atestiran i registriran
Moze prebacaj u registrirana vozila

slika
Čestitam :respekt: :palac:
miko

Post Postao/la miko »

lisicakm je napisao/la:kakav pa to kontroler imaš ?? Pa taj je gori od Zapija, hahaha
Pa dovoljno bi ti bilo da na prvi okret kontakt brave upališ relay za precharge , a drugi okret upali paralelno glavni kontaktor sa paljenjem kontrolera (tako ja imam) , a pretpostavljam da ovaj treći signal isto možeš stavit u tu paralelu. Precharge traje nekih 2-3 s , netreba čekat 5 s .. ;)
Mada je ok i sa arduinom , ako te veseli ;)
Nemoraš čovjeka vrijeđat :) . Kako ti može istovremeno upalit i glavni kontakt i kontroler kad ljepo piše da treba imat neki delay. Zašto uopće koristiš pričarđ kad ti traje 2 sec? Koja je onda nejgova svrha? U user manualu tog kontrolera ljepo piše koji pričarđ se koristi za koji kontroler. Svrha pričarđa je da napuni kondenzatore malom strujom a ne da služi da ga imaš.

Svaka čast za arduino!!
eltico

Post Postao/la eltico »

Čestitam!
Dobrodošao!
:palac:
Ciri

Post Postao/la Ciri »

lisicakm je napisao/la:kakav pa to kontroler imaš ?? Pa taj je gori od Zapija, hahaha
Pa dovoljno bi ti bilo da na prvi okret kontakt brave upališ relay za precharge , a drugi okret upali paralelno glavni kontaktor sa paljenjem kontrolera (tako ja imam) , a pretpostavljam da ovaj treći signal isto možeš stavit u tu paralelu. Precharge traje nekih 2-3 s , netreba čekat 5 s .. ;)
Mada je ok i sa arduinom , ako te veseli ;)
Hahah, istina da je komplicirano, ali sve se da rješit :)
Mogao sam ugradit npr. vremenski relej, ili bih morao dva, jer mora imat i 5 sec. delay i jedan od 1 sec. i onda bi mogao napravit relejsku memoriju da se zadrzi napajanje kad okrenemo kljuc na poziciju paljenje.

Jednostavnije, urednije i zanimljivije s arduinom, ionako je arduino odlicna stvar, zamisli uzet arduino s 50 ulaza-izlaza i spojit sve sto postoji u autu preko njega, onda dodat jedan wifi port tako da preko moba mozes sve to upravljat, od grijanja do brisača :)

Lanciayelectro je napisao/la:Pa Jel moguće da je takva razlika u naponu ja sam napravio 30km baterije nisu bile ispražnjene ni 30%,imam nove trakcijske AGM ,72v 120ah 6 kom
I ja sam se začudio, mislim da su moje izgubile malo kapaciteta u te 2 godine stajanja, i dolazi do velikih gubitaka na elektromotoru i kontroleru, imam prisilno hlađenje i elektromora i kontrolera, dok je isključeno hlađenje elektromotor se u par minuta zgrije da nemozes ruke držat na njemu, mozda je u njemu problem??
Ali mislim da je problem u tih 48V
Kada bih išao na litij to bi bilo na 72 ili čak 96 Volti
Ciri

Post Postao/la Ciri »

Hvala Miko :)

Hvala Eltico :)
BB

Post Postao/la BB »

čestitke za prvi "dizel" (što se tiče) paljenja na struju :D
Ciri

Post Postao/la Ciri »

BB je napisao/la:čestitke za prvi "dizel" (što se tiče) paljenja na struju :D
Hahah Hvala :)
Lanciayelectro

Rade je mlak poslije 50km,možda je stvarno do motora
Ciri

Post Postao/la Ciri »

Lanciayelectro je napisao/la:Rade je mlak poslije 50km,možda je stvarno do motora
Motor je inace problematičan zbog toga što je od hidropumpe, i ona čeona kajla na vratilu je katastrofa, ali ima samo 25 kila, zato sam ga i uzeo. Promatrao sam debljinu vodova u statoru ovog motora i rade-a izgleda da ovaj ima deblje, to se i vidi u tvorničkim podatcima gdje on ima 310A maks struju. Ali u rezimu rada S3 ako se ne varam...
Svejedno taj motor bi na 96 Volti radio čudo
Lanciayelectro

Inače i ja idem na arduino :D
riba

Post Postao/la riba »

Ciri je napisao/la:
Lanciayelectro je napisao/la:Rade je mlak poslije 50km,možda je stvarno do motora
Motor je inace problematičan zbog toga što je od hidropumpe, i ona čeona kajla na vratilu je katastrofa, ali ima samo 25 kila, zato sam ga i uzeo. Promatrao sam debljinu vodova u statoru ovog motora i rade-a izgleda da ovaj ima deblje, to se i vidi u tvorničkim podatcima gdje on ima 310A maks struju. Ali u rezimu rada S3 ako se ne varam...
Svejedno taj motor bi na 96 Volti radio čudo
Da, malo je čudno da se toliko grije. Pogledaj kakav ti je kut četkica, možda nisu pravilno zakrenute.

Ili jednostavno motoru treba puno više okretaja.
Lanciayelectro

I to mlak bez hlađenja,mislim da nije do voltaže...
Odgovori

Natrag na “Električna vozila s tablicama”