Artas vjetrenjaèe

Mali vjetrogeneratori
dfranc

Post Postao/la dfranc »

dfranc je napisao/la:
ogi je napisao/la:Wind..oprosti sto si cekao tako dugo..hvala na razumjevanju

Evo..danas smo na brzinu poslikali da vidis o cemu se radi
Duzina moze biti veca ili manja..a mozes ih i rezati kako zelis

slika

slika
Ogi,molim te postavi bolju sliku, glavćine za krila ili ako imate nacrt za izradu ,ovom mom majstoru treba malo više podataka ili ako netko sa foruma hoće zaraditi ,neka mi to napravi ,plačam koliko traži..pozz
Ogi,SLIKE,HELP????
Dali krilo vjetrenjaće, ide ravno zašarafiti na glavćinu ili treba biti pod nekim malim kutem zbog bolje iskoristivosti.Kod treće generacije je dosta zaakrenuto,i na koju stranu okrenuti lopatice,mada to za generator vjerojatno nije bitno.Ova nova se vrti u ljevo,suprotno kazaljci na satu.Koliko bi koštala glavćina od nove sa elisama i dali to prodajete posebno.pozz
bosanac 20

Post Postao/la bosanac 20 »

koliko vidim imate problem sa nabavkom ili izradom glavcine.
Akoi imate a imate gore u zg. covjeka koji topi zamak moze ti napraviti nekoliko komada od zamka ili silumina trebas samo imati glavcinu kakvu hoces da izlije moze biti i puknuta ali da je sva u komadu da se sastavi trenutnim ljepilom a ako nemate ni to onda pozajmite id nekog ko ima na nekoliko sati dok je iskopira majstor u gumi( samo je oslika).
Ispada na livenju ista kao i orginal a koliko vidim ova je od plastike ako se ne varam znaci mozes dobiti samo jacu.
Pozdrav.
dfranc

Post Postao/la dfranc »

bosanac 20 je napisao/la:koliko vidim imate problem sa nabavkom ili izradom glavcine.
Akoi imate a imate gore u zg. covjeka koji topi zamak moze ti napraviti nekoliko komada od zamka ili silumina trebas samo imati glavcinu kakvu hoces da izlije moze biti i puknuta ali da je sva u komadu da se sastavi trenutnim ljepilom a ako nemate ni to onda pozajmite id nekog ko ima na nekoliko sati dok je iskopira majstor u gumi( samo je oslika).
Ispada na livenju ista kao i orginal a koliko vidim ova je od plastike ako se ne varam znaci mozes dobiti samo jacu.
Pozdrav.
Problem je što nemam uzorak,a Ogi,izgleda nema vreemna da mi izgrebe nacrt ili bolju sliku :smijeh: :respekt:
solarnevo1

Post Postao/la solarnevo1 »

drrnac sta se tice glavcine 95 posto da nema nikakv kut na sebi. Kut elise itd sve je vec u samoj elisi izvedeno. Uzmi dimenziju osovine i kod tokara neka ti napravi prihvat za tu osovinu. Moze biti i okrugli komad ne treba izgledati kao T na slici. kad budes montirao elise izmjeri sve dijagonale od vrha do vrha elise i svi razmaci moraju biti jednaki. Tako podesi i onda probusi rupe i to ucvrsti tako....
dfranc

Post Postao/la dfranc »

solarnevo1 je napisao/la:drrnac sta se tice glavcine 95 posto da nema nikakv kut na sebi. Kut elise itd sve je vec u samoj elisi izvedeno. Uzmi dimenziju osovine i kod tokara neka ti napravi prihvat za tu osovinu. Moze biti i okrugli komad ne treba izgledati kao T na slici. kad budes montirao elise izmjeri sve dijagonale od vrha do vrha elise i svi razmaci moraju biti jednaki. Tako podesi i onda probusi rupe i to ucvrsti tako....
Prekjućer sam to sa tokarom dogovorio,jedino kaže da rupe.za elise, moram dati bušiti sa diferencijalnom bušilcom.Po njemu ,ako šarafim elise,one sa gornje slike,na ploćevinu bez nagiba ,da ću imati lošu iskoristivost manjeg vjetra.pozz
dmeter

Post Postao/la dmeter »

ogi je napisao/la:
dmeter je napisao/la:Ogi jeli se bolje prodaje nova 1500 Vt od stare VT 1500
Jesi li bija ti ili ja u pravu
500W model se prodaje odlično a veće su otišle samo dvije do sada
Za sada si u pravu
Ali kvaliteta, veća snaga i jamstvo od 5g sigurno opravdavaju cijenu

Cijena solarnih modula je sve niža i to dosta utječe na prodaju vjetrenjača
Čini mi se da je prije par mjeseci cijena bila 45kn/W kod nas, a vidi sada :)
ogi u čemu je problem da velike Vt prepravite da pune 24V baterije.
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

dmeter je napisao/la:ogi u čemu je problem da velike Vt prepravite da pune 24V baterije.
To ne planiramo nuditi standardno, može se napraviti

Mislim da ćemo napraviti 500W model sa 12V jer nas puno ljudi traži
dmeter

Post Postao/la dmeter »

ogi je napisao/la:
dmeter je napisao/la:ogi u čemu je problem da velike Vt prepravite da pune 24V baterije.

Zašto.
Ogi proša je komunizam nema ga ni u kini.Proša je i kapitalizam,sad je neko čudno doba gdje kupac određuje šta če kupit.
U Japanu prodaju tv od 1,25 cm ekranom,kupci su to tražili proizvođač je to napravija šta če kupac s TV-om kojeg mora gledat pod mikroskopom inžinjera šta je to napravija nesmije to ni u snovima sam sebe pitat.
Napravi ti regulator punjena za 24V jeli to dobro ili nije nije tvoj problem,tvoj je jedini problem da to napraviš kvalitetno a hoče li to kupac držat u frižideru,bacit u smeče ne brini o tomu.
dfranc

Post Postao/la dfranc »

Mislim da ćemo napraviti 500W model sa 12V jer nas puno ljudi traži[/quote]

Ogi,pošto nemam baš puno vjetra,mene bi zanimao neki regulator na 12V za ovo moje vjetro ćudo.Momentalno imam diode od alternatora, od traktora te jedan relej koji kad poraste napon ukopća 12V akomulator.Zbog slabog vjetra struja je od 1-5A,samo sam jednom kad je jako zapuhalo dobio preko 10A.Stavit ću još jedan relej kad napon naraste na 14V da ukopća Grijač ( dump load )zasad sijalice od fara ,ali imam starinski grijač od Fenda 24 ks ,koji se morao dugo grijati da upali.Toćnije imam 2 nova 12V grijaća ,koja su nova i bila su za rezervu.Oni vuku sigurno svaki 20A,mislim da će to biti dovoljno.Što ti misliš o ovome,ako kupim vaš regulator, bojim se da zbog malo vjetra neću bog zna što dobiti ,a nije baš jeftin.Eventualno ako bi neki polovni se pojavio kod vas ili na forumu.pozz
dmeter

Post Postao/la dmeter »

dfranc je napisao/la:To ne planiramo nuditi standardno, može se napraviti

Ogi,pošto nemam baš puno vjetra,mene bi zanimao neki regulator na 12V za ovo moje vjetro ćudo.Momentalno imam diode od alternatora, od traktora te jedan relej koji kad poraste napon ukopća 12V akomulator.Zbog slabog vjetra struja je od 1-5A,samo sam jednom kad je jako zapuhalo dobio preko 10A.Stavit ću još jedan relej kad napon naraste na 14V da ukopća Grijač ( dump load )zasad sijalice od fara ,ali imam starinski grijač od Fenda 24 ks ,koji se morao dugo grijati da upali.Toćnije imam 2 nova 12V grijaća ,koja su nova i bila su za rezervu.Oni vuku sigurno svaki 20A,mislim da će to biti dovoljno.Što ti misliš o ovome,ako kupim vaš regulator, bojim se da zbog malo vjetra neću bog zna što dobiti ,a nije baš jeftin.Eventualno ako bi neki polovni se pojavio kod vas ili na forumu.pozz[/quote]

dfranc molim te veoma kratko objasni zašto želiš 12V a ne 24/48V sistem bez obzira jeli ti to sistem iz hobija ili potrebe

dfranc mislim da bi ti ovo pomoglo jeftino https://www.colemanair.us/vp_asp/script ... =579&bc=no
dfranc

Post Postao/la dfranc »

Hvala na sajetu,ako nerješm nešto sa Ogijem ili sa forumašima to je dobra opcija.Što se tiće napona i ja bih volio što više bar 24V,ali zasad jedva dobijam 12V zbog slabog vjetra.pozz
dfranc

Post Postao/la dfranc »

ogi je napisao/la:

Ogi,kad otprilike misliš da ćete imati gotov 12V regulator,da znam jel vredi ćekati ili da sam nešto kemijam.Ujedno mi reci šta bi bilo kad bi VT spojio na vaš Regulator punjenja 12V / 24V - 20A ,koji već imam ,a momentalno ga ne koristim za panele,jer rade preko vašeg invertera 500G.Stim da bi morao složiti neki dodatni sklop za Grijač ( dump load ):
pozzz
dmeter

Post Postao/la dmeter »

dfranc je napisao/la:
ogi je napisao/la:

Ogi,kad otprilike misliš da ćete imati gotov 12V regulator,da znam jel vredi ćekati ili da sam nešto kemijam.Ujedno mi reci šta bi bilo kad bi VT spojio na vaš Regulator punjenja 12V / 24V - 20A ,koji već imam ,a momentalno ga ne koristim za panele,jer rade preko vašeg invertera 500G.Stim da bi morao složiti neki dodatni sklop za Grijač ( dump load ):
pozzz
Izgubija bi 1/2 snage
dfranc

Post Postao/la dfranc »

Ogi,jeli ovo isto kao vaš kontroler samo na 12V,pozz

http://www.windbluepower.com/Scratch_an ... 12400l.htm
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

slika

Vjetrogenerator ARTAS AV500/1 na Paklenici :skace:

Danas dobili sliku od korisnika, još uvijek radi bez greške :)
Odgovori

Natrag na “Vjetrenjače”