Nakamura, Trek, Cannondale, xxx

Naše samogradnje
marko-sk

Post Postao/la marko-sk »

..prdno ti je tl431 na jednom kraju BMS-a i to 99% onaj na minus strani..
dakic.dubravko

Post Postao/la dakic.dubravko »

grrga je napisao/la:
dakic.dubravko je napisao/la:
Danas kupio nove 75NF75, pa ih zamjenim poslije posla. Da li će šta pomoći to ću tek vidjeti.
:?
Vjerojatno neće jer po opisu mjerenja bi trebali biti ispravni.

Fetove te snage prodajem po 50 kn (10 kom)
Dobro za znati, ja sam dao 13 kn/kom.. ovi tvoji su sigurno kineski :lol:
dakic.dubravko

marko-sk je napisao/la:..prdno ti je tl431 na jednom kraju BMS-a i to 99% onaj na minus strani..
Možeš li to vidjeti sa slike što sam stavio? Zanima me gdje se nalazi..novi sam u BMs-u pa... :oops:

Da li je to možda ovaj sa slike, jedini koji ima 6 pinova?

slika

Vidim na drugoj stranici pdf-a da postoji takvo kućište?

http://www.ti.com/lit/ds/symlink/tl431.pdf
marko-sk

Post Postao/la marko-sk »

slika

između 8. i 6. pina mora na svima biti 2,5V ali 99% na ovom označenom će biti 0V.

(koliko sam gledao po netu a i uvjerio se na svom BMSu tim jednostavnim BMSima je on prvi odlučujući element hoće li BMS raditi ili ne)
dakic.dubravko

marko-sk je napisao/la:slika

između 8. i 6. pina mora na svima biti 2,5V ali 99% na ovom označenom će biti 0V.

(koliko sam gledao po netu a i uvjerio se na svom BMSu tim jednostavnim BMSima je on prvi odlučujući element hoće li BMS raditi ili ne)
Hvala na info! Probam cim stignem!

:palac:
dakic.dubravko

Na tom sto si oznacio, nema toga napona. Ima samo na 3 i 8 pinu 4V i na 3 i 5 isto.
Ostalih 9 imaju napone izmedju 1 i 5, 2 i 5, 3 i 5...isto 4V. Znaci nema niti na jednoj kombinaciji manje od 4V.
Jedina razlika je sto prvi zaokruzeni nema napon na nekim pinovima kao ostalih 9.
Da li je to ok ili ne?
Najgore sto nema prave oznake, pise s5280.

Stavio nove fetove, bez promjene..
Nemam zivaca dalje, sutra nastavim...
gruja
Kontakt:

Post Postao/la gruja »

Ne znam , mislim da se tu en radi o tl431 vec je vjerovatno neki dupli optokapler ili neki od tranzistora u duplom pakovanju ili slicno. :oops:
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

Meni lici na attiny45, daj makro na chipac...
Nemres vjerovat, rucno lotana SMD ploca!
Tog ne bi trebalo biti ni u Kini!
riba

Post Postao/la riba »

Iznenadio biš se koliko toga ima, bar sam vidio po nekim bms-ovima.
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

A gle prosao sam proces od rucnog do Pick&place i nikad nije zgledalo tako katastrofa, kad rucno sastavim prototip lemilicom izgleda 10x bolje, a ako radim uz sablonu (stencil) i lem pastu (solderpaste) isto rucno sa pincetom, onda izgleda totalno profi ali kljucno, 10x brze je neg lemilicom a ulaganja minimalna, sablona i pecnica ili tava (100-200kn)!
Pravo ulaganje krene tek kad krenes radit sa pick&place masinom onda te pocne zezat stencil metoda nije dovoljno dobra uz rezani plasticni ili kartonski jig, onda treba slagat stencil printer i okvir za stencil.
Tako da jednostavno nemrem razumjet takav mentalni sklop...
riba

Post Postao/la riba »

dakic.dubravko

U ponedjeljak ide plocica na servis pa onda cemo sve vidjeti...nazalost nisam toliko strucan da sam rijesim...
dakic.dubravko

Našao se sa Kruškom kojem se i javno zahvaljujem , te nakon toga odlučio maknuti BMS do daljnjega..ne isplati se sada gubiti vrijeme na njega..spojeni su članci na strojček 5+5 , svi članci su do max 0.05V razlike, danas odvezao 10 km te i dalje je sve ok..

slika

slika

Planiram puniti bateriju i dalje istim li ion punjačem direktno na + i - od 42V, 1.8A. Nakon što punjač isključi, pregledati ćelije, te po potrebi balansirati.
Kada ugradim wattmetar po njemu budem vidio potrošnju i napon, tako da ne cijedim bateriju, a uz to budu kasnije i lipo buzzeri stavljeni na 3.6 V

Mislim da sam dovoljno osigurao bateriju, te da neće biti problema..
Zadnja izmjena: dakic.dubravko, dana/u 06 ruj 2014, 23:35, ukupno mijenjano 1 put.
grrga

Post Postao/la grrga »

Tako su mislili i oni kojima su izgorile radionice i kuće. Pogledaj malo po ES forumu....
dakic.dubravko

Da postoji opcija postoji, ništa ne velim..vidio sam i da Headway sa BMS-om gori, a sve bilo po ps-u...ako je pod nadzorom prilikom punjenja, pražnjenja, a nema BMS, tako kad je odspojena baterija i u "praznom hodu" mislim da je onda opasnost minimalna...
Za sve danas postoji rizik pa tako i za ovo, tko danas može nešto garantirati da neće?

:palac:
Odgovori

Natrag na “Samogradnje električnih bicikla”